1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Bioenergian kysyntä maailmalla

Bioenergian kysyntä maailmalla

Kuulin että bioenergialle on kova kysyntä ympäri maailmaa, ja päätin pintapuolisesti tutkia asiaa.

Kun etsin hakusanalla ”bioenergia” espanjaksi, löytyi kuukausittaisia Google hakuja 2.000, joista

ylivoimaisesti suurin osa Meksikossa. Ohessa on kuva josta Google haut näkyvät maittain.

bioenergia etela-amerikka

Me hakukone -friikit tuijotetaan numeroita jotka kertovat kuinka vaikeaa on päästä kullakin hakusanalla Googlen ensimmäiselle sivulle. Hakusanalla ”bioenergia” hakusanan vaikeus asteikolla 0-100 on kaksi ”2”.

Kun sama hakukoneanalyysi tehdään englanniksi, globaaleja hakuja on 18.000, ja hakusanan vaikeus nousee seitsemään ”7”. Jos haluttaisiin siis päästä Googlen etusivulle, se on Englanniksi noin 4 -kertaa vaikeampaa (tosin ei vielä kovin vaikeaa).

bioenergia vienti

Erityisen mielenkiintoista tästä tekee sen että Englanniksi etsitään myös paljon Italiassa ja Kolumbiassa.

Kolumbia löytyy itse asiassa molemmilta listoilta – joten markkina voi olla aika mielenkiintoinen lähestyttävä – kilpailija-analyysia en ole tehnyt, mutta erittäin todennäköisesti Yhdysvallat on huomattavasti kilpaillumpi markkina kuin Kolumbia tai Meksiko.

Googlen ykkössivulle pääsee tuottamalla hyvää sisältöä ja jakamalla sitä, nopein tie testata markkinaa on luoda sopivan houkutteleva sisältö kohdemaan kielellä ja tehdä Adwords kampanja jonka avulla johdetaan esimerkiksi 300-500 kävijää haluamallemme sivulle – jossei sieltä tule potentiaalisten ostajien yhteydenottoja, jotain on vialla ja pitää tehdä sama jollakin muulla hakusanalla.

Bioenergia liiketoiminta

Kun lähdetään tutkimaan kuinka paljon etsitään bioenergia voimaloita, hakuja onkin enää 10 yhdysvalloisa ja 10 Australiassa. Se ei todellakaan tarkoita että businestä tai kysyntää ei vielä ole, vaan että pitää olla hieman ovelampi hakusanojen valinnassa.

Esimerkki: Jos joku etsii hakusanalla ”small diesel powerplant”, hyvä mainos voisi olla ”Did you know that Bioenergy plant is 30% more economic in long run?”. No – esimerkki on huono, en ole bioenergian tai edes voimaloiden asiantuntija – mutta idea varmasti käy selväksi.

Positiivista oli huomata että Suomalainen Vattenfall oli päässyt Google rankingissa #1:ksi, tosin hakusanan vaikeusaste on 0-100 asteikolla nolla ”0” 🙂 – hyvä silti – useat yritykset Suomessa eivät harrasta hakukoneoptimointia juuri ollenkaan.

Seuraavassa kuva bioenergia voimalan Google rankingista Yhdysvalloissa: HYVÄ VATTENFALL!  Hakuja on ehkä nyt vain 20/kk, mutta yksikin oikea saattaa olla riittävä ostamaan kymmenien tai satojen miljoonien bioenergia voimalan! Vielä jos sivulla ohjattaisiin kontaktoimaan oikeita ihmisiä oikealla tavalla jotta ostoprosessi pääsee kunnolla käyntiin, niin olisi huomattavasti parempi.

bioenergia voimala

 

 

 

 

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website