1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Inbound markkinointi – tee se itse

inbound-marketing-novavara

Inbound markkinointi – tee se itse

Me suomalaiset olemme tee-se-itse kansaa. Oli haaste mikä tahansa, meillä ei mene peukalo suuhun. Minusta se on ihan loistava asenne. Vaikka lopputulos välillä ei ole ihan odotettu, pääasia on mielestäni kuitenkin että ei jäädä paikalleen odottamaan että jotain tapahtuisi. Inbound markkinointi ei todellakaan ole mitään rakettitiedettä, vaikka vaatii tietysti opiskelua ja omaksumista siinä mikä mikä tahansa muukin uusi asia.

Inbound markkinointi loppuen lopuksi kaikessa yksinkertaisuudessaan on tuntemattoman ihmisen yrityksen web -sivulle saaminen, sekä potentiaalisen asiakkaan luottamuksen voittamista internetissä olevan sisällön avulla. Mitä tee-se-itse henkinen yrittäjä voi tehdä voittaakseen potentiaalisten asiakkaiden luottamuksen internetissä? Vaikka kuinka paljon, käydäänpä läpi ihan perusasioita.

Markkinoilta löytyy paljon erilaisia maksullisia, osa hyödyllisiä, työkaluja jotka auttavat strategian valinnassa, sekä koko inbound -prosessin luomisessa ja mittaamisessa. Huomio! Mikään maksullinen työkalu ei ole pakollinen Inbound markkinoinnin laadukkaaseen tekemiseen. Samat asiat saadaan aikaiseksi myös ilmaisilla työkaluilla!

Huomio! Mikään maksullinen työkalu ei ole pakollinen Inbound markkinoinnin laadukkaaseen tekemiseen.

Perinteinen tapa myydä ja markkinoida oli löytää potentiaalinen asiakas ja herättää hänen huomionsa. Inbound markkinoinnin idea yksinkertaisesti on tehdä asioita niin että asiakkaasi löytää sinut kun hän etsii ratkaisua ongelmaansa. Ei siis puhelinkampanjoita eikä bannerimainontaa, vaan annetaan asiakkaan päättää milloin hänellä on se hetki kun hän etsii ratkaisua ongelmaansa. Kun hän etsii ratkaisua, hän löytää sinut. Tässä piilee joko inbound markkinoinnin idea: “Asiakas päättää milloin hänellä on hyvä hetki”.

Inbound markkinoinnin idea yksinkertaisesti on tehdä asioita niin että asiakkaasi löytää sinut kun hän etsii ratkaisua ongelmaansa

 

Inbound markkinointi Step-by-Step

Inbound markkinoinnin avulla pyritään voittamaan potentiaalisen asiakkaan luottamus niin että hän tekee ostopäätöksen sinun kannalta edullisella tavalla. Me kaikki varmasti jo tiedämme että  ostopäätökset tehdään kasvavassa määrin internetissä, mutta potentiaalisiin asiakkaisiin ei voida enää vaikuttaa banneri -mainoksilla ja email -kampanjoilla. Tai tietyissä tilanteissa voidaan ja se toimiikin, mutta se ei ole kuin pitkän polun ensimmäinen askel, se ei siis enää riitä. Se miten osto prosessit ovat muuttuneet ja miksi inbound markkinointi on niin tärkeää, ei kuulu tämän artikkelin aihepiiriin. Tämä on tee-se-itse inbound markkiointi artikkeli, eli mennäänpä asiaan.

Inbound markkinoinnilla siis pyritään saamaan asiakkaan luottamus internetissä koska siellä ne ostopäätökset tehdään jopa 70%:sti (tuotteesta ja alasta riippuen). Saman työn teki ennen myyjä, eli mielestäni on ihan reilua ja oikein puhua myynnin automaatiosta. Kasvavissa määrin koko myyntiprosessi automatisoidaan,  se digitalisoituu ja siirtyy Internettiin.

Olen tavannut jo useita ihmisiä jotka ostivat autonsa netissä, toimitus kotiovelle. Auton ostaminen on ihmisen toiseksi tärkein ostotapahtuma koko elämän aikana – ja autoja ostetaan jo Internetistä!

Itse olen ostanut kesämökkitontin netistä, näkemättä muuta kuin valokuvia. Tuliko tämä nyt selväksi varmasti? Ostopäätökset tehdään netissä, – pidit siitä tai et!

Mitä voit tehdä jotta asiakkaat tulevat web -sivullesi uudestaan ja uudestaan ja loppuen lopuksi ostavat?

Voit tehdä inbound markkinointia!

Tee-se-itse Inbound markkinoinnin askeleet.

  1. Määrittele kuka on asiakkaasi, ymmärrä hänen ongelmat ja haasteet.
  2. Jaa asiakkaan osto prosessi vaiheisiin
  3. Luo oikea strateginen sisältö jokaiseen osto prosessin vaiheeseen
  4. Jaa sisältö potentaalisille asiakkaille

Kohta 1. Määrittele asiakkaasi. Ennenkuin voimme ansaita potentiaalisen ostajan luottamuksen, meidän tulee tietää kuka hän on. Aika luonnollista, eikö totta? Jos haluat tehdä tämän vaiheen hyvin (suosittelen), dokumentoi asiakkaasi kuvaamalla millainen hän on ja millainen on hänen normaali työpäivänsä. Mitkä ovat hänen suurimmat ongelmat ja haasteet normaalin työviikon aikana. Kun teet sitä huomaat että et itse asiassa tunnekaan asiakastasi niin hyvin kuin luulit. Jos olet ollut alalla 30 vuotta, on myös mahdollista että todella tunnet asiakkaasi, mutta silloin oletkin jo itse kävelevä inbound markkinointi, parasta mitä voit tehdä on dokumentoida osaamisesi jälkipolvia varten. Tässä tapauksessa voit siis hypätä suoraan vaiheeseen 3. eli sisällön luominen.

Kohta 2. Jaa asiakkaan osto prosessi vaiheisiin. Asiakkaasi ovat kukin eri vaiheessa osto prosessia, riippumatta siitä mitä tuotat tai tarjoat. Hyväksi tavaksi on havaittu jakaa osto prosessi kolmeen vaiheeseen.

  1. Tiedostaminen. Haaste tai ongelma on tiedossa, mutta asiakas ei vielä etsi siihen ratkaisua.
  2. Tutkiminen/opiskelu. Haaste tai ongelma on aktiivisesti mielessä. Eri tapoja ongelman ratkaisemiseksi tutkitaan ja arvioidaan.
  3. Päätöksen teko. Asia on päätetty ratkaista, päätöksenteolla on päivämäärä ja budjetti.

Kohta 3. Luo strategista sisältöä. Eli käytännössä luo erilaista sisältöä tukemaan potentiaalisen asiakkaan osto prosessia. Osto prosessin vaiheesssa yksi luodaan melko geneeristä sisältöä jossa ongelmasta tai haasteesta puhutaan yleisellä tavalla. Jos myyt diesel moottoreita, ja haluat myydä niitä varasähkönlähteiksi kesämökeille, luot sisältöä jossa kerrotaan sähkökatkojen yleisyydestä sekä siitä kuinka vesiputkien jäätyminen on suuri ongelma ja kuinka vakuutusyhtiöt antavat alennuksia diesel moottoreiden omistajille.

Osto prosessin vaiheeseen 2. (tutkiminen, opiskelu), voit jo luoda sisältöä jossa käydään läpi teknisesti erilaisia Diesel mottori -ratkaisuja. Tässä vaiheessa haluat myöskin vertailla varasähkönlähteitä keskenään, eli mikä ero on Diesel mottorilla ja bensa moottirilla, entäs Diesel moottorilla sekä aurinko tai tuulisähköllä?

Kolmannen eli päätöksenteko -vaiheen sisältöä on toimituksesta kertova sisältö, hintavertailut, kaikki sellainen sisältö mikä vastaa asiakkaan päässä pyöriviin kysymyksiin päätöksenteko vaiheessa: “Riittääkö rahat?”, “Mitäköhän huoltaminen sitten tulee maksamaan?”, “Saankohan lainaa?”, “Mahtuukohan koko moottori meidän varastoon?”, “Kukakohan senkin kytkee kiinni?”, jne.

Kohta 4. Jaa sisältö. Mitä järkeä tehdä hyvää sisältöä, videoita, tekstejä, oppaita ja ohjeita jos kukaan ei tiedä niiden olemassa olosta (No – sisällön luonti vaiheessa on hyvä tietää mitä tekee jos haluaa että sisältö löytyy esim. Googlen kautta tehokkaasti. Tästä aiheesta lue artikkeli “Sisällön strategian luominen”).

Sisällön jakamista voi tehdä kovin monella eri tavalla. Voit lähettää kirjeitä (älä naura – oikeanlainen sisältö voi todellakin toimia kirjeitse. “Markkinoinnin sääntö #1 – erotu muista), emaileja, voit laittaa sisältöä facebook sivullesi, linked-in postauksiin, voit pyrkiä saamaan sisältösi alasi julkaisuihin, voit tehdä banneri -mainontaa. Kuten myös sisällön luomisessa, myös sen jakelussa, sopivat luovuus ja hulluus on sallittua.

No siinä se Inbound markkinoinnin koko idea kaikessa  yksinkertaisuudessaan oikeastaan oli. Inbound markkinoinnissa ei ole tämän ihmeellisemmästä asiasta kyse.

No, koko prosessista ja jokaisesta prosessin vaiheesta on kirjoitettu lukematon määrä kirjoja. Itse ole nyt yli vuoden opiskellut aihetta päivittäin, teen paljon Inbound markkinoinia päivittäin, ja silti opin joka päivä jotain uutta. Toki, kilpailijat myös menevät eteenpäin, ja jotta pysyt edellä on keksittävä koko ajan uusia, parempia keinoja.

Jos aihe kiinnostaa niin sekä ilmaista sisältöä webistä että kirjoja että seminaareja löytyy aiheesta enemmän kuin jaksat lukea.

Jos haluat päästä vauhdikkaasti alkuun. Jos sinua kiinnostaa esimerkiksi valmennus, tai tarvitset apua oikeiden avainsanojen löytämiseen,  strategian tai sisällön luomisessa, ota ihmeessä yhteyttä. Autan mielelläni yrityksiä löytämään potentiaalisia asiakkaita kotimaassa ja kansainvälisesti strategisen sisällön avulla.  (Ota yhteyttä).

Jos haluat tehdä asiat itse – se on myös hyvä päätös, pääasia että aktivoidut mahdollisimman nopeasti.

Yställisin terveisin ja menestystä Inbound markkinoinnissa!

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website