1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Osaaminen + tehokas kommunikointi = kansainvälistyminen

viesti joka kiinnostaa

Osaaminen + tehokas kommunikointi = kansainvälistyminen

Sinunkin tuotteitasi etsitään kokoajan ympäri maailmaa internetin välityksellä. Ongelma on että tuotteen etsijä ja tuotteesi eivät kohtaa. Sinun tarvitsee vain kertoa osaamisestasi sillä tavalla että kaikki näkevät ja ymmärtävät, ympäri maailmaa. Kommunikointi on siis se asia mihin sinun tulee keskittyä, osaamistahan sinulla jo on. Miksei kommunikointiin sitten juurikaan käytetä resursseja? Kuinka monen yrityksen johtoryhmässä on kommunkoinnin ammattilasia?

Käyn tässä lyheessä artikkelisssa läpi seuraavat asiat pikaisesti läpi:

  1. Kommunikoinnin haasteet, hyvä vs. huono kommunikointi
  2. Tehokkaan kommunikoinnin ensimmäiset askeleet
  3. Miten varmistat että kommunikointisi on laadukasta?
  4. Mitä voit tehdä heti?

Meillä Suomessa on osaamista loistavan koulutusjärjestelmän ja kulttuurimme takia todella paljon. Kulttuurilla tarkoitan “minä teen sen itse”, “minä teen sen paremmin” -asennetta joka meillä kulkee sukupolvelta toiselle äidinmaidon mukana, ja se on minusta hienoa!

Se missä me emme ole parhaimmillamme on muiden ihmisten kanssa kommunikointi.  Eikä tarvitsekaan, kaikki eivät ole hyviä kaikessa, mutta on silti tärkeää että tiedostamme asian, sekä kiinnitämme sihen huomiota. Meidänkin joukossamme on kuitenkin hyvin  kommunikoivia yksilöitä, ja aina voimme turvautua ulkomaiseen apuun.

Huono vs. hyvä kommunikointi

Seuraava esimerkki on Suomalaisen pörssiyrityksen internetsivulta, olen peittänyt tunnistavat osat koska tarkoitus ei ole kohdistaa ongelmaa yhteen yritykseen, sama ongelma on liian monella Suomalaisilla yrityksillä – Vastaavaa löytyy monen yrityksen kommunikoinnista.

“Myymme ja valmistamme energiatehokkaita rakentamisen ratkaisuja erityisesti Pohjois-
ja Itä-Euroopan alueella. Työllistämme noin XXX työntekijää 15 eri tuotantoyksikössä ympäri Euroopan.
Vuoden 2016 vertailukelpoinen liikevaihto oli noin XXX miljoonaa euroa”. Ja teksti jatkuu… “Kuulumme xxx konserniin joka toimii yli 50 maassa”.

Onko edellinen teksti kirjoitettu yrityksen omasta, vai asiakkaan näkökulmasta? Kiinnostaako asiakasta todella missä kaikkialla rakennusalan yritys toimii, ja kuinka hyvin heillä menee? Olisiko asiakkaalle kiinnostavampaa sisältöä esimerkiksi seuraava johdanto:

“Asunnoissa asuu ihmisiä – ihmiset tänä päivänä rakastavat teknologiaa ja energia tehokkuutta! Koska rakennamme asuntomme juuri ihmisille, teknologia ja energiatehokkuus on meille tärkeää. Käytännössä asiakkaillemme ympäri Eurooppaa tämä näkyy teknisesti edistyksellisinä ratkaisuina, edullisena asumisena, sekä tulevaisuuteen sijoittamisena.”

Ero kommunikointiin syntyy kiinnostumalla aidosti asiakkaasta. Käytännössä personaallisuuksia jotka ajattelevat oikealla tavalla ovat sellaiset ihmiset jotka ovat kiinnostuneita auttamaan muita ihmisiä heidän ongelmiensa kanssa. Löydät heidät normaalisti markkinoinnin tai myynnin tehtävistä. Suosittelenkin jokaisen yrityksen johtoryhmään tai vähintäänkin usein vierailevaksi tähdeksi ihmistä jolla on laajaa kokemusta myynnistä ja nimenomaan pitkien myyntisyklien toimialalta. Pitkien myyntisyklien kanssa pärjää vain myyjät jotka ovat aidosti kiinnostuneita asiakkaidensa ongelmista ja haasteista – heidän on onnistuakseen pystyttävä kommunikoimaan aina asiakkaan tarpeet ensin.

Kuullostaa helpommalta kuin mitä on. Jopa viestinnän ammattilaisten internet -sivuja selaillen löydät satoja ja tuhansia rivejä tekstiä siitä mitä he tekevät. Mikseivät he kirjoita ja kommunikoi siitä mitä hyvä viestintä saa aikaan – oikeasti! Montako liidiä kuukaudessa lisää? Paljonko se on euroissa vuoden lopussa? Paljonko rahaa kului ja kauan kesti? Se olisi mielestäni mielenkiintoista viestintää.

Miten kommunikoit tehokkaasti?

  1. Askel 1: Strategia. Kuten mikä tahansa tehokas toiminta, myös laadukas kommunikointi alkaa strategialla. Mihin halutaan mennä ja miksi? Mitä halutaan saada aikaan? Kenen kanssa meidän tulee kommunikoida jotta pääsemme tavoitteeseemme?
  2. Askel 2. Luo kommunikaation perustyökalu eli sisältö. Blogi -teksti, video, twitter viesti, Email, mikä ikinä sisällön formaatti onkin, se tulee tuottaa laadukkaasti ja strategian mukaisesti. Laadukkaasti ei tarkoita Hollywood -tasoisia videoita web -sivulle, vaan se tarkoittaa että sisältö on asiakkaalle mielenkiintoista ja arvokasta. Paras sisältö on myös viihdyttävää, mutta harvoin se tarkoittaa että sen tarvitsee olla kallista.
  3. Pidä huoli että ihminen kenen kanssa haluat kommunikoida näkee sisältösi.
  4. Mittaa onnistumistasi. Teknologiaa on enemmän kuin riittävästi käytössä jotta voit seurata miten sisältösi on otettu vastaan. Jos 4 minuutin videota katsotaan vain 20 sekuntia, tai jos 3000 sanan blog -tekstiä luetaan 12 sekuntia – jotain on varmasti pielessä.

Mittaamisen perusteella näet oletko onnistunut luomaan asiakastasi kiinnistavaa sisältöä. Kirjojen kirjoittajat näkevät sen myytyjen kirjojen määrässä, me liike-elämän sisällön tuottajat näemme lopputuloksen kasvana liikevaihtona. Meillä on se etu puolellamme että voimme luoda ja mitata sisältöä sekä sen käyttöä jatkuvana prosessina. Jos prosessi toimii, sisältö paranee kokoajan ja lopussa se näkyy liikevaihdon kasvuna. Kirjojen kirjoittajalla on vain yksi mahdollisuus – kirjaa ei voi julkaista prosessina…(..vielä ainakaan).

Tehokas kommunikointi on siis asia jonka voit oppia – seuraa edellä mainittuja neljää askelta ja onnistuminen tapahtuu aina.

Miten varmistat että kommunikointisi on laadukasta?

Edellä mainittiin jo mittaaminen, ja se onkin pitkällä tähtäimellä paras tapa tunnistaa minkälainen sisältö kiinnostaa. Jos kuitenkin olet vasta aloittamassa kommunikointia, ja jos et ole ollut alalla 20:ä vuotta ja tiedät varmuudella mitkä ovat asiakkaidesi haasteet ja ongelmat, ainoa oikea tapa on kysyä heiltä. Jos päätät tietää asiakkaasi haasteet ja ongelmat itse, kysymättä heiltä, lupaan että 99%:lla varmuudella luulet väärin. Kysy asiakkaaltasi mihin haasteisiin hän haluaisi löytää ratkaisun.

Ennenkuin luot sisältöä tutki miten kilpailijasi tai muut alalla toimivat kommunikoivat saman asian. Jos et pysty parempaan kuin mitä he jo tekevät – on ehkä syytä miettiä uutta strategiaa.

Mitä voit tehdä heti?

Kirjoita ylös ne hakusanat joilla haluaisit että sinut löydetään googlaamalla. Jos valmistat liimapuupalkkeja ja haluaisit että sinun sivusi löytyy googlaamalla esimerkiksi Englanniksi, sinun tulee kirjoittaa ylös ehkä “log frame structure”. Kun olet kirjoittanut ylös niitä sanoja tai lauseita millä haluaisit sinut löydettävän, testaa googlaamalla mitä löydät tänä päivänä samalla haulla. Jos sinun sivuasi ei löydy, on syytä ryhtyä toimenpiteisiin. Ota yhteyttä markkinointi ja myynti -tiimiisi, tai meihin.

 

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website