1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Vienti kasvuun: Vientipäällikkö vai ammattimainen kansainvälistymisen partneri?

myyntipäällikkö

Vienti kasvuun: Vientipäällikkö vai ammattimainen kansainvälistymisen partneri?

Samalla kustannuksella voit valita joko yhden miehen tekemään kaikkea vähän sinnepäin, tai kokonaisen tiimin tekemään jokainen omaa core osaamistaan – ei tietenkään täysipäiväisesti, mutta juuri sen verran kun on tarvetta. (Artikkelin lopussa on taulukko josta erot näkyvät selkeästi)

Vientipäällikön rooli ei pitäisi olla myynti tai markkinointi. Tehokas kansainvälisen myynnin prosessi, kun se halutaan tehdä tehokkaasti vaatii laajan skaalan erilaista osaamista perinteisestä lobbaamisesta ja politikoinnista digitaaliseen markkinointiin, ja erilaisiin työkaluihin kuten esimerkiksi markkinoinnin ja myynnin automaatioon.

Ei ole tehokasta palkata yhtä miestä tekemään vientiä. Toinen, huomattavasti tehokkaampi vaihtoehto on palkata kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin partneri ja osoittaa heille tuoteasiantuntija kontakti yrityksen sisältä. Koordinointia ei paljon tarvita kun kaikki aktiviteetit on tarkasti sovittu, ja mitattavissa.

 

Vientipäällikkö

Vientipäällikön keskivuosikustannus sivukuluineen: 72keur Vientipäälilikön palkka, 4300Eur

Vientipäällikön palveluostot keskimäärin: 40keur

Kvalifioitujen liidien tuottokyky keskimäärin: 25-50 vuodessa

Jatkuvuus: huono – perustuu henkilökohtaisiin suhteisiin.

Kokonaiskulu jopa 140.000eur vuodessa.

 

Kansainvälistymisen partneri

Ammattimainen kansainvälistymisen partneri joka keskittyy tuomaan yritykselle kvalifioituja potentiaalisia liidejä. Tiimissä on useita eri osaamisaluiden ammattilaisia: Markkinointi, digitaalinen markkinointi, sisältömarkkinointi, myynnin ja markkinoinnin teknologia, sosiaalisten kanavien myynti, perinteinen myynti. Jokainen tiimin jäsen tuo oman ydinosaamisensa myynnin ja markkinoinnin prosessiin, kukaan ei tee välttämättä täyspäiväisesti yhden yrityksen projektia. Yrityksen puolelta mukana on tuote spesialisti.

Kvalifioitujen liidien tuottokyky: 100 – 400 vuodessa

Jatkuvuus: täysin jatkuva, kaikki perustuu sisältöön ja mitattavaan prosessiin.

Kokonaiskustannus riippuu siitä miten nopeasti halutaan edetä (1.000 – 8.000Eur/kk). Vuosikustannus on 12.000Eur – 96.000Eur. Kustannustasoa on helppoa ja nopeaa säätää tarpeen mukaan.

Vientipäällikkö vai partneri

Vientipäällikkö vai partneri

 

Etsin jatkuvasti parempia, nopeampia ja tehokkaampia keinoja kansavälisen myynnin kasvattamiseen. Kaikki ideat ja kommentit on erittäin tervetulleita.

 

 

 

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website