1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Kansainvälinen liidigeneraattori

Digitaalinen kansainvälistyminen on prosessi jonka avulla saat ensimmäisiä kuumia liidejä muutamassa viikossa.

Mistä tahansa maailmasta. Kansainvälistymisen prosessi on tehokas, mitattava ja riski on mahdollisimman pieni.

Kun kaikki tehdään oikein, kansainvälistymisen investointi pysyy kontrollissa, ja tuloksia tulee nopeasti.

Kansainvälistymisprosessin tulokset voidaan arvioida jo etukäteen kun kaikki perustuu dataan.

 

Digitaalinen kansainvälistyminen

Jaamme kansainvälistymisprosessin neljään selkeään ja loogiseen vaiheeseen:

  1. Hakusanatutkimus ja strategia, eli missä on paljon kysyntää ja vähän tarjontaa
  2. Kohdemarkkinan valinta ja sisällöntuotanto
  3. Hakukoneoptimointi ja hakukonemarkkinointi
  4. Myynti eli ensimmäiset referenssit

Koko prosessi vie aikaa noin 2 – 12kk, riippuen tuotteen myyntisyklistä sekä siitä miten onnistutaan asiakassegmentin valinnassa ja optimoimaan koko ”myyntiputki”. Kokemuksemme mukaan parhaillaan ensimmäinen referenssiasiakas saadaan jopa kuukaudessa, mutta jos kyse on ostajalle strategisesta tuotteesta joka esimerkiksi vaikuttaa heidän sisäisiin prosesseihin tai on iso investointi, myynti luonnollisesti vie kauemmin.

Kansainvälistymiseen käytetty investointi on tällä tavalla kokoajan erittäin hyvin hallinnassa. Kokonaisinvestointi ensimmäisen referenssiasiakkaan löytämiseen on usein vain muutamia tuhansia euroja.

Ja mikä digitaalisessa  kansainvälistymisessä on parasta, niin sanotut myyntiputket jatkavat liidien tuottamista vaikka investoinnin lopetetaan. Tämä tarkoittaa että markkinoinnin ja myynnin ROI paranee ja paranee ajan kuluessa.

Jos luet eteenpäin käydään prosessin vaiheet hieman tarkemmin läpi.

Voit myös ottaa yhteyttä, voidaan jutella miten digitaalinen myynti ja markkinointi -prosessi sopisi sinun yrityksen kansainvälistämiseen.  Voimme pyynnöstä lähettää myös esimerkkejä projekteistä joita olemme tehneet vuosien varrella.

Ota Yhteyttä

 

Vaihe 1/4: Kansainvälinen hakusanatutkimus ja strategia

Ensimmäiseksi luodaan yrityksen sisäinen kansainvälistymisen strategia, eli valitaan kansainvälistettävä tuote, sekä suunnitellaan esimerkiksi logistiset ja huoltoon liittyvät asiat, mahdollisesti tullien tuomat rajoiteet ja niin edelleen. Kun kaikki raja-arvot ovat selvillä, voidaan aloittaa hakusanatutkimus

Tutkitaan miten eri markkinoissa yrityksen tuotteita ja palveluita Googlella etsiään.

Googlea käytetään tänä päivänä jossain vaiheessa 93%:ssa B2B sekä B2C ostoprosesseissa. Tästä tutkimuksesta käy ilmi mitä hakusanoja missäkin maassa etsitään. Käytännössä hakusana tutkimus pitää tehdä kaikilla niillä kielillä joita kohdemaissa puhutaan. Minä kutsun tätä kansainväliseksi hakusanatutkimukseksi.

Oheinen kuva esimerkkinä on pieni ote hakusanatutkimuksesta Suomen markkinaan. Eli hakusanatutkimuksesta nähdään seuraavat asaiat:

  • Mikä hakusana
  • Kohdemaa
  • Hakusanan vaikeus asteikolla 0-100 (vaikeus päästä googlen etusivulle)
  • Kuinka montta hakua /kk
  • Paljonko maksaa ostaa klikkejä (hakukonemarkkinointi eli SEM)
  • Kuinka monta klikkiä jokainen haku keskimäärin tuottaa.

hakusanatutkimus

 

 

 

 

 

 

Vaihe 2/4:  Kohdemarkkinan valinta ja sisällöntuotanto

Hakusanatutkimuksen perusteella valitaan kohdemarkkina(t). Jos esimerkiksi yritys myy minitraktoreita, niin kannattaa lähteä markkinoille missä ihmiset etsivät Googlella paljon minitraktoreihin liittyviä hakuja, ja jossa on samalla mahdollisimman vähän kilpailua. Raportista selviää myös tärkeimmät kilpailijat kohdemaissa.

Seuraava kuva on pieni otos hakusanatutkimuksesta. Tässä on nyt esimerkki kolmesta sanasta. Huolellisesti tehty hakusanatutkimus sisältää tuhansia analysoituja hakusanoja.

digitaalinen kansainvälistyminen

Seuraavaksi tuotetaan sisältöä joka vastaa potentiaalisten asiakkaiden Google hakuihin. Jos Googlella haetaan ”mini tractor review”, niin sitten tehdään paras verkosta löytyvä mini tractor review. Jos asiakas etsii ”mini tractor prices”, niin laitamme hinnat verkkoon. HUOM: Kaikki sisältö tuotetaan hakukoneoptimoidusti. Tässä on syytä olla hakukoneammattilaisen mukana. Sisällön tulee ehdottomasti sisältää ns. CTA:t, eli ns. koukut joilla saadaan kävijän yhteystiedot talteen.

 

Vaihe 3/4:  Hakukoneoptimointi (SEO)  ja hakukonemarkkinointi (SEM)

Edellisessä vaiheessa luotu strategian mukainen sisältö laitetaan verkkosivulle ja tehdään tarkasti segmentoidut Google  -mainokset. Sisältö on tehty optimoidusti niin että se tulee nousemaan Googlen tuloksissa etusivulle, käytännössä tavoite on aina Top3 -sijoitus.

Mainokset tehdään jotta saadaan liidejä nopeasti ja pystytään testaamaan sivujemme konversiotehokkuus, eli kuinka monta sivulla kävijää kaikista kävijöistä ottaa meihin yhteyttä eli konvertoituu liidiksi. Jos jokaisesta sadasta kävijästä saamme kolme liidiä, on konversio silloin 3/100 = 3%.

Hakukonemainonnan avulla ei parhaillakaan mainoksilla saada yli 15%:a klikeistä, vaan suurin osa klikeistä menee orgaaniselle liikenteelle, eli mainosten jälkeen oleville linkeille. Vielä itse asiassa niin että kolme ensimmäistä paikkaa saa 55-60% klikeistä riippuen hakusanasta. Oheinen kuva on esimerkki siitä mitä Espanjalainen hakija löytää kun hän etsii ”sauna finlandesa”, eli suomalainen sauna.

kansainvälinen nakyvyys

 

Ensimmäisiä liidejä tulee jo muutamassa päivässä kun kaikki on linjassa ja oikein toteutettu. Google mainonta voidaan halutessa lopettaa kun avainsanoilla päästään Googlen etusivulle kohdemarkkinassa. Mainostamisen lopettaminen pitää arvioida erikseen ja sen tulee perustua taas raakaan dataan. Jos hakumäärät on todella isoja ja klikit kalliita, mainostamisen lopettaminen on todennäköisemmin järkevää. ROI analyysi tietysti kertoo aina parhaiten mikä on järkevää ja mikä ei.

 

Vaihe 4/4 – Myynti eli ensimmäiset referenssit

Liideistä eteenpäin yrityksen asiantuntijat auttavat potentiaalista asiakasta ostoprosessissaan. Tai mahdollisesti aloitetaan suunnittelemaan jakeluverkoston rakentamista (seuraava kappale).

Tärkeää on että liideille vastataan nopeasti ja asiantuntevasti. Kannattaa pyrkiä siihen että asiakas oppii aina jotain uutta jokaisesta kontaktista yrityksesi kanssa. Se luo luottamusta.

Edellä kuvattu prosessi voi kestää muutamasta viikosta muutamaan kuukauteeen riippuen kuinka laajalla skaalalla lähdetään potentiaalisia asiakkaita hakemaan. Kuinka monta tuotetta halutaan kansainvälistää ja kuinka monessa maassa. Myöskin kilpailutilanne vaikuttaa asiaan. Jos kilpailua on paljon, prosessi vie hieman kauemmin aikaa.

 

Kansainvälisen jakeluverkoston rakentaminen

Edellä mainittu prosessi toimii samalla tavalla myös jakeluverkoson rakentamisen tukena. Kun kuumia liidejä tulee sisään, heitä palvellaan normaalisti. Kun on kulunut muutamia viikkoja tai kuukausia, otetaan yhteyttä potentiaalisiin jakelijoihin – aina mielellään vähintään kolmeen samalla alueella, ja selvitetään tilanne, eli että potentiaalisia asiakkita on X kappaletta ja lisää tulee noin Y kappaletta kuukaudessa.

Näin saadaan erittäin hyvä lähtötilanne paikallisten jakelijoiden kanssa neuvotteluihin.

Autamme yrityksiä koko edellämainitussa prosessissa. Riippuen yrityksestä ja tuotteesta, liidejä saattaa tulla muutamia viikossa, parhaillaan olemme saaneet SaaS -ohjelmisto yritykselle 150 onboardingia yhdessä yössä.

Kysyminen ei maksa mitään! Ota yhteyttä jutellaan lisää teidän projektista, tai voit pyytää tarkempia kuvauksia referenssiasiakkaistamme.

 

Ota Yhteyttä