DigitaalinenliiketoimintaMarkkinointiMyynti

Digitaalinen markkinointi – asiakashankinta kuntoon (esimerkkejä)

Kun kaikki yksityiskohdat tehdään oikein, digitaalinen markkinointi on ylivoimaisesti tehokkain tapa tehdä asiakashankintaa.  Voit hankkia uusia asiakkaita mistä tahansa maailmasta, muutamassa kuukaudessa.

Kun sanon digitaalinen markkinointi, tarkoitan:

  • Sisältömarkkinointi
  • Sosiaalisen median markkinointi
  • Hakukoneoptimointi (SEO)
  • Hakukonemainonta (SEM)
  • Markkinoinnin automaatio
  • Digitaalinen asiakaspalvelu

Kaikkea edellistä yhdistää datan ja analytiikan avulla tehty digitaalisen markkinoinnin strategia.

 

Kun digitaalisen markkinoinnin kaikki osa-alueet toimivat yhteen, on meillä toimiva myyntiputki

Kun digitaalisen markkinoinnin kaikki osa-alueet toimivat yhteen haluamallamme tavalla, on meillä toimiva myyntiputki. Kun koko myyntiputki toimii alusta loppuun, uusien asiakkaiden virta on tasainen, ennustettava ja skaalattavisssa. Sanon myyntiputki, koska mielestäni kyse on nimenomaan ”putkesta” josta yritykselle tulee  taukoamatta uusia asiakkaita. Jos ”myyntiputki” on rikki, asiakkaat valuvat pikkuhiljaa muualle, todennäköisesti kilpailijalle missä myyntiputki on ehjä. Silloin digitaalisen markkinoinnin myyntiputki pitää korjata sieltä mistä se on rikki.

digitaalinen markkinointi

Digitaalisen markkinoinnin analytiikkaa voidaan tarkastella esimerkiksi Googlen työkaluilla, tai  markkinoinnin automaation analytiikan avulla. Erilaisia digitaalisen markkinoinnin analytiikkatyökaluja on lukematon määrä.

Perinteiseen markkinointiin verrattuna, digitaalinen markkinointi on erittäin tavoite hakuista. Jokaista kampanjaa pitää monitoirida ja optimoida. Tavoite on loppuen lopuksi aina asiakashankinta ja myynnin kasvattaminen. Digitaalisen markkinoinnin tavoitteeseen päästään suunnittelemalla kampanjat huolellisesti.

Digitaalisen markkinoinnin suunnittelu

Loppuen lopuksi digitaalisessa markkinoinnissa kyse on uusasiakashankinnasta ja siitä että haluamme generoida lisää myyntiä. Tähän päästään oikealla suunnitelulla ja strategialla. Digitaalisen markkinoinnin strategiaan liittyy aina vähintään:

  • Analytiikka (Mitä haetaan ja katsotaan? Kuka hakee? Missä hakee? Kuinka paljon?)
  • Asiakassegmentin valinta (Kenelle? Miksi?)
  • Kampanjoiden suunnittelu (Miten?)
  • Implementointi (Kanavat?)
  • Monitoirointi ja mittaus
  • Tulokset ja optimointi

digitaalinen markkinointi

Perinteisesti markkinoinnissa sanottiin että 20% teoista tuo 80% tuloksesta, mutta markkinoinnissa ei voida tietää mikä 20% toi tuloksen.

Digitaalisesssa markkinoinnissa tiedetään pääsääntöisesti hyvinkin tarkasti mistä tulokset tulivat.

Digitaalisen markkinoinnin suunnittelu kannattaakin aloittaa tuloksista. Eli millainen lopputulos halutaan saada aikaan?

Mahdollisia tuloksia on paljon erilaisia:

  • 2.000 Saksalaista rakennusarkkitehtiä verkkosivulle lukemaan uudesta tuotteestamme. 100 lataa tuotekatalogin sekä hinnaston. 5 tekee ensimmäisen tilauksen 3kk kuluessa.
  • Kaksi (2) uutta SaaS demo sign-uppia online /päivä kotimaassa.
  • Sähkölaseja etsivät rakennusalan ammattilaiset verkkosivulle lukemaan uusista tuotteistamme. 5 katalogin latausta kuukaudessa. Ensimmäinen tilaus 4kk sisällä.
  • Pientalorakentamisen artikkeli päätyy Googlen Top3 paikalle Espanjassa jossa markkinat kasvavat kovaa. Artikkelin lukijoilta uusi tarjouspyyntö /viikko.

Kaikki edelliset on oikeiden projektien tavoitteita asiakkaillemme viimeisen 12kk aikana (2019). Paras tapa päästä tavoitteiseen digitaalisen markkinoinnin keinoilla valittiin aina tavoitteen mukaisesti.

Kaikilla eri digitaalisen markkinoinnin kanavilla on oma paikkansa. Uudet kanavat eivät välttämättä vaikuta aina mielenkiintoisilta ”pienen kokonsa” vuoksi, mutta digitaalisessa markkinoinnissa pieni käyttäjämäärä voi olla silti kymmeniä miljoonia. Digitaalinen kanava tulee valita aina tavoitteen, ei kokonsa mukaan. Usein valittu asiakassegmentti määrää sen mikä on paras digitaalisen markkinoinnin kanava. 

(”Uusissa” kanavissa näkyminen on usein helpompaa ja edullisempaa kuin kanavissa joita kaikki kilpailijat jo käyttävät.)

Digitaalinen markkinointi vinkki #1

Se mitä tehdään, tehdään kunnolla. Jos tehdään hakukoneoptimointia, tavoitteet pitää olla selkeät. Tavoitteet voidaan hakukoneoptimoinnissa asettaa esimerkiksi:

  • Halutaan Googlen etisivulle Saksassa hakusanoilla ”x”, ”y” ja ”z”. Hakuvolyymi on yhteensä 5.000 hakua/kk,
  • Saamme 1.500 uutta kävijää verkkosivuille.
  • Kyseisistä kävijöistä 25 päätyy ostamaan ensimmäisen vuoden aikana.
  • Myynti Saksassa kasvaa siis 150.000EUR.

Kun tavoite on asetettu – tehdään tarvittavat toimenpiteet, jotta tavoite myös saavutetaan. Tämän jälkeen monitoroidaan tuloksia ja optimoidaan edelleen kunnes tavoite on saavutettu.

Google Markkinoinnissa (SEM) tavoite voisi olla esimerkiksi:

  • Tehdään vastustamaton laskeutumissivu jossa on vastustamaton toimintakehoite.
  • Ostetaan 1.000 kävijää, keskimääräiselle click -hinnalla 0,40EUR (400,00EUR).
  • 5 ostaa seuraavan 30 päivän aikana
  • 3.000EUR suoraa liikevaihtoa (suositusten kautta 1.000EUR lisämyyntiä)

Yleensä kannattaa tehdä sekä hakukoneoptimointia (SEO), että hakukonemarkkinointia (SEM) yhtäaikaisesti, erityisesti kansainvälisessä myynnissä.

Digitaalisen markkinoinnin suunnittelussa tärkeää on siis:

  • Asiakassegmentin valinta
  • Tavoitteen määrittely
  • Kanavan, tai menetelmän valinta
  • Monitorointi ja optimointi
  • Tulosten raportointi

Hakukonemarkkinointi (SEM)

Tarkasti valitulle asiakassegmentille suunnattu hakukonemarkkinointi on hyvä tapa aloittaa digitaalinen markkinointi. Hakukonemarkkinointi oikein toteutettuna tuo vain potentiaaliset asiakkaat sivullesi. Turhia klikkejä on turha ostaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että hakukonemarkkinointi on vain yksi osaa toimivaa digitaalisen markkinoinnin strategiaa, eli myyntiputkea. Web-sivulla on oltava arvokasta sisältöä jotta potentiaalisen asiakkaan luottamus voitetaan, ja hän päätyy ottamaan yhteyttä. Kävijän yhteystietojen saamiseen on olemassa erilaisia konversiostrategioita. Parhaat konversiostrategiat liittyvät lähes aina tavalla tai toisella asiakkaalle lisäarvoa tuottavaan sisältöön.

Digitaalisen markkinoinnin koko työkalupakissa, Google Ads -mainonta on varmasti se yleisin markkinoinnin keino. Email -kampanjoiden lisäksi. Hakukonemainonta on joka tapauksessa niin paljon käytettyä, että ilman kunnollista strategiaa on asiakashankintaa vaikea saada toimimaan tehokkaasti.

Hakukonemarkkinoinnissa on kaksi täysin erilaista tapaa mainostaa tuotteita ja palveluita:

  1. Hakusanamainonta (Search -kampanjat), eli mainoksia näytetään käytettyjen hakusanojen perusteella
  2. Display -mainonta (Display -kampanjat), eli mainoksia näytetään vain tietyn asiakassgmentin edustajille, halutuilla alueilla.

Usein parhaat tulokset saadaan yhdistelemällä molempia edellä mainittuja. Voidaan esimerkiksi näyttää mainoksia aina kun hakutermeissä esiintyy sanat DIESEL JA AURINKOKENNO, tai TURVALASI JA HINNASTO. Ja vielä niin että hakija on rakennusalan ammattilainen. Näitä ja paljon muita strategioita voidaan käyttää hakukonemainonnassa.

Erityisesti jos olet vasta aloittamassa hakukonemainontaa, pidä mielessä että myös Googlen tavoite on oman liiketoimintansa kasvattaminen. Jos teet kaiken mainonnan Googlen ohjeiden mukaisesti, päädyt maksamaan klikeistä jotka eivät ole millään tavalla tehokkaita sinun myynnin kasvattamisen kannalta – Googlen myynti kyllä kasvaa.

Jos tarvitset apua hakukonemainonnossa, autamme mielellämme, kotimaassa ja kansainvälisesti. (Google-mainonta)

Hakukoneoptimointi (SEO)

Hakukoneoptimointi on kaikkea mikä liittyy Googlen etusivulle pääsemiseen halutuilla hakusanoilla, kotimaassa tai kansainvälisesti. Hakukoneoptimointi on tavallaan kokonaisvaltaisinta digitaalista markkinointia, koska jotta Googlen etusivulle päästään, on seuraavat asiat oltava kaikki kunnossa:

  • Analytiikka (mitä asiakkaat hakevat? Missää? Kuinka paljon?)
  • Asiakassegmentin valinta
  • Sisältömarkkinointi (ilman arvokasta sisältöä ei Googlen etusivulle ole asiaa)
  • Verkkosivun käytettävyys ja tekninen toteutus.

Jos kaikista digitaalisen markkinoinnin työkaluista saisit käyttää vain yhtä, hakukoneoptimointi olisi oikea valinta, koska pelkästään Googlen etusivulle pääseminen oikeilla hakusanoilla tuottaa yritykselle tarjouspyyntöjä ja lisämyyntiä. Mutta kuten sanottu, hakukoneoptimointi pitää sisällään myös sisällöntuotantoa.

Hakukoneoptimoinnoin tulokset eivät näy yhtä nopeasti kuin hakukonemarkkinoinnissa. Mutta kun tulokset näkyvät, ne ovat tyypillisesti merkittäviä ja pitkäkestoisia. Kun kerran saavutetaan TOP3 paikka, siellä yleensä myös pysytään pitkään, usein vuosia.

Meidän kokemuksen mukaan yhdelle yritykselle pystytään vuoden aikana tuottamaan jopa satoja Googlen etusivun paikkoja vuodessa, eri kielualueilla. Oman testimme mukaan, uuden domainin (www.casasnordicas.com), Googlen etusivulle pääseminen isossa markkinassa (Espanja) kesti n. 6kk. 12kk päästä olimme etusivulle jo yli 40 hakusanalla, potentiaalisia asiakkaita sivulle tuli yli 800 kuukaudessa.

Hakukoneoptimointi oikein tehtynä on todella merkittävä ja tehokas digitaalisen markkinoinnin osa-alue, ja suosittelen kiinnittämään siihen huomiota jokaisessa yrityksessä.

Teemme hakukoneoptimointia sekä kotimassa, että kansainvälisesti eri kielialueilla (Hakukoneoptimointi)

Markkinoinnin automaatio

Hakukonemarkkinoinnin, hakukoneoptimoinnin, sekä sosiaalisen median markkinoinnin kautta saadaan siis potentiaalisia asiakkaita sivullesi. Seuraavaksi astuu kuvaan markkinoinnin automaatio, digitaalisen markkinoinnin ehkä kuumin puheenaihe viimeisten vuosien aikana.

Seuraava kuva esittää 2017 SmartInsights:in tekemän tutkimuksen tuloksia siitä miten B2B markkinoijat olivat kokeneen markkinoinnin automaation hyödyt. (SmartInsights)

markkinoinnin automaatio

Digitaalisen markkinoinnin strategian ja kokonaisuuden kannalta tarkasteltuna, Markkinoinnin automaatio on hyvin lähellä sitä työtä mitä myynti tekee. Markkinoinnin automaation osuus digitaalisessa markkinoinnissa on itse asiassa myös myynnin automaatiota. Markkinoinnin automaatio strategia pitäisikin aina suunnitella yhdessä niin että myynti ja markkinointi ovat molemmat yhdessä mukana. Muuten strategiasta tuskin tulee kovin tehokas.

Markkinoinnin automaation osuus digitaalisessa markkinoinnissa on itse asiassa myynnin automaatiota.

Markkinoinoin automaatioon liittyy aina teknologia, strategia, sekä sisältö.

  • Strategia määrittelee mitä tehdään, milloin tehdään ja kenelle.
  • Teknologia toteuttaa (HubSpot, Marketo, Mautic, lista on loputon)
  • Sisältö pyrkii viemään potentiaalista asiakasta ostopolussaan eteenpäin.

Markkinoinnin automaatio ei sinällään tee mitään ennenkuin kampanjat on rakennettua ja sinulla on yleisöä. Yleisö voi olla monenlaista, esimerkiksi:

  • Jo olemassa olevat kontaktit, esimerkiksi asiakkaat
  • Google näkyvyyden kautta tulevat uudet kontaktit
  • Sosiaalisen median kautta tulevat uudet kontaktit
  • Tapahtumissa luodut uudet kontaktit.

Jokaiselle asiakasryhmälle voidaan rakentaa erilaisia kampanjoita, joilla on tietysti aina sama päämäärä, eli uudet asiakkuudet ja lisämyynti.

Meillä on kokemusta muutamista erilaisista markkinoinnin automaatiojärjestelmistä kuten Mautic (open source), mailchimp (yksinkertaisia asioita), HubSpot (hyvin kattava). Voimme auttaa teille sopivan järjestelmän valinnassa, sekä tehdä sisältöstrategian. Ilman tehokasta sisältöstrategiaa ei markkinoinnin automaatio tee sinällään mitään.

Sisältömarkkinointi

Digitaalinen markkinointi perustuu aina laadukkaaseen sisältöön. Sisältö on kaikessa mukana, teet mitä tahansa digitaalista markkinointia.

Tulokselliseen sisältömarkkinointiin liittyy seuraavia avainasioita:

  • Analytiikka (mitä sisältöä asiakkaat haluavat? Mitä kilpailijat tekevät?)
  • Sisältöstrategia (Mitä sisältöä? Priorisointi)
  • Sisällöntuotanto
  • Sisällön jakelu

Yritys tarvitsee sisältöä moneen eri tarpeeseen. Halutaan, että yrityksen websivut löytyvät hakukoneilla, siihen tarvitaan sisältöä. Myöskin halutaan kertoa yrityksen tuotteista asianmukaisella tavalla. Kolmantena, lähes aina on tarpeellista tuottaa sisältöä joka on nimenomaan suunniteltu tukemaan asiakkaiden ostoprosessia. Tällaista sisältöä ovat esimerkiksi implementointi esimerkit, hinnasto, aikataulut, ja niin edelleen.

Täydellinen sisältöstrategia täyttää kaikki seuraavat kriteerit:

  • Sisältö tukee myyntiä heidän työssään.
  • Sisältö on tuotettu niin, että se päätyy Googlen Top3:een halutussa markkinassa (SEO/SEM)
  • Sisältö tukee asiakasta hänen ostoprosessissaan.

Kun yrityksen jokainen sisältö tuotetaan niin että kaikki edellämainitut strategiset tavoitteet täyttyvät, tehdään sisältöä niin tehokkaasti kuin mahdollista. Sisällöntuotanto on aikaa vievää ja usein kallista. On siis syytä tehdä strategia huolellisesti.

Digitaalisen markkinoinnin kanavat vaativat jokainen hieman erilaista sisältöä. Joskus tarvitaan kuvia, joskus videoita, joskus teksti on parasta sisältöä. Sisältöstrategia kertoo miten sisältö pitää tuottaa niin että siitä saadaan mahdollisimman paljon hyötyä. Taas, kuten aina digitaalisessa markkinoinnissa, myös sisältömarkkinointia pitää pystyö mittaamaan.

Kun lasketaan kaikki digitaalisen markkinoinnin osa-alueet yhteen, voidaan laskea digitaalisen markkinoinnin kokonaiskustannukset. Kun verrataan kokonaiskustannuksia tuloksiin, voidaan laskea digitaalisen markkinoinnin ROI.

Olemme kehittäneet laskurin jonka avulla pystytään arvioimaan jopa yksittäisen sisältöartikkelin tuottama liikevaihto halutulla aikavälillä. Jos haluat kokeilla laskuria lähetä meille email otsikolla ”Sisältömarkkinointi ROI laskuri”, lähetämme sinulle linkin laskuriin käyttöohjeineen. (info@novavara.com).

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelua ei ehkä tyypillisesti mielletä digitaalisen markkinoinnin osa-alueeksi. Kokoajan yleistyvät Chatbotit ovat asiasta varmasti toista mieltä. Kun asiakas on viimein valmis ottamaan yritykseen yhteyttä, on asiakaspalvelun toimittava nopeasti ja ammattimaisesti. Asiakaspalvelukanava on usein digitaalinen. Hyvin suunniteltu asiakaspalvelu on myöskin monessa yrityksessä suurin myyntikanava, joten mielestäni asiakaspalvelu on ehdottomasti osa digitaalista markkinointia.

On hyvä muistaa että ennen asiakkaan yhteydenottoa, hän on saattanut opiskella tuotteita, vertailla sinun ja kilpailijoiden tuotteita, tutkia hintoja, ja hän saattaa olla hyvinkin lähellä ostopäätöstä, tai joka sen tehnyt sinun yrityksen hyväksi yhteydenottovaiheessa. Jos mokaat asiakaspalvelussa, koko digitaalisen markkinoinnin avulla rakennettu myyntiputki menee rikki.

Jos mokaat asiakaspalvelussa, koko digitaalisen markkinoinnin avulla rakennettu myyntiputki menee rikki.

Muutama vastaamaton puhelu, tai sähköposti johon vastataan kolmen päivän päästä on asia jota asiakas ei anna anteeksi. Suurella vaivalla rakennettu digitaalisen markkinoinnin myyntiputki saattakin mennä kilpailijan pussiin jos asiakaspalvelu ei toimi.

Hyvä asiakaspalvelu ei tarkoita, että pitää olla aktiivinen joka paikassa ja kuunnella kaikkia kanavia 24/7. Se tarkoittaa että ollaan aktiivisia siellä missä asiakkaat ovat. Jos annat asiakkalle email osoitteen, sinun pitää myöskin vastata emaileihin ripeästi. Jos annat puhelinnumeron, pitää numeroon myöskin vastata.

 

Sosiaalisen median markkinointi

Yksinkertaistettuna sosiaalisen median markkinoinnissa on kyse ihmisten houkuttelusta ja näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisen median markkinointia voidaan tehdä eri sosiaalisen median alustoilla, kuten:

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest
  • ja paljon muita…

Sosiaalista mediaa on perinteisesti pidetty enemmän B2C yritysten markkinointikanavana, mutta erilaiset sosiaalisen median kampanjat oikein toteutettuna toimivat aivan yhtä hyvin myös B2B liiketoiminnassa.

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, sisältö on kaiken digitaalisen markkinoinnin perusta. Jos ja kun yrityksessä tehdään sisältöstrategia ja tuotetaan sisältöä, ei ole mitään syytä olla jakamatta sitä myös sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalisen median kautta saatava ”engagement”, eli sitoutuminen tai kosketus sisältöön kohdemarkkinassa auttaa myös hakukonenäkyvyyteen. Jos sisältösi saa paljon tykkäyksiä ja jakamisia esimerkiksi Ranskassa, sisältö nousee Ranskassa myös hakukonetuloksissa. Samaa ei välttämättä tapahdu Quebecissä, Canadassa vaikka kieli olisikin sama.

Huom! Sosiaalisen median näkyvyys on aina kampanjaluontoista! Jos et ole aktiivinen, näkyvyys loppuu nopeasti. Hakukoneissa laadukas sisältö generoi näkyvyyttä vuodesta toiseen.

Digitaalisen markkinoinnin kokonaiskuvassa, jos verrataan hakukonenäkyvyyttä ja sosiaalista mediaa, niin sosiaalinen media on kanava jonka kautta kampanjoimalla voidaan saada tuloksia. Jos et tee sosiaalisessa mediassa aktiivisesti mitään, et myöskään saa mitään tuloksia. Toisaalta taas, hakukonenäkyvyys tuottaa uusia asiakkaita vuodesta toiseen, vaikka et tekisi mitään.

LinkedIn markkinointi

LinkedIn markkinointia pidetään tyypillisesti tehokkaana B2B markkinointikanavana. Itse en ole LinkedIn markkinoinnin suuri kannattaja.

LinkedIn markkinoinnilla on osana digitaalisen markkinoinnin strategiaa varmasti oma paikkansa. LinkedIn etuna on todella tarkka kohdennettavuus. Voit näyttää mainoksia erimerkiksi Porvoolaisille eläinlääkäreille seuraavan viikon maanantai-perjantai. Toki – lähes saman voit tehdä myös Googlen Display mainonnalla, huomattavasti edullisemmin. Helpompaa se on toki LinkedIn kautta.

Googlen kautta tehtävä markkinointi on mielestäni tehokkaampaa koska pystytään paremmin tunnistamaan potentiaalisen asiakkaan tahtotila. Jos Saksalainen arkkitehti etsii esimerkiksi kattomateriaaleja, se johtuu todennäköisesti siitä että hän on valitsemassa sellaisia juuri johonkin kohteeseen. Hän siis haluaa tutkia kattomateriaaleja. Tämä voidaan toteuttaa Googlen avulla.

LinkedIn markkinoinnissa toki tiedetään erittäin tarkasti kenelle mainos näkyy – mutta ei tahtotilaa.

Kuten sanottu, LinkedIn markkinoinnille on digitaalisessa markkinoinnissa oma paikkansa.

Rekrytointikanavana LinkedIn on todella loistava, kuten myös oikein käytettynä myynnin työkaluna.

Twitter markkinointi

Twitter on ympäri maailmaa todella suosittu kanava ja monelle B2B markkinoijalle varmasti tärkeä kanava. Alan huippujen mukaan, twitterin toimiminen markkinointikanavana perustuu aktiivisuuteen. Itse olen käyttänyt Twitteriä B2B markkinointiin niin vähän että en koe voivani siinä auttaa.

PracticalEcommerce on Twitter markkinoinnissa huippu, ja jos haluat 25 hyvää ohjetta Twitter markkinointiin, suosittelen lukemaan: 25 tapaa käyttää Twitteriä markkinoinnissa (ENG)

Digitaalisen markkinoinnin mittaaminen

Aina kun suunnittelet digitaalista markkinointia, koita arvioida myös ROI.  Digitaalisen markkinoinnin yksi ylivoimainen etu perinteiseen markkinointiin on nimenomaan mitattavuus ja sitä kautta optimointi ja ohjaaminen. Erilaisia mittausmenetelmiä on kymmeniä jossei satoja. Tärkeintä on saada kuntoon seuraavat perusasiat:

  • Google Analytics.
    • Mistä ihmiset tulevat verkkosivulle? (Sosiaalinen media, hakukoneet, suora liikenne)
    • Miten verkkosivuille tulevat ihmiset käyttäytyvät?
    • Kauanko he viipyvät sivulla?
    • Mitkä ovat suosituimmat sivut?
    • ja niin edelleen.
  • Google Ads
    • Click Through Rate (nähty mainos vs. click)
    • Konversioluku
    • CPC (kuinka paljon maksoi yksi konversio?)
  • CRM
    • Laadukkaiden liidien määrä?
    • Keskimääräinen uusasiakasmyynti?
    • LTV (Life Time Value = paljonko yksi uusia asiakas generoi liikevaihtoa)

Kun mitaan ja optimoidaan kaikkea edellä mainittua, päästään käsiksi hyvin konkreettisesti markkinoinnin tai liidien generoinnin tai itse asiassa koko asiakashankinnan ROI:hin. (vrt. CAC = Customer Acquisition Cost). Digitaalisen markkinoinnin mitattavuus on täysin ylivoimaista verrattuna mihinkään muuhun markkinointiin.

Älä ole huolissasi jos teidän yrityksessä ei vielä olla Digitaalisen markkinoinnin mittaamisessa näin pitkällä. Koko prosessin selkeä hallinta ja mittaaminen on tavalla tai toisella työn alla lähes jokaisessa yrityksessä. Toki on hyviäkin esimerkkejä!

Digitaalisen markkinoinnin tavoite pitää olla myynti. Ei clickit, eikä liidit, vaan myynti!

Liidi ei missään nimessä ole hyvä tavoite. Yhdessä myynnin kanssa tarkasti määritelty LAADUKAS LIIDI voi olla tavoite, mutta liidi ilman tarkkaa määritelmää ei ole.

Huono liidi on itse asiassa huonompi asia kuin ei liidiä ollenkaan. Huono liidi vie myyjiltä ja koko myyntiorganisaatiolta aikaa.

Digitaalinen markkinointi – Esimerkkejä

Meillä on paljon erilaisia esimerkkejä digitaalisesta asiakahankinnasta, sekä kotimaassa, että kansainvälisesti. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.

Esimerkkejä erilaisista asiakkuuksista, joita olemme saaneet aikaan digitaalisen markkinoinnin avulla:

  • Sähkösuunnittelu yritys jakelijaksi Ruotsissa (+200kEUR/v,)
  • Arkkitehtiasiakkuuksia Espanjassa (35kEUR/v.)
  • Saksalainen kiinteistöhuoltoyritys (+150kEUR/v.)
  • DHL Yhdysvallat (Kiinteistöhuollon teknologiaa – 600kEUR/v.)
  • Innovaatioiden hallinta, SaaS -ohjelmistoasiakkaita Etelä-Amerikassa (+100kEUR/v.)
  • Hotelliketjun lasien saneeraus (+400kEUR)
  • Ja paljon muuta..

Digitaalinen markkinointi tarjoaa loistavia mahdollisuuksia kohdentaa mainontaa juuri haluamallemme segmentille, haluamassamme maassa tai alueella. Hyvin osuva viesti oikealle asiakassegmentille takaa tulokset.

Yhteenveto

Liidien generoinnissa ja asiakashankinassa digitaalinen markkinointi on täysin ylivoimainen vaihtoehto, erityisesti kansainvälistyvälle yritykselle.

Jos yritykselläsi on tarpeita joko digitaalisen markkinoinnin strategian suunnittelussa, kohdemarkkinoiden valinnassa, asiakassegmentoinnisa, tai ihan vaikka suunnattujen kampanjoiden toteutuksessa, niin olemme mielellämme apuna. Oli kohdemarkkinasi kotimaa, Saksa, Yhdysvallat, Ruotsi, Espanja, Ranska tai mikä tahansa muu, niin varmasti pystymme auttamaan.

Kysyminen ei maksa mitään.

Tags: Digitaalinen, liiketoiminta, Markkinointi, Myynti

Kiinnostuitko? Jätä soittopyyntö

    Vastaavat artikkelit
    Google markkinointi ja laadukkaiden B2B liidien generointi!
    Sisällöntuotanto – yksi artikkeli voi tuottaa miljoonia euroja! (Katso esimerkki)
    Valikko
    × How can I help you?