1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Kansainvälinen digitaalinen markkinointi on iso mahdollisuus! (5 tärkeää syytä)

digitaalinen markkinointi kampanja

Kansainvälinen digitaalinen markkinointi on iso mahdollisuus! (5 tärkeää syytä)

Digitaalinen markkinointi on internetin välityksellä tapahtuvaa markkinointia. Jos Internet on kansainvälinen ilmiö niin miksi rajoittuisit tekemään digitaalista markkinointia Suomessa?

Kaikki tuotteet ja palvelut on löydettävissä ja lähes aina myös ostettavissa Internetin kautta. Listasin viisi (5) syytä miksi saat maksimaalisen tuoton digitaalisen markkinoinnin investoinneille tekemällä kaiken alusta asti kansainvälisesti.

 

#1 Digimarkkinointi on edullista

Oli kyse Google Ads markkinoinnista, Facebook markkinoinnista tai Linked-In markkinoinnista, monella isolla kielialueella markkinointi on huomattavasti edullisempaa kuin esimerkiksi Suomessa.

dgitaalinen markkinointi

Kun Suomessa maksat klikistä 2,00Euroa, voi se olla Saksassa 0,80Eur. Vielä mielenkiintoisemmaksi asian tekee se että Saksalainen potentiaalinen asiakas on todennäköisesti 50 kertaa isompi yritys kun suomalainen potentiaalinen asiakas (B2B markkinointi).

 

#2 Hakukoneoptimointi on helppoa

Suomeksi etsitään vain Suomessa, ja englanniksi Googlen etusivulle pääseminen on vaikeampaa kuin millään muulla kielellä.

Kun teet verkkosivusi ja hakukoneoptimointia alusta asti kohdemaan kielellä, esimerkiksi Saksa, Espanja, Ranska, Japani, Kiina, Portugali on hyviä kohdemarkkinoita kokonsa puolesta.

Esimerkkinä Espanjaksi tuotteita ja palveluita etsii 300 miljoonaa ihmistä, Suomeksi noin kolme miljoonaa ihmistä. Samalla kustannuksella olet 100 -kertaisen markkinan löydettävissä.

Digitaalisen markkinoinnin näkökulmasta mielenkiintoista on myös se, että useilla isoilla markkinoilla Googlen etusivulle pääseminen on erittäin helppoa. Se on aina huomattavasti helpompaa kuin Englanniksi.

Hakukoneoptimoinnin prosesista voit lukea lisää sivulta: Hakukoneoptimointi

 

#3 Sosiaalisen median ylläpito on kustannustehokasta

Suomessa sosiaalisen median ylläpitäjän palkka on keskimäärin 4110,00Eur/kk (Oikotie – Marketing manager palkka), eli kokonaiskustannus 1,39*4110Eur = n. 5700,00Eur.

Esimerkiksi Espanjassa Community Manager mediaani bruttopalkka on noin 1690,00Eur/kk (Infojobs.es – Community Manager)

(Työnkuva ei välttämättä ole edellisessä vertailussa kulttuurisista eroista johtuen vertailukelpoinen!)

digimarkkinointi sosiaalinen media

Mielenkiintoista on se että Espanjankielinen Community Manager voi hallita 300 miljoonan ihmisen kohdemarkkinaa, kun Suomessa kohdemarkkina on 3 miljoonaa. Työmäärä on sama!

Ja tästä päästäänkin kätevästi seuraavaan tärkeään syyhyn tehdä digimarkkinointia aina kansainvälisesti.

 

#4 Sosiaalisen median vaikutus on todella merkittävä!

Kansainvälisten Facebook -ryhmien koot, esimerkiksi Ranskassa, Saksassa tai vaikka Etelä-Amerikassa on jotain aivan muuta kuin Suomessa.  Sama jatkuu niche -bloggareiden jakelulistoissa. Monessa isossa kohdemarkkinassa ihmiset ovat huomattavasti sosiaalisempia kuin Suomessa. Asiat joista pidetään, myös jaetaan muille.

Olen itse ollut mukana muutamassa erilaisessa sosiaalisen median kampanjassa. Toinen tehtiin Etelä-Amerikassa liittyen Suomalaiseen koulutukseen. Löysimme Facebook ryhmän jossa oli 45.000 koulutusalan ammattilaista, pelkästään Meksikossa. Kannattaako tehdä diili ryhmän admin käyttäjän kanssa ja kirjoittaa viesti koko ryhmälle kerralla, vai ostaa Google mainontaa Ruotsissa? Haloo!!

Toinen mikä tulee mieleen on eräs Suomalainen ohjelmistoalan yritys joka tekee mahtavaa työtä pienessä niche segmentissä. Heidän unelma-asiakas on ison organisaation innovaatiojohtaja. Löysimme heille erittäin hyvän kohderyhmän Kolumbiasta. Kyseinen ryhmä koostui nimenomaan Kolumbialaisista innovaatio managereista ja johtajista.

Yksi post toi yön aikana 85 rekisteröitynyttä käyttäjää. Kaiken kaikkiaan yksi artikkeli tuotti meille noin 150 rekisteröitynyttä käyttäjää kuukaudessa. Erittäin arvokkaita käyttäjiä

 

#5 Miksi ei, kun se pitää tehdä joka tapauksessa!

Digitaalinen markkinointi on nopein tapa kasvattaa liiketoimintaa skaalautusvasti ja kannattavasti. Sitä et voi muuttaa, ja sitä et voi päättää!

Se kohdistatko digitaalisen markkinoinnin voimavarat ja budjetin viiden miljoonan ihmisen kohdemarkkinaan, vai 500 miljoonan ihmisen kohdemarkkinaan –  se on sinun päätettävissäsi!

digitaalinen markkinointi investointi

 

#6 Ota yhteyttä – pika-analyysi 48 tunnissa

Digitaalisen markkinoinnin tekeminen meidän kanssa voi alkaa kun otat rohkeasti yhteyttä.

Riittää kun lähetät meille sähköposti osoitteesi, niin voimme tehdä ilmaisen pika-analyysin teidän nykytilanteesta ja kertoa miten me voisimme olla mukana auttamassa teidän digitaalisen markkinoinnin kanssa. Emme tarvitse mitään muuta kuin sähköposti osoitteen:

 

 

Share
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.