1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Google eli Adwords mainonta

Google mainonta, Google Ads

Google mainonnassa on kaksi täysin erilaista mahdollisuutta.

  1. Hakusanamainonta. Mainostetaan verkkosivua sen perusteella mitä potentiaalinen asiakas kirjoittaa hakukenttään.
  2. Display mainonta. Mainostetaan sen perusteella mikä potentiaalista asiakasta kiinnostaa, käytännössä tutkitaan missä verkkosivuilla hän on jo käynyt

google mainonta

Miksi Google mainonta on niin hyvä tapa mainostaa?

Syitä on monia, tässä listasin mielestäni kaikkein ilmeisimmät Google mainonnan edut:

  • Voit käyttää rahaa juuri niin paljon kuin haluat. Jos teet itse, jopa 50,00eur/kk voi riittää samaan asiakkaita.
  • Google mainonta on ennustettavaa. Yllättäviä kustannuksia ei tule. Tiedät etukäteen tarkasti miten paljon rahaa menee
  • Voit tehdä kansainvälistä mainontaa kotitoimistolta. Suomessa Google mainonta on jo hyvin yleistä pienissäkin yrityksissä, mutta kaikkialla maailmassa ei. Jos tuotteesi tai palvelusi on sellainen jonka voi tarjota myös kansainvälisesti, Google mainonta on oikea ratkaisu.
  • Google mainontaa voi helposti skaalata. Kun näet että mainonta on kannattavaa, eli jos sijoitat mainontaan yhden euron ja saat takaisin 3 euroa, on mainonnan tuottoprosentti: 300%. (3eur / 1 eur), voit alkaa sijoittamaan mainontaan suurempia summia.

 

Kannattaako Google mainonta ulkoistaa vai tehdä itse?

Sanoisin että jos olet valmis ja halukas opiskelemaan Google mainontaa, niin kannattaa tehdä itse. Ainakin jos mainosbudjettisi on alle 1.000 euroa/kk. Jos mainosbudjettisi on 4.000 euroa/kk ja muutenkin on kiirettä, niin kannattaa vakavasti harkita Google mainonnan ulkoistamista.

Kansainvälisessä Google mainonnassa kannattaa yleensä käyttää apua jo heti alkuvaiheessa. Tämä johtuu siitä että hakusanatutkimus, sisällöntuotanto, Google mainonta sekä verkkosivun konversion optimointi kulkee kaikki kokoajan käsi kädessä, ja työmäärä on melko iso. Jos olet vasta kansainvälistymisen alkuvaiheessa, voi olla nopeampaa ja helpompaa käyttää ulkoista ammattilaista apuna.

Ota yhteyttä

Teen lähinnä seuraaavia Google mainontaan liittyviä palveluita:

  • Kampanjan optimoinnit. Tutkin ilmaiseksi nykytilanteen ja jos parannettavaa on selkeästi, optimoin kampanjat jonka jälkeen voitte ylläpitää kampanjoita itse.
  • Kansainvälisten kampanjoiden rakentaminen, ”growth hacking style”. Etsin potentiaaliset hakusanat, luon tarvittaessa sisällön ja rakennan pienen kampanjan, ja Call To Action strategian. Kampanjaa seurataan esimerkiksi kaksi viikkoa. Jos tulos on hyvä, kampanja skaalataan. Sama uudestaan.
  • Ylläpito + Optimointi. Pidän yllä pieniä, alle 2.000euroa /kk Google Adwords kampanjoita. Keskityn erityisesti samaan mahdollisimman korkean konversion.

 

Janne Sivula | janne.sivula@novavara.com | Tel. +358 40 779 3251