1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Google näkyvyys, miten nopeasti voi päästä etusivulle?

google näkyvyys 3

Google näkyvyys, miten nopeasti voi päästä etusivulle?

Google näkyvyys on asia jota moni pohtii. Kysymys jonka kuulen toistuvasti, ja joka ihmisiä askarruttaa on hakukoneoptimoinnin vaikutuksen nopeus Google näkyvyyteen, eli kuinka kauan menee että voidaan yritykselle rakentaa Google näkyvyyttä?

 

Seuraavassa esitän muutaman faktan liittyen hakukoneoptimointiin ja Google näkyvyyteen.

Sen jälkeen seuraa kaksi oikeata esimerkkiä Google näkyvyyden parantamisesta viimeisen 4kk ajalta, eli data on varmasti tuoretta.

Voit vapaasti tehdä omia johtopäätöksiä, ole hyvä.

  • Googlen etusivulle voi päästä muutamassa päivässä, mutta keskimäärin uudella sisällöllä menee 6-12kk päästä ”oikealle paikalleen”.
  • 95% artikkeleista Googlen etusivulla on yli kaksi vuotta vanhoja.
  • Googlen algoritmi ottaa huomioon yli 200 erilaista yksityiskohtaa indeksoidessaan sisältöä. Jopa Googlen työntekijöistä hyvin harva, jos kukaan tuntee kaikkia vaikuttavia tekijöitä.
  • Jos kukaan ei jaa sisältöä, eikä siihen ei tule yhtään backlinkkiä, ei edes yhtään jakoa sosiaalisessa mediassa. Toisinsanoen kukaan ei osoita minkäänlaista kiinnostusta sisältöön.  Artikkeli tai sisältö voi nousta etusivulle silti noin 9-12 kuukaudessa. Jos asian eteen tehdään töitä, voi kaikki tapahtua huomattavasti nopeammin.
  • Backlinkkien merkitys ei enää 2018 jälkeen ole yhtä tärkeää kuin se oli aikaisemmin. (En ihmettele tätä koska maailman muutosnopeus kiihtyy, ja backlinkkien liika suosiminen johtaisi monessa tapauksessa myöskin vanhan tiedon suosimiseen.)
  • Googlen etusivulla keskimääräinen artikkelin pituus on 1960 sanaa.
  • Googlen etusivulle voi päästä jopa 500 sanan artikkelilla ja alle viikossa jos artikkeli saa riittävästi kiinnostusta sosiaalisessa mediassa.
  • Jokaisella hakusanalla on vaikeusasteensa. Käytännössä ikävä kyllä vain alan ammattilainen osaa sanoa mikä on sellainen hakusana johon sinun yrityksen muskelit riittävät, ja mikä on sellainen hakusana joka on parempi jättää rauhaan.
  • Huolimaton hakusanatutkimus tai väärin tehty SEO strategia mitätöi kaiken sitä seuraavan työn.

 

Edelliset faktat perustuvat osittain Googlen julkaisemaan dataan ja osittain viimeisen 18 kuukauden aikana tehtyyn yli 200 yrityksen google näkyvyyden analysointiin, sekä noin 20 yrityksen kansainvälisen Google näkyvyyden parantamiseen sekä muutosten vaikutusten monitorointiin.

Sitten muutamia elävän elämän esimerkkejä yrityksiltä joiden kanssa olen aloittanut työskentelyn hiljattain. (Lämmin kiitos luottamuksesta).

Google näkyvyys esimerkkejä

Esitän tässä muutaman oikean esimerkin jotta saat paremman käsityksen mitä oikeasti tapahtuu kun Google näkyvyyttä aletaan rakentamaan ammattimaisesti. Esimerkkeinä on asiakkaat joiden orgaaninen liikenne oli käytännössä 0, eli yrityksen löysi Googlella käytännössä vain kirjoittamalla yrityksen nimen.

Google näkyvyys, esimerkki #1

Oheinen kuva esittää B2B yrityksen Google näkyvyyden parannusta kolmen kuukauden aikana. Tässä esimerkissä yrityksen Google näkyvyys oli alussa lähellä nollaa ja kolmen kuukauden jälkeen jo parempi kuin yhdelläkään kilpailijalle.

Keskimääräinen google ranking positio oli 11.75 (alkuperäinen 22.), ja liikenne kasvoi 82 kävijällä /kk. Kävijämäärää ei kannata tuijottaa virheellisesti liikaa. Jos hakusana jota seurataan on esimerkiksi ”USB laturi”, 82 uuden kävijän arvo on 0,00eur.

Jos taas seurataan hakua ”aviation engineering company”, niin 82 uuden kävijän arvo tällä hakusanalla saattaa olla 10-50MEur vuodessa.

google näkyvyys_2

 

Tässä tapauksessa asiakas raportoi yli 40% tilauskasvun kolmen kuukauden aikana verrattuna edellisen vuoden samaan ajanjaksoon. Tämä ei johtunut yrityksen orgaanisesta kasvusta, yrityksen liikevaihto oli ollut noin miljoona euroa jo 4-5 vuotta.  Toimitusjohtajan mukaan hakukonenäkyvyys muutti käytänössä koko liiketoiminnan luonteen:

Toimitusjohtaja: ”Nyt on varaa valita mitä tarjoaa kun tarjouspyyntöjä tulee käytännössä enemmän kun mitä pystytään tarjoamaan.”

Tämä tapahtui kolmessa kuukaudessa aloittamisesta.

 

Google näkyvyys esimerkki #2

Seuraava kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa. Oheinen analyysi esittää Google optimoinnin aloittamisesta seuraavaa kahden kuukauden jaksoa. Ensimmäinen 2-3 viikkoa meni hakusanatutkimukseen kahdella kielellä, jonka perusteella tehtiin sisältöstrategia sekä kirjoitettiin ensimmäiset artikkelit. Samaan aikaan paranneltiin sivuston teknisiä asioita sekä muokattiin olemassa olevaa sisältöä paremmin ihmisten hakutermeihin sopivaan muotoon. Silti, näinkin lyhyessä ajassa seuratuilla hakusanoilla joita on kymmeniä, saatiin ”average position”, eli keskimääräinen Google sijoitus nousemaan lähes 10 sijaa, eli sijalta 40, sijalle 30.25.

hakukoneoptimointi vaikutus

 

Tällainen nousu on tietysti vielä merkityksetöntä tässä vaiheessa jos sen merkitystä verrataan yrityksen myyntiin.

Tärkeää onkin ymmärtää että hakukoneoptimointi ja Google näkyvyys on pitkäjänteistä työtä. Tuloksia voi kuitenkin saada nopeasti, joskus jopa isoja tilauskannan kasvuja muutamissa kuukausissa, mutta Google -näkyvyyden todellinen luonne ja liikevoimintaa kasvattava voima paljastuu vasta useiden kuukausien päästä.

 

Ota yhteyttä

Janne Sivula

SEO/SEM/Sisältöstrategia

janne.sivula@novavara.com

WhatsApp: +358 40 779 3251

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website