1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Hakukoneoptimointi hinta – mistä se koostuu?

Hakukoneoptimointi hinta – mistä se koostuu?

Ammattimaisen hakukoneoptimoinnin hinta voi olla mitä tahansa väliltä 500 – 4.000 euroa kuukaudessa. Jotta hinnan muodostuminen ymmärretään paremmin, pitää ymmärtää että hakukoneoptimointi koostuu monesta eri osa-alueista ja eri ihmiset puhuvat eri asioista usein samalla nimellä.

Hakukoneoptimointi – hinta esimerkki

Suomalainen yritys haluaa kansainvälistyä näkymällä tärkeillä hakusanoilla esimerkiksi Ruotsissa. Hakukoneoptimointi, jonka päämäärä on Googlen etusivulle pääseminen, mielellään Top3 paikoille pääseminen pitää sisällään seuraavat osa-alueet (hinta-arvio sulkeissa):

 • Hakusanatutkimus: 900,00Eur (parhaiden hakusanojen etsiminen + kilpailijoiden parhaat hakusanat)
 • Sisältöstrategia seuraavalla 6kk:lle: 2.500,00eur
 • Verkkosivun SEO Audit: 1.900,00 Eur
 • Jatkuva tekninen hakukoneoptimointi + data-analyysi: 500,00eur/kk (sisältää jatkuvan seurannan ja raportoinnin)
 • Sisällön tuottaminen: 2.500,00Eur /kk

Iso hintahaarukka hakukoneoptimoinnin hinnasta puhuttaessa johtuu siitä että vertaillaan usein eri asioita. Jos ja kun tavoite on näkyvä Googlen etusivulla joko kotimaassa tai kansainvälisesti, et voi sulkea mitään edellä mainituista asioista pois. Hakukoneoptimoinnin hinta tässä tapauksessa saattaa olla siis: 5.300Eur kertaluontoinen + 2.900Eur/kk. Toisaalta jos sisältö on sinulla valmiina, sivu on yksinkertainen, ja avainsanat ovat sinulla jo tiedossa, kustannus voi olla myös 800,00Eur kertakustannus ja 500,00Eur/kk.

Ainoa tapa selvittää hakukoneoptimoinnin hinta juuri sinun tapauksessa on pyytää ammattilaisen arvio (Ota yhteyttä). Kerro viestissäsi domain jonka haluat hakukoneoptimoida, niin vastaan sinulle emailitse mitä sinun tapauksessa olisi tehokkainta tehdä.

Lue lisää jos olet kiinnostunut ymmärtämään tarkemmin hakukoneoptimoinnin hinnan muodostumisen.

Jotta ymmärretään mistä hakukoneoptimoinnin hinta muodostuu ja miksi hintahaarukka on niin valtava, pitää ymmärtää hieman mistä hakukoneoptimoinnissa on kyse.

Mitä hakukoneoptimointi on ja mistä hinta muodostuu?

Ihan ensimmäiseksi pitää muistaa että hakukoneoptimoinnilla tähdätään siihen että potentiaaliset asiakkaat tulevat verkkosivullesi ja päätyvät vielä ostamaankin sinulta. Jotta tämä on mahdollista, tarvitaan kolme olenaista elementtiä.

 1. Verkkosivu on teknisesti oikealla tavalla toteutettu. Laadukkaasti toteuteutettu verkkosivu on hakukoneoptimoinnin perusta.
 2. Hakusanatutkmus on tehty perinpohjaisesti, ammattitaidolla ja kokemuksella. Kaikki hakusanatutkimukset joihin käytetään aikaa vähemmän kuin 8-10h ovat pinnallisia. Jos kilpailua ei ole paljon, tämäkin voi riittää alkuun.
 3. Sisältöstrategia on tehty huolellisesti.
 4. Sisältö on oikein tuotettu. Tämä on vie eniten aikaa, ja siksi myöskin vaikuttaa eniten hintaan mikäli mikäli sisällöntuotantoa sisällytetään hakukoneoptimointiin. Hakukoneammattilaisen tulisi antaa sisällöntuottajalle tarkat ohjeet hakukoneoptimoidun sisällön tuottamiselle.

Jos joku edellisistä menee väärin, verkkosivusi ei tuota sinulle liidejä ja se on loppujen lopuksi myöskin hakukoneoptimoinnin tarkoitus. Mikä ikinä hakukoneoptimoinnin hinta onkin, se ei tuota sinulle haluttua tulosta jos joku edellä mainituista asioista jää puuttumaan.

Käytännössä tehokas hakukoneoptimointi on hakukonenäkyvyyden rakentamista ja  optimointia.

Myöskin hakusanojen määrä vaikuttaa hakukoneoptimoinnin hintaan merkittävästi. Jos hakusanoja joilla yritys haluaa olla Googlen etusivulla on esimerkiksi kahdekan, hakukoneoptimoinnoin kokonaishinta on todennäköisesti lähempänä 500Euroa/kk kuin 2.000Euroa/kk euroa.

Jos tärkeitä hakusanoja on  50, ja yritys hakee kansainvälisiä asiakkaita, niin pelkätästään hakukonenäkyvyyden analysointiin, sekä kilpailijoiden seurantaan kannattaa käyttää ammattilaisen aikaa vähintään 6h viikossa, eli 24h kuukaudessa, kustannus on helposti jopa 2.500eur/kk. Hyvä analyytikko keskustelee kokoajan sisälläntuotannon ja myynnin kanssa, niin että yrityksen verkkosivut varmasti optimoidaan näkymään kokoajan oikeilla hakusanoilla. Kustannus voi tuntua isolta, mutta tällaisessa, kuvatussa tapauksessa, myöskin voidaan saada aikaa useiden miljoonien eurojen myynnin kasvu.

 

Hakukoneoptimointi ja sen hinta: Mikä on paljon?

Kuten sanottu tuloksia tuottava hakukoneoptimointi koostuu monesta eri osa-alueesta, ja  hakukoneoptimointia pitäisikin tehdä aina tiimityönä, niin että mukana on sekä myynti, hakukone optimoinnin ammattilainen sekä sisällöntuotanto.

Hakukoneoptimoinnin hinta on parhaillaan kuitenkin murto-osa siitä liiketoiminnasta jota sen avulla saavutetaan, joten ei kannata liikaa tuijottaa hintaa, vaan paremminkin keskittyä saavutettavaan liiketoimintaan.

Hakukoneoptimoinnin hinta tulee siis laskea uusasiakashankinnan investointina, koska vastineeksi hakukoneoptimoinnille saadaan aina laadukkaita liidejä. Oikein tehty hakukoneoptimointi tuottaa liidejä jotka ovat jo ostamassa tuotetta tai palvelua jonka sinä voit tarjota.

Kaikki alkaa teknisestä osaamisesta ja siitä että sivut pitää olla Googlen robottien ymmärtämässä muodossa.

Toisaalta hyvä sisältö joka pääsee vaikeillakin hakusanoilla Googlen ensimmäiselle sivulle vaatii osaamista sisällön tuottamisesta. Sellaisen sisällön tuottamisesta, jonka Google näkee hyväksi sisällöksi.

Lisäksi tarvitaan osaamista myynnistä, erityisesti myynnin psykologiasta. Pitää ymmärtää asiakkaan tilanne ja haasteet osto prosessin jokaisessa vaiheessa jotta hakukoneoptimointi sisällön osalta onnistuu täydellisesti.

Hakukoneoptimoinnin hinta koostuu siis monesta eri osa-alueesta:

 • Tekninen hakukone optimointi, jonka avulla verkkosivusto on sellainen jota Google ymmärtää helposti
 • Avainsanatutkimus, eli millä hakusanoilla on järkevää yrittää Googlen ensimmäisen sivun paikkoja? Asia on hyvinkin monimutkainen. Toisaalta on niin sanottuja isoja hakusanoja, joita kaikki hakevat, toisaalta on helpompia, pienempiä hakusanoja, mutta jossa ostaja saattaa olla päätoksenteko vaiheessa – mistä ja miten löydetään ne parhaat hakusanat?
 • Sisältöstrategia. Millainen sisältö on sellaista joka ansaitsee Googlen ensimmäisen sivun paikkoja?
 • Linkkien rakentaminen. Niin sanotut backlinkit, eli linkit muilta verkkosivuilta sinun sivuillesi ovat ehkä tärkein parametri Google rankingin parantumiseen.

Jos tarkastellaan menestyvien verkkokauppojen hakukoneoptimointiin sijoitettavaa pääomaa, heillä on kaikilla kymmeniä ihmisiä tekemässä ”hakukoneoptimointia” (sisällöntuotanto, analyysi, tekninen, jne). Kansainvälisesti löytyy paljon yrityksiä joiden koko kymmenien miljoonien eurojen liiketoiminta perustuu yhden hakusanan hallintaan.

Yhdellä ainoalla hakusanalla jolla olet Googlen kärkipaikoilla on mahdollista tehdä 45 miljoonan euron liikevaihtoa. Onko hakukoneoptimointi silloin kallista, onko hinta liian suuri?

Samaan aikaan Helsinkiläiselle pizzerialle riittää kun yritys löytyy Google mapsista ja rating on yli 4 tähteä, ehkä hakusanalla ”helsingin paras pizza”, olisi kiva olla Googlen ykköspaikalla. Joka tapauksessa, hakukoneoptimoinnin kokonaishinta tässä tapauksessa voi olla 400,00eur.

Kansainvälisen hakukoneoptimoinnin hinta

Hakukoneoptimointi on tehdävä aina kielikohtaisesti, eli jos kyseessä on kansainvälinen hakukoneoptimointi niin työmäärä lisääntyy mitä enemmän kieliä on käytössä, eli mitä useammassa maassa halutaan olla Googlen etusivulla. Kansainvälisessä hakukoneoptimoinnissa on myös otettava huomioon kaikki kilpailijat jokaisessa markkinassa, joten työmäärä kasvaa.

Kun työmäärä kasvaa, niin hintakin kasvaa.

Hakukoneoptimointi hinta vs tuotto

Hakukoneoptimoinnin hinta pitää olla perusteltavissa niin että sen kehittämä pitkän aikavälin liikevaihto on suurempi kuin hakukoneoptimoinnin investointi. Ihan kuten mikä tahansa liiketoiminnan investointi.

 

Hakukoneoptimointi hinta esimerkki #2

Kuten sanottu, ei ole siis ollenkaan sama asia tehdä hakukoneoptimointia Suomeksi alalla jossa ei juurikaan kilpailua, ja toisaalta kansainvälistä hakukoneoptimointia usealla kielellä ja kovasti kilpaillussa markkinassa. Oheinen hinnasto antaa toivottavasti kuitenkin hyvän kuvan siitä millaisesta kustannuksesta voi olla sinun kohdallasi kyse. Jos epäilet, ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä mitä sinun verkkosivusi kanssa kannattaisi tehdä.

 1. Tekninen auditointi ja nykyinen verkkosivun näkyvyys: 0,00 Euroa.
 2. Hakusanatutkimus + kilpailija-analyysi: Kotimaan markkina, yksinkertainen tuote ei juurikaan kilpalua: 500 Euroa
 3. Hakusanatutkimus + kilpailija-analyysi: Kansainvälinen tutkimus, useita asiakassegmenttejä, on kilpailua: 2.000 Eur –  3.500 Eur
 4. Sisältöstrategia, eli täydellinen kuvaus siitä mitä tulee tehdä ja miksi seuraavan 6kk aikana: 1.000 euroa – 2.500 euroa

Edelliset hinnat ovat kaikki kertaluontoisia maksuja. Sisältö strategiaa on hyvä tarkistaa noin 3kk välein. Seuraava lista on suuntaa-antava kuukaisimaksuista.

 1. Tekninen hakukoneoptimoini, seuranta + jatkuva parannus + raportointi: 400 – 1.000 euroa/kk
 2. Sisällöntuotanto strategian mukaisesti: 500 euroa – 4.000 euroa/kk. Sisällöntuotannolla ei ole ylärajaa.

Suosittelen vahvasti aloittamaan myös hakukonemarkkinoinnin samalla kuin hakukoneoptimoinnin. Hakukonemarkkinointi on loistava tapa seurata miten hyvin verkkosivusi konvertoi liidejä eri hakusanoilla, eli montako uutta kävijää tarvitset tietyllä hakusanalla jotta saat yhden oikean potentiaalisen asiakkaan.

Toivottavasti tämä selkeytti hakukoneoptimoinnin hintaa ja mistä se koostuu.

Hakukoneoptimointi – hinta vs. tulokset

Olemme saavuttaneet asiakkaille loistavia tuloksia 1.000eur/kk kokonaiskustannuksella, niin että hintaan kuuluu kaikki tarvittava analyysista sisällöntuotantoon. (Esimerkki: Suomen LasiPosti Oy). Tässä tapauksessa asiakas sai 1.000Eur/kk sijoitukselle yli 300.000Eur vuotuista liikevaihtoa. Vaikutus tulee kertautumaan seuraavien vuosien aikana.

Tällainen tehokkuus on mahdollista jos samaa aikaa kilpailijat eivät tee oikeita asioita ja toisaalta onnistutaan strategiassa täydellisesti.

Ota yhteyttä, ja pyydä kartoitus nykytilanteestasi, se ei maksa mitään.

 

 

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website