1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Hakukoneoptimointi hinta – mistä se koostuu?

Hakukoneoptimointi hinta – mistä se koostuu?

Oikea vastaus ammattimaisen hakukoneoptimoinnin osalta on 900 – 4.000 euroa kuukaudessa. Hinta riippuu hyvin yksinkertaisesti siitä miten paljon työtunteja kuukaudessa käytetään kyseisen verkkosivun optimointiin.

Jotta ymmärretään mistä hakukoneoptimoinnin hinta muodostuu ja miksi hintahaarukka on niin valtava, pitää ymmärtää hieman mistä hakukoneoptimoinnissa on kyse.

Mitä hakukoneoptimointi on ja mistä hinta muodostuu?

Ihan ensimmäiseksi pitää muistaa että hakukoneoptimoinnilla tähdätään siihen että potentiaaliset asiakkaat tulevat verkkosivullesi ja päätyvät vielä ostamaankin sinulta. Jotta tämä on mahdollista, tarvitaan kolme olenaista elementtiä.

 1. Verkkosivu on teknisesti oikealla tavalla toteutettu. Laadukkaasti toteuteutettu verkkosivu on hakukoneoptimoinnin perusta.
 2. Hakusanatutkmus on tehty perinpohjaisesti, ammattitaidolla ja kokemuksella. Kaikki hakusanatutkimukset joihin käytetään aikaa vähemmän kuin 8-10h ovat pinnallisia. Jos kilpailua ei ole paljon, tämäkin voi riittää alkuun.
 3. Sisältöstrategia on tehty huolellisesti.
 4. Sisältö on oikein tuotettu. Tämä on vie eniten aikaa, ja siksi myöskin vaikuttaa eniten hintaan mikäli mikäli sisällöntuotantoa sisällytetään hakukoneoptimointiin. Hakukoneammattilaisen tulisi antaa sisällöntuottajalle tarkat ohjeet hakukoneoptimoidun sisällön tuottamiselle.

Jos joku edellisistä menee väärin, verkkosivusi ei tuota sinulle liidejä ja se on loppujen lopuksi myöskin hakukoneoptimoinnin tarkoitus. Mikä ikinä hakukoneoptimoinnin hinta onkin, se ei tuota sinulle haluttua tulosta jos joku edellisistä jää puuttumaan.

Käytännössä tehokas hakukoneoptimointi on kaiken edelläkuvatun optimointia. Jos hakusanoja joilla yritys haluaa olla Googlen etusivulla on alle 10, hakukoneoptimoinnoin hinta on lähempänä 500 euroa kuin 2.000 euroa. Jos hakusanoja on taas 50, ja yritys hakee kansainvälisiä asiakkaita, hakukoneoptimointiin eri kielillä voi mennä äkkiä 6-10 tuntia viikossa, eli 24 – 40 tuntia kuukaudessa.

Hakukoneoptimoinnin hinta nousee yksinkertaisesti työtuntien mukaan.

Miten hinta koostuu ja mikä on paljon?

Kuten sanottu tuloksia tuottava hakukoneoptimointi koostuu monesta eri osa-alueesta, ja normaalisti hakukoneoptimointia tehdään tiimityönä. On hyvin harvinaista että yksi ihminen hallitsee kaikki tarvittavat osa-alueet. Näin silloinkin kun tehdään hakukoneoptimointia kotimaan markkinassa.

Hakukoneoptimoinnin hinta on kuitenkin murto-osa siitä liiketoiminnasta jota sen avulla saavutetaan, joten ei kannata liikaa tuijottaa hintaa, vaan paremminkin laskea saavutettavaa liiketoimintaa. Hakukoneoptimoinnin hinta tulee siis laskea uusasiakashankinnan investointina, koska vastineeksi hakukoneoptimoinnille saadaan aina lämpimiä liidejä.

Kaikki alkaa teknisestä osaamisesta ja siitä että sivut pitää olla Googlen robottien ymmärtämässä muodossa.

Toisaalta hyvä sisältö joka pääsee vaikeillakin hakusanoilla Googlen ensimmäiselle sivulle vaatii osaamista sisällön tuottamisesta. Sellaisen sisällön tuottamisesta, jonka Google näkee hyväksi sisällöksi.

Lisäksi tarvitaan osaamista myynnistä, erityisesti myynnin psykologiasta. Pitää ymmärtää asiakkaan tilanne ja haasteet osto prosessin jokaisessa vaiheessa jotta hakukoneoptimointi sisällön osalta onnistuu täydellisesti.

Hakukoneoptimoinnin hinta koostuu siis monesta eri osa-alueesta:

 • Tekninen hakukone optimointi, jonka avulla verkkosivusto on sellainen jota Google ymmärtää helposti
 • Avainsanatutkimus, eli millä hakusanoilla on järkevää yrittää Googlen ensimmäisen sivun paikkoja? Asia on hyvinkin monimutkainen. Toisaalta on niin sanottuja isoja hakusanoja, joita kaikki hakevat, toisaalta on helpompia, pienempiä hakusanoja, mutta jossa ostaja saattaa olla päätoksenteko vaiheessa – mistä ja miten löydetään ne parhaat hakusanat?
 • Sisältöstrategia. Millainen sisältö on sellaista joka ansaitsee Googlen ensimmäisen sivun paikkoja?
 • Linkkien rakentaminen. Niin sanotut backlinkit, eli linkit muilta verkkosivuilta sinun sivuillesi ovat ehkä tärkein parametri Google rankingin parantumiseen.

Jos tarkastellaan esimerkiksi isojen verkkokauppojen hakukoneoptimoinnin hintaa, siellä on kymmeniä ihmisiä tekemässä hakukoneoptimointia. Kansainvälisesti löytyy satoja yrityksiä joiden koko kymmenien miljoonien eurojen liiketoiminta perustuu yhden hakusanan hallintaan.

Samaan aikaan Helsinkiläiselle pizzerialle riittää kun yritys löytyy Google mapsista ja rating on yli 4 tähteä. Tämän tekemiseen ei kulu ammattilaiselta millään edes puolikasta päivää.

Kansainvälisen hakukoneoptimoinnin hinta

Hakukoneoptimointi on tehdävä aina kielikohtaisesti, eli jos kyseessä on kansainvälinen hakukoneoptimointi niin työmäärä lisääntyy mitä enemmän kieliä on käytössä, eli mitä useammassa maassa halutaan olla Googlen etusivulla. Kansainvälisessä hakukoneoptimoinnissa on myös otettava huomioon kaikki kilpailijat jokaisessa markkinassa, joten työmäärä kasvaa.

Kun työmäärä kasvaa, niin hintakin kasvaa.

Hakukoneoptimointi hinta vs tuotto

Hakukoneoptimoinnin hinta pitää olla perusteltavissa niin että sen kehittämä pitkän aikavälin liikevaihto on suurempi kuin hakukoneoptimoinnin investointi. Ihan kuten mikä tahansa liiketoiminnan investointi.

 

Hakukoneoptimointi hinnasto

Kuten sanottu, ei ole siis ollenkaan sama asia tehdä hakukoneoptimointia Suomeksi alalla jossa ei juurikaan kilpailua, ja toisaalta kansainvälistä hakukoneoptimointia usealla kielellä ja kovasti kilpaillussa markkinassa. Oheinen hinnasto antaa toivottavasti kuitenkin hyvän kuvan siitä millaisesta kustannuksesta voi olla sinun kohdallasi kyse. Jos epäilet, ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä mitä sinun verkkosivusi kanssa kannattaisi tehdä.

 1. Tekninen auditointi ja nykyinen verkkosivun näkyvyys: 0,00 Euroa.
 2. Hakusanatutkimus + kilpailija-analyysi: Kotimaan markkina, yksinkertainen tuote ei juurikaan kilpalua: 500 Euroa
 3. Hakusanatutkimus + kilpailija-analyysi: Kansainvälinen tutkimus, useita asiakassegmenttejä, on kilpailua: 2.000 Eur –  3.500 Eur
 4. Sisältöstrategia, eli täydellinen kuvaus siitä mitä tulee tehdä ja miksi seuraavan 6kk aikana: 1.000 euroa – 2.500 euroa

Edelliset hinnat ovat kaikki kertaluontoisia maksuja. Sisältö strategiaa on hyvä tarkistaa noin 3kk välein. Seuraava lista on suuntaa-antava kuukaisimaksuista.

 1. Tekninen hakukoneoptimoini, seuranta + jatkuva parannus + raportointi: 400 – 1.000 euroa/kk
 2. Sisällöntuotanto strategian mukaisesti: 500 euroa – 4.000 euroa/kk. Sisällöntuotannolla ei ole ylärajaa.

Suosittelen vahvasti aloittamaan myös hakukonemarkkinoinnin samalla kuin hakukoneoptimoinnin. Hakukonemarkkinointi on loistava tapa seurata miten hyvin verkkosivusi konvertoi liidejä eri hakusanoilla, eli montako uutta kävijää tarvitset tietyllä hakusanalla jotta saat yhden oikean potentiaalisen asiakkaan.

Toivottavasti tämä selkeytti hakukoneoptimoinnin hintaa ja mistä se koostuu.

Esimerkin vuoksi vielä sen verran että olemme saavuttaneet asiakkalle loistavia tuloksia jo 1.000eur/kk kokonaiskustannuksella. Asiakkaan Google näkyvyys on noussut kilpailijoiden ohi altavastaajasta kärkisijoille muutamassa kuukaudessa. Vaikutus liikevaihtoon on ollut jopa yli 40% lyhyessä ajassa. 4.000 euron sijoitukselle ollaan saatu jopa 100.000 euron tuotto.

Tällainen tehokkuus on mahdollista jos samaa aikaa kilpailijat eivät tee oikeita asioita ja toisaalta onnistutaan strategiassa täydellisesti.

Ota yhteyttä, ja pyydä kartoitus nykytilanteestasi, se ei maksa mitään.

 

 

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website