1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Unohda huippumyyjä – palkkaa asiantuntija!

huippumyyjä

Unohda huippumyyjä – palkkaa asiantuntija!

Huippumyyjä, ainakin sanan perinteisessä merkityksessä on ikävä kyllä kuoleva luonnonvara. Myyminen tämän päivän digitaalisessa maailmassa vaatii tehokkaan tavan olla potentiaalisten asiakkaiden saatavilla juuri silloin kun heillä on siihen sopiva aika. Kun asiakas on valmis dialogiin, on dialogin syytä tuoda asiakkaalle lisäarvoa.

Perinteinen huippumyyjä

Seuraavat ominaisuudet yhdistävät, ei pelkästään huippumyyjiä, vaan huipputyyppejä:

  • Positiivinen elämänasenne. Huipputyyppi löytää negatiivisistakin asioista mahdollisuuden oppia jotain uutta. Kun asiakas kertoo miksi hän eivät voi ostaa, huippumyyjä innostuu, koska nyt hän tietää mikä on seuraava tavoite. Kyse on myös periksiantamattomuudesta. Kyseinen luonteenpiirre ei liity varsinaisesti myyntiin mitenkään, vaan on luonteenpiirre.
  • Huippumyyjä on tehokas. Tehokas ei tarkoita 14h työpäiviä vaan oman ajankäytön täydellistä hallintaa. Keskitytään olennaisiin asioihin, eikä tuhlata aikaa asioihin jotka eivät vie kohti päämäärää. Tässäkään ei ole kyse itse asiassa myyjän profiilista, vaan tavoitehakuisuudesta. Kyseessä on luonteenpiirre, eikä välttämättä liity myyntiin mitenkään. Huipputyyppi joka hallitsee ajankäytön täydellisesti ei ole kiireinen, koska hän keskittyy vain olennaisiin asioihin.
  • Huippumyyjällä on aito halu auttaa asiakasta. Huiput ovat ongelmanratkaisijoita, ja heillä on aito halu auttaa asiakasta. Teennäinen auttaminen ei toimi, halu pitää olla aito. Jos haluat olla huippumyyjä, etsi itsellesi ala jossa oikeasti haluat olla hyvä ja tuottaa aidosti lisäarvoa. Edelleenkään kyse ei ole myyntitekniikasta tai muutenkaan liityy mitenkään myyntiin. Kyse on  luonteenpiirteestä. Hyvät tyypit haluavat auttaa muita.
  • Huippumyyjä on alansa asiantuntija. Kaikilla ihmisillä on kiire. Kenelläkään ei ole aikaa eikä kiinnostusta keskustella ”myyjän” kanssa, mutta kaikki haluavat keskustella asiantuntijan kanssa. Ihmisen joka pystyy neuvomaan miten olemassa oleva ongelma ratkaistaan.
  • Helposti lähestyttävä. Jos myydään tuotteita investointipankkireille, ei tapaamiseen mennä haalareissa. Jos asiakas on autokorjaamo, ei paikan päälle ilmestytä uudella Audilla ja solmio kaulassa. Huippumyyjällä on tilannetajua ja hän ymmärtää asiakasta hänen omassa ympäristössään ja hän osaa samaistua.
  • Huippumyyjällä on kaksi korvaa ja yksi suu. Kun asiakas puhuu, myyjä kuuntelee. Vain kuuntelemalla asiakasta voit ymmärtää mitä asiakas tarvitsee ja mikä ratkaistava ongelma on. Huippumyyjä ei ole se joka tapaamisessa puhuu, vaan se joka saa asiakkaan puhumaan ja itse kuuntelee ja oppii.
  • Aloitekyky – proaktiivisuus. Hyvä myyjä klousaa! Huippumyyjän ei tarvitse, koska asiakas klousaa itse. Huippymyyjä vie projektin eteenpäin omalla painollaan, ja ottaa aloitteen jotta asiakkaan ongelma saadaan ratkaistua.

Asiantuntija vai huippumyyjä?

Mikään edellisestä perinteisen huippumyyjän ominaisuudesta ei itse asiassa ole varsinaisesti mitenkään myyntiin liittyvää, vaan normaalin, empaattisen, tavoitehakuisen asiantuntijan luonnekuvaus.

Jos sinulla itselläsi on ongelma, haluaisitko puhua myyjän vai asiantuntijan kanssa?

Jos olet ostamassa toimistotulostinta, haluatko jutella solmiokaulaisen, valmissanaisen esittelijän kanssa, vai mielummin kovan asiantuntijan joka kertoo yksityiskohtaisesti erilaisten lasertulostinten hinta-laatu suhteista perusteluineen ja oikean elämän esimerkkejä käyttäen?

Moderni, skaalautuva myyntiprosessi ei tarvitse myyjää vaan tehokkaan digitaalisen myynnin prosessin joka saattaa potentiaalisen asiakkaan sekä toimittajan asiantuntijan keskusteluyhteyteen.

Jos haluat huippumyyjän, unohda perinteinen myyjän profiili ja luo itsellesi tehokas prospektointikoneisto joka tuottaa empaattiselle, tavoitehakuiselle ja tehokkaalle asiantuntijalle laadukkaita liidejä.

Ota Yhteyttä

Rakennan yrityksille erilaisia laadukkaiden liidien generaattoreita. Tavoite voi olla näkyminen Googlessa kotimaassa oikealla hetkellä, tai laajentuminen uusille markkinoille.

Usein lähdetään palkkaamaan uusia myyjiä, vaikka paras tapa myynnin kasvattamiseen olisi prospektoinnin tehostaminen, joko liidien generointia nopeuttamalla, tai vaihtoehtoisesti liidien laatua parantamalla. Jos myyjien aikaa käytetään prospektointiin, ei myyntiprosessi ole tehokas ja strategiaa kannattaisi ehkä muuttaa.

Tel/WhatsApp: Soita +358 40 779 3251 (Janne)

 

Share
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.