1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Espanjankielinen markkina

Faktoja Espanjankielisestä markkinasta

Pelkästään Espanjan ostokyky on yhtä suuri kuin pohjoismaiden yhteensä

Koko 300 miljoonan espanjankielinen markkina on homogeeninen

Talous on tietyissä maissa kovassa kasvussa - uusia tuotteita ja palveluita tarvitaan ja hankitaan jatkuvasti

Kansainvälisen valuuttarahaston mukaan (IMF), Espanja on Euroopan nopeimmin kasvava talous (2017)

Espanja on etuovi Etelä-Amerikan 250 miljoonan ihmisen markkinaan.

275 miljoonaa ihmistä etsii päivittäin googlella tuotteita ja palveluita Espanjaksi. Noin 60 miljoonaa heistä Pohjois-Amerikassa.

Idioma_espanol_en_el_mundo-2

Meillä on 20 vuoden myynti ja markkinointi -kokemus Espanjan ja Etelä-Amerikan markkinoilla. Myynnin ja markkinoiden digitalisoituessa, sisällöntuotanto ja online näkyvyys on entistä tärkeämpää. Espanjan kielellä online näkyvyys on huomattavasti helpompaa ja edullisempaa kuin Esimerkiksi Suomeksi tai Englanniksi. Tulokset näkyvät usein jo muutamassa viikossa potentiaalisina asiakkaina ja jakelijoina.

Jos Espanjankielinen markkina, tai mikä tahansa uuden markkinan avaaminen kiinnostaa, kannattaa myös lukea digitaalisen kansainvälistymisen prosessista.

Digitaalinen kansainvälistyminen

Espanja ja Latinalainen Amerikka on yhteensä yli 300 miljoonan ihmisen markkina. Erityisen mielenkiintoisen markkinasta tekee sen homogenisuus, eli se mikä toimii Espanjassa, toimii hyvin usein myös Meksikossa tai Chilessä. Tämä on tärkeä etu kun muistetaan että ainakin osa myyntiprosessista tapahtuu online ja sitä varten tarvitaan paikallista sisältöä. Sisällöntuottaminen ei tarkoita vain käännöksiä vaan pitää ehdottomasti tuottaa myös  myös paikalliseen kulttuuriin istuvaa sisältöä niin että potentiaalinen asikas todella tuntee ostavansa lokaalisti eikä maailman toiselta puolelta.

Sisällöntuotantoa on tehtävä myös silloin kun myyntisi perustuu jakelijoihin. Oikea sisältö varmistaa tuotteesi tunnettavuuden ja että loppuasiakas haluaa juuri sinun tuotteesi. Oikea sisältö myös auttaa jakelijaasi hänen omissa myyntiponnisteluissaan, joka taas näkyy sinulle aktiivisina jakelijoina ja kasvavana myyntinä.

Espanjan kielellä tuotettua sisältöä ei ole internetissä kuin korkeintaan kymmenesosa siitä määrästä mitä englanniksi. Silti jopa 250 miljoonaa ihmistä etsii tuotteita ja palveluita päivittäin Espanjaksi. Kun onnistut tuottamaan hyvää sisältöä Suomeksi, tuotteesi löytää 4 miljoonaa Suomalaista. Kun onnistut samassa Espanjaksi, tuotteesi löytää 300 miljoonaa Espanjankielistä. Työmäärä on sama.

Kun onnistut tuottamaan hyvää sisältöä Suomeksi, tuotteesi löytää 4 miljoonaa Suomalaista. Kun onnistut samassa Espanjaksi, tuotteesi löytää 300 miljoonaa Espanjankielistä. Työmäärä on sama.

Jos ostat liikennettä web sivullesi, kilpailua on niin vähän että saat samalla sijoituksella jopa kymmenenkertaisesti potentiaalisia asiakkaita. Erityisesti jos olet alalla jossa online kilpailua on todella rajusti ja tuntuu että PPC kampanjat tai sisällöntuotanto eivät millään tuota tarpeeksi liidejä – kannattaa ainakin tutkia mahdollisuus luoda kampanjoita Espanjaksi, PPC hinnat ovat usein huomattavasti edullisempia.

HUOM: Espanjaa pääkielenään puhuvia on myös Pohjois-Amerikassa lähes 60 miljoonaa ja Espanjankielisiin markkinointi kampanjoihimme tuleekin yhteydenottoja noin 7-8% Yhdysvalloista.

Statistiikkaa vuodelta 2015

Maa

Espanja
Ruotsi
Norja
Tanska
Suomi
Islanti
Latinalainen Amerikka
Pohjois-Amerikan Espanjankieliset

BKT Yhteensä

1,380.000 miljardia
467.000 miljardia
351.000 miljardia
257.000 miljardia
224.000 miljardia
14.000 miljardia
3,460.000 miljardia
1,500.000 miljardia

BKT /asukas

29,500
47,000
67,000
45,000
41,000
44,000
9,100
-

Väkiluku

45 M
9,6 M
5,1 M
5,6 M
5,4 M
0,3 M
376 M
59 M
logo-google

Pohjois-Amerikan espanjankieliset ovat aikaansa edelle digitalisuudessa. He ovat edelläkävijöitä uusien laitteiden käytössä. He ovat mobiililaitteiden ”tehokäyttäjiä”, ja kuluttavat video sisältöä keskimääräistä enemmän. Faktoista huolimatta, nämä kuluttajat ovat suurelta osin digitaalisen markkinoinnin näkökulmasta merkitsemättä. Mutta mitä tarkemmin ottaen markkinoijien pitäisi tehdä?

Testata mikä toimii (ja mikä ei).

Lisa Gevelber, Googlen VP Marketing, Americas tutki suurimpien edelläkävijä –brändien strategioita, seuraavassa on hänen tärkein oppinsa.  

Olet ehkä kuullut numeroista: 164% kasvu Espanjankielisessä väestössä 2010 – 2050, ollen 30% koko Amerikan väestöstä kesäkuun 1. 2050 mennessä. Triljoonan dollarin ostovoima 2010, 1,5 triljoonaa dollaria 2015 (50% kasvu viidessä vuodessa). Puhumme nyt Pohjois-Amerikan Espanjankjielisestä väestöstä – kuluttaja segmentti joka on tietysti jokaisen Fortune 500 yrityksen CMO´n tähtäimessä (Chief Marketing Officer).