1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Puurakennuksia, valmistaloja, hirsitaloja Googlataan yli 150.000 kertaa/kk – Espanjassa!

puuteollisuus vienti

Puurakennuksia, valmistaloja, hirsitaloja Googlataan yli 150.000 kertaa/kk – Espanjassa!

Puuteollisuus – Suomen vienti kuntoon!

Suomen viennistä vain 4.8% kuuluu toimialaan ”puutavara ja puutuotteet”, vaikka huipputuotteita on vaikka muille jakaa. Kun kysyin syytä puuteollisuuden kattokärjestön vetäjiltä, vastaus oli: Yritämme kyllä kannustaa yrityksiä vientiin, mutta yrittäjät ovat usein liian arkoja ja pitävät vientiä liian isona vaikeana askeleena. 

Samaan aikaan pelkästään Espanjassa ihmiset etsivät yli 130.000 kertaa kuukaudessa valmistaloja ja puutaloja. Kilpailua on murto-osa verrattuna kotimarkkinaan. Tarjonta on suorastaan surkeaa!

Seuraava kuva esittää Googlen kaunistelematonta statistiikkaa puutaloihin liittyvistä Google hauista kuukaudessa.

Tässä kuvassa on nyt vain muutama hakutermi. Vastaavia ja parempia hakutermejä on kymmeniä, jopa satoja.

puutavaran vienti

Minulle, dataan uskovana ihmisenä, edelliset luvut tarkoittaa käytännössä kahta asiaa:

  • Espanjan markkinassa kysyntää on noin 20 -kertainen verrattuna Suomen markkinaan. Kun otetaan pienempi ostovoima huomioon niin markkina on ehkä ”vain kymmenkertainen.”. Googlen hakumäärät eivät valehtele.
  • Tarjontaa, eli kilpailua on vähän. Jos mainostajia olisi paljon, olisi /click hinnat korkeammat.

MIELENKIINTOINEN FAKTA: Tiesitkö että Kuusamo ja Honka hirsitalojen suurin tai yksi suurimmista vientimarkkinoista on ollut jo vuosia Espanja?

Honka onkin ainoa Suomalainen valmistaja jonka voi Googlella Espanjassa löytää. Ei helposti, mutta voi kuitenkin.

Kuusamon myynti perustuu käsittääkseni yhteen vahvaan jälleenmyyjään. Toivottavasti suhde pysyy hyvänä, koska muuten, eli Googlaamalla espanjalaiset eivät kyllä Kuusamoa löydä (paitsi ehkä Google mapsillä…).

Espanjassa olisi tilaa helposti monelle jalostetun puutavaran toimittajalle. Potentiaalisten asiakkaiden löytäminen alkaa muutamassa viikossa kun asiat tehdään yksinkertaisesti.

Yksinkertainen prospektoinnin prosessi:

  1. Hakusanatutkimus ja strategia
  2. Sisällön kääntäminen, lokalisointi, mahdollisesti tuotanto.
  3. Google kampanjat
  4. Liidien validointi
  5. Myynti tai puutalojen tai valmistalojen tapauksessa paikallisen partnerin lokalisointi on varmasti järkevin vaihtoehdo.

Kun prospektoinnin perustaa Google näkyvyydelle, myynti ei ikinä ole jakelijoiden varassa vaan aina omissa käsissä. 

 

Puuteollisuuden vienti: ongelmat ja ratkaisut

Ongelma: Google näkyvyyden rakentaminen vie aikaa.

Ratkaisu: Ei haittaa, ostetaan aluksi halpoja klikkejä, ja rakennetaan parempi näkyvyys askel kerrallaan.

Ongelma: Emme osaa vastata Espanjankielisiin kysymyksiin.

Ratkaisu: Minä tiedän kuka osaa.

Ongelma: Logistiikka on kallista

Ratkaisu: Ei ole kun toimitaan jälleenmyyjien ja edustajien kautta. Edes alle 12m2 vierasmajat ja vastaavat, joita mahtuu käytännössä 12-15 rekka-autoon ei tuota ongelmaa. (IKEAn ja Jysk:in ovella on muuten todella pitkät jonot: pohjoismaalainen design myy)

 

Yrityksen pieni koko ei ole tekosyy jäädä kotimarkkinoille

Google näkyvyyden ja markkinoinnin kautta kansainvälinen markkinonti on tehty helpoksi ja edulliseksi. Ei se ilmaista ole, mutta huomattavasti pienempi kustannus on markkinoida tuotteita 20.000:lle Espanjalaiselle jotka etsivät hirsitaloja, kun palkata Itä-Suomeen piirimyyjä. Toisessa kuvatuista investoinneista on huomattavan iso mahdollisuus, toisessa ei niinkään.

Tutkimukset osoittavat että ostokäyttäytyminen on muuttunut niin että yli 70% ostopäätöksistä tehdään ennenkuin edes otetaan toimittajiin yhteyttä, käytännössä tarkoittaa myös sitä että raskasta prosessia jossa asiakas kysyy 50 kysymystä ja myyjä vastaa, ei enää ole.

Tänä päivänä kansainvälisetkin osto-myynti prosessit ovat huomattavan yksinkertaisia, kunhan verkkosivun sisältö vastaa kysymyksiin jotka asiakkalla on ennen ostopäätöksen tekemistä.

Puuteollisuuden viennin aikataulu

Yksinkertainen esimerkki. Tämän ei todella tarvitse olla tämän monimutkaisempaa.

Viikot 1 ja 2: Hakusanatutkimus ja strategia.

Tutkitaan mitä ihmiset Googlailee ja luodaan yritykselle hakusanojen perusteella strategia kohdemarkkinassa. Oikeiden hakusanojen valinta on todella tärkeää.

Viikot 3-6: Sisällön lokalisointia, Google kampanjat

Lokalisoidaan ja tarvittaessa tuotetaan paikallista sisältöä. Kun sisältö on livenä, tehdään vielä konversio-optimointia, eli pyritään lisäämään sivulle elementtejä joilla saadaan kävijä ottamaan meihin yhteyttä, tai ainakin jättämään sähköpostiosoite. Tämän jälkeen lanseerataan ensimmiset Google kampanjat.

Viikot 7 – 12: Lisää sisältöä, optimointia, Google kampanjoita

Ensimmäisten kampanjoiden perusteella voidaan jo aloittaa monitorointi ja optimointi niin että saadaan aina mahdollisimman paljon laadukkaita liidejä, mahdollisimman pienellä kustannuksella. Lisää sisältöä, ja uusia kampanoita.

Osa liideistä on jo potentiaalisia jakelijoita. Riippuen strategiasta, kohdemarkkina voidaan jakaa maantieteellisiin osiin. Tämä olisi luonnollinen ratkaisu esimerkiksi hirsitalojen kohdalla.

Markkinoinnin ja myynnin ROI laskelma on hyvä pitää kokoajan prosessissa mukana. Jos uuden markkinan valloitukseen käytetään esimerkiksi 30.000 euroa vuodessa, ja yhden myydyn valmistalon tai hirsitalon kate on 6.000 euroa, niin pitää tietysti myydä viisi taloa että päästään edes +/- 0 euroa tilanteeseen.

Toki, on pidettävä mielessä että vaikka seuraaavan vuoden investointi lasketaan 10.000 euroon, niin google näkyvyys vaan paranee, ja liidien virta nopeutuu. Seuraavana vuonna myöskin jakeilijoita on jo useampia.

Ensimmäisen vuoden aikana positiivinenkin tulos on täysin mahdollista, se riippuu paljon myös yrityksen valmiudesta sopeutua uuteen markkinaan ja toimittaa sitä mitä asiakkaat haluavat ostaa. Iso vaikutus liiketoimintaan tulee myöhemmin, ensimmäisen vuoden jälkeen.

 

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on tuote jonka luulet voivan herättävän kiinnostusta kansainvälisesti , ota yhteyttä.

Sähköposti: janne.sivula@novavara.com
Tel/WhatsApp: +358 40 779 3251

 

 

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website