1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

SEO Strategia on asiakashankinnan perusta

SEO Strategia on asiakashankinnan perusta


SEO Strategia on kaiken lähtökohta kun lähdetään suunnittelemaan Google näkyvyyttä. Koska yli 90% ostoprosesseista sisältöö Googlen käyttöä jossain vaiheessa, tulisi SEO Strategian olla merkittävässä roolissa minkä tahansa yrityksen markkinoinnissa, myynnissä ja kansainvälistymisstrategiassa. SEO Strategian tärkeyttä onnistuneessa myynnissä on vaikea yliarvostaa.

Olen ollut toteuttamassa kansallisia projekteja joissa muutamassa kuukaudessa B2B yrityksen näkyvyys Googlessa nostetaan tuntemattomasta etusivulle jopa yli kymmenellä valitulla hakusanalla. Liikevaihdossa tämä parhaillaan on näkynyt 40% kasvuna (1M – 1.4M alle vuodessa)

SEO (eli hakukoneoptimointi) tehokkuus perustuu siihen yksinkertaiseen seikkaan että potentiaalinen asiakas löytää sinut juuri silloin kun hän on jo ostamassa. Tästä artikkelista löydät esimerkin miten hyvä SEO Strategia ja yksi ainut hakusana voi moninkertaistaa yrityksen liikevaihdon miljoonasta kymmeneen miljoonaan.

 

Strategian tekeminen alkaa huolellisella hakusanatutkimuksella. Eli käytänössä tutkitaan mitä ihmiset Googlaavaat, mitä hakusanoja siis käytetään ja kuinka monta kertaa kuukaudessa. Myöskin analysoidaan hakusanan vaikeus, eli kuinka paljon hyvää sisältöä on jo olemassa tälle hakusanalle online. Mitä suurempi vaikeusaste, sitä vaikeampi on päästä Googlen etusivulle kyseisellä hakusanalla.

Vaikea ei tarkoita mahdoton, mutta se tarkoittaa että on tehtävä paljon työtä erityisesti sisällöntuotantoa jotta pääsemme kilpailemaan etusivun paikoista.

Useat kansainväliset yritykset tänä päivänä perustavat suuren osan koko myyntiprosessistaan  vahvaan SEO strategiaan ja SEO osaamiseen. Tällaisia yrityksia ovat esimerkiksi Zalando, tai Amazon. Varmasti voimme olla yhtä mieltä siitä että molemmat yritykset ovat hyvin esillä kun haluamme ostaa jotain ja osto prosessi alkaa Googlaamalla, niinkuin se niin usein alkaa myöskin B2B segmentissä.

Kerron tässä artikkelissa miten sinunkin yritys voi rakentaa Google näkyvyyttä ja sitä kautta myyntiä, laatimalla perusteellisen SEO strategian.

SEO Strategian suunnittelu lähtee siis liikenteeseen huolellisella hakusanatutkimuksella. Käydään läpi hieman tarkemmin mistä on kyse.

 

Hakusanatutkimus

Eli käytännössä tutkitaan mitä ihmiset Googlaavat liittyen sinun tuotteisiin ja palveluihin. Huolellinen hakusanatutkimus on koko SEO strategiasi perusta. Älä säästä tässä kohdassa aikaa tai rahaa. Väärin valitut hakusanat tulevat yritykselle todella kalliiksi.

Huolellinen, kunnolla tehty hakusanatutkimus on paljon muutakin kuin yrityksen tuotteiden listaaminen. Joskus näin voidaan lähteä liikkeelle, mutta tulokset hyvin harvoin on hyviä.

Koska myös Google markkinointi (SEM) perustuu pitkälti hakusanatutkimuksen tuloksiin, on se syytä tehdä huolella. Liian usein näkee yrityksiä jotka ovat tehneet hakusanatutkimuksen liian kevyeasti, ja lopputulos on että Google markkinoinnin tulokset ovat huonoja. Jopa niin huonoja että yritys pitää Google markkinointia tehottomana.

”Google markkinointi oikein tehtynä on erittäin harvoin tehotonta. Käytännössä se on sitä vain ylisaturoituneella alalla, jossa kilpailua on liikaa verrattuna tarjontaan.”

Hyviä hakusanoja, ehkä jopa parhaita löytyy usein kokeneen SEO ammattilaisen tai markkinoijan toimesta. Hyvät hakusanat voivat olla sellaisia joita potentiaalinen asiakas googlaa jo ennenkuin hän edes tietää tarvitsevansa tuotettasi. Kun asiakkaalla on ongelma johon hän etsii ratkaisua, on loistava hetki ehdottaa hänelle erilaista ratkaisua, sellaista jota hän ei ehkä ollut edes ajatellut.

 

Oikeiden hakusanojen valinta

Kun hakusanatutkimus on tehty, on äärimmäisen tärkeää että valitaan oikeat hakusanat joilla yritys halutaan Googlen ensimmäisille sijoille. Toisaalta hakusana tulee olla kaupallisia, eli sellaisia joita potentiaalinen asiakas käyttää kun hän on ostamassa.

Jos potentiaalinen asiakas etsii esimerkiksi: ”Led valo”, hän ei välttämättä vielä ole ostamassa led valoja. Jos on, niin ainakaan ei tiedetä minkälaisia led –valoja hän on ostamassa.

Jos taas hän etsii ”IP44 ledvalojen hinta”, niin tiedetään jo että haussa on vedenkestävät led –valot (IP44), ja että hän on hyvinkin kiinnostunut ostamaan ”hinta”.

Ensimmäisiä hakuja on varmasti enemmän, mutta ne ei ole niin kaupallisia ja kilpailua ensimmäisen sivun paikoista todennäköisesti on paljon. ”IP44 ledvalojen hinta” taas on huomattavasti kaupallisempi haku, hakuja on varmasti vähemmän, mutta kilpailuakaan ei ole.

 

Se mitkä hakusanat yritykselle valitaan on erittäin olennainen osa SEO Strategiaa, tai hakukoneoptimoinnoin strategiaa.

Pienen yrityksen jolla ei olle mahdollisuuksia tuottaa paljon laadukasta sisältöä, on hyvin vaikea lähteä kilpailemaan vaikeista hakusanoista, on paljon parempi strategia valita pienempiä ja helpompia hakusanoja.

Monet isot amerikkalaiset yritykset käyttävät hakukoneoptimointiin ja sisällöntuotantoon miljoonia dollareita vuodessa. Ei ole realistista lähteä kilpailemaan tällaisten yritysten kanssa.

Lähes jokaiselle alalla löytyy aina myös helppoja hakusanoja. Jos niitä ei löydy englanniksi, seuraavaksi kannattaa kokeilla Internetin toiseksi käytetyintä kieltä eli Espanjaa. Espanjankielellä Google näkyvyys kilpailua on murto-osa verrattuna englanninkieleen.

Kielen ja/tai kielien valinta on myös olennainen osa SEO strategiaa. Kun SEO strategia perustyö on luotu, uusien kielien tuominen mukaan on huomattavasti helpompaa, eli strategia työtä ei tarvitse tehdä enää uudestaan.

Kun yrityksesi löytyy pienemmillä hakusanoilla Googlen etusivulta, seuvaavien, vaikeampien hakusanojen etusivulle saaminen on jo helpompaa. On mahdollista tehdä myös paljon muita Googlen etusivulle nousemista nopeuttavia asioita, joita SEO ammattilaiset käyttävät hyväkseen.

 

Yrityksen nykyiset parhaat hakusanat

Kun muodostetaan SEO Strategiaa tai hakusanastrategiaa tai itse asiassa koko yrityksen sisältöstrategiaa, tulisi ehdottomasti ottaa huomioon, ainakin analysoida hakusanat joilla yritys on jo Googlen sijoille 10-40, eli ei aivan etusivulla mutta sivuilla 3-4. Tämä on tärkeää koska on huomattavasti nopeampaa nostaa yritys toiselta sivulta ensimmäiselle sivulle, kun nostaa yritys ei mistään etusivulle.

Jos yritys on hyvillä, kaupallisilla hakusanoilla jo lähellä etusivua, näihin kannattaisi keskittyä ensin, ja vasta sitten alkaa työstämään muita hakusanoja.

SEO Strategian osana on siis myös priorisointi, eli valitut hakusanat priorisoidaan tärkeyden mukaan. Tärkeysjärjestys lasketaan suoraan hakusanojen kaupallisesta merkityksestä, ottamalla huomioon myös hakusanan vaikeus.

 

Kilpailijoiden parhaat hakusanat

Osana hakusanaoptimoinnin (SEO) strategiaa tutkitaan myös tärkeimpien kilpailijoiden orgaaninen liikenne, eli mitkä hakusanat ovat kilpailijoillemme tärkeitä. Näin löyetään usein hyviä hakusanoja, jotka eivät välttämättä ole vaiketa.

Käytännössä strategia on näissä tapauksissa mennä kilpailijoiden ohi haluamillamme hakusanoilla. Käytännössä tällaiseen ”taisteluun” kannattaa käydä silloin kun hakusana on todella hyvä tai helppo, eli matalalla roikkuva omena.

Tällaisia helppoja hakusanoja löytyy jos kilpailijat eivät panosta sisällöntuotantoon.

 

SEO Strategian merkitys

Täytyy muistaa että jos hakumäärä on esimerkiksi 2.000 hakua/kk, niin ensimmäiset, eli Top3 saavat noin 60% kaikista klikeistä. Riippuen hakusanasta, Googlen etusivun paikan #8, ja paikan #2 vaikutus liikevaihtoon vuodessa voi olla miljoonia euroja, yksinkertaisesti siitä syystä että #2 saa 14% klikkauksista, ja paikka #8 vain 4%.

Jos hakusana on esimerkiksi ”Missä autossa paras hinta-laatu suhde?”, voi ero todellakin paikkojen #2 ja #8 olla miljoonia euroja.

 

Kansainvälinen SEO Strategia

Kun hakukoneoptimoinnin strategia tehdään, se tehdään aina ensin yhdellä kielellä, jonka jälkeen strategia voidaan niin sanotusti tarkistaa muilla kielilla, kielillä joita kohdemarkkinassamme puhutaan.

Yhdellä kielellä tehtyjä hakusana-analyyseja ei ikävä kyllä pysty kääntämään koska termistöt eri maiden välillä vaihtelee aloittain.

Jos Suomessa etstiään paljon hakusanalla ”mopoauto”, se ei ole englanniksi ”scootercar”, eikä Espanjaksi ”scootercoche”. Jokainen hakusana on tarvistettava erikseen kohdemaan kielellä ja etsittävä vastaavat hakusanat joita Googlatessa käytetään.

Kansainvälisessa hakusanatutkimuksessa paljastuy myös erittäin mielenkiintoisella tavalla missä maissa tuotteitasi ja palvelujasi eniten etsitään. Hyvin usein, tekisi mieli sanoa aina, löytyy yllätyksiä joita yritys ei arvannut ennen kansainvälisen hakusanatutkimuksen tekemistä.

Tällainen tapahtui itse asiassa kun tutkin Suomalaista koulutusvientiä. Kaikki luulivat että ”Finnish education system” kiinnostaa ympäri maailmaa tasaisesti, mutta eniten Aasiassa.

Googlen analytiikka kertoo muuta. Googlen mukaan Espanjassa vastaavalla sanalla Espanjaksi eli ”Sistema educacion Finlades” etsitään 2.000 kertaa kuukaudessa, kun vastaava hakua Amerikassa ”Finnish education system” on vain 1.400 kertaa kuukaudessa.

Aasiassa hakuja on vain hyvin vähän. Jostain syystä Suomalaiset koulutusalan vientiyritykset satsaavat silti erityisesti Aasiaan.

 

Onko hakukonemarkkinointi eli SEM strategia sama kuin SEO strategia?

 

Ei ole. Hakukonemarkkinoinnilla ostetaan paikkoja ennen orgaanisia hakutuloksia Googlen etusivulla, eli se on tavallaan oikotie potentiaalisten asiakkaiden nenän eteen silloin kun he ovat etsivät hakusanalla jolla haluamme että meidä löydetään.

Hakusanatutkimus josta aikaisemmin jo puhuttiin on tehtävä aina ensimmäiseksi, ja hakusanatutkimuksen perusteella usein päätetään mitä hakusanoja ryhdytään mainostamaan. Aina ei kuitenkaan ole näin.

Syy on yksinkertaisesti se että klikkien hinnat (Eli PPC, eli pay per click hinnat) voivat olla niin kallittaa että niitä ei vain ole järkevää ostaa ja kuitenkin samaan aikaan hakumäärät on isoja, ja hakusanalle ei löydy hyvää sisältöä online

Tällöin voidaan hyvin tehdä loistavaa sisältöä ja alkaa nostamaan sisältöä kohti kärkeä. Jos ja kun pääsemme kärkisijoille, niin voimme saada jopa 25% kaikista klikeistä, maksamatta niistä penniäkään.

Hakukonemarkkinoinnnin strategiaan liittyy vahvasti myös kilpailu, mainosten tekstit sekä pajon muita asioita jotka eivät taas liity SEO strategiaan millään tavalla.

Hakukonemarkkinoinnilla voidaan helposti tehdä esimerkiksi markkinoiden testausta koska liikennettä pystytään ostamaan hyvin nopeasti.

Myöskään lasketutumissivun ei tarvitse olla niin loistavaa sisältöä kuin SEO sisällössä, joten sisällöntuotanto tulee edullisemmaksi. Hakusanatutkimus voidaan tehdä kaikille markkinoille, mutta SEO Strategia tehdään vain markkinoille joille päätetään lähteä.

Eli strategia tehdään koska se aiotaan toteuttaa.

Eli: SEO ja SEM strategialla on paljon yhteistä, hakusanatutkimus niistä tärkeimpänä. Ne eivät kuitenkaan ole sama asia.

 

Mitä tekee SEO Strategikko tai analyytikko?

SEO Strategikko on tehnyt hakukoneoptimointia jo useamman vuoden, tehnyt todennäköisesti virheitö joista oppinut ja tietää mitä hyvin tehty hakukoneoptimointi tai pelkkä yhden sanan Google positiointi voi parhaillaan saada yrityksessä aikaan.

SEO Strategikko käytänössä tutkii erilaisia Googlen metriikoita aamusta iltaan, sekä lukee muiden SEO ammattilaisten testituloksia ja analyysejä, sekä tietysti seuraa Googlen tiedotuksia Googlen hakukonealgoritmin muutoksista. SEO ammattilainen on käytännössä erittäin kiinnostunut datan syvällisestä analyysistä.

Kun tehdään SEO Strategiaa, tarvitaan osaamista myös muilta osa-alueilta kuin Datan analysoinnista.

Käytännössä pitää myöskin ymmärtää yrityksen liiketoiminnan strategia, yrityksen tuote, sekä myöskin yrityksen kilpailuetu markkinoilla. Hyvä SEO Strategikko ymmärtää myös myynnin psykologiaa, jotta hän pystyy analysoimaan ja tutkimaan hakusanoja joilla asiakas löytää yrityksen ostoprosessin eri vaiheissa, jopa ennenkuin hän tietää tarvitsevansa yrityksen tuotteita.

 

Loppusanat

Henkilökohtaisesti olen viimeisen kahden vuoden aikana tutkinut hieman yli 100:n Suomalaisen yrityksen liiketoiminnan SEO näkökulmasta, ja löysin vain kolme yritystä joilla asiat on SEO strategian näkökulmasta oikein tehty. Kaksi heistä tänä päivänä asiakkaitani, molempien liikevaihto tuplaantuu vuosittain.

SEO, eli hakukone strategian merkitystä on vaikea yliarvostaa. Huolellisesti toteutettu strategia tuo yritykselle juuri niitä oikeita, potentiaalisia ja oikeasti ostavia asiakkaita verkkosivulle.

Ei ollenkaan liidejä, ja huonoja liidejä, ei kumpikaan ole kasvuhaluiselle yritykselle hyvä vaihtoehto.

Mielelläni vastaan kaikkiin kysymyksiin jos sellaisia tulee mieleen. Alla on yhteystietoni.

 

Author:

Janne Sivula

Janne.sivula@novavara.com, +358 40 779 3251

 

 

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website