1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Stockmann verkkokauppa vs. Zalando.com

stockmann verkkokauppa

Stockmann verkkokauppa vs. Zalando.com

Mielenkiinnosta Google näkyvyyteen ja hakukoneoptimointiin aloin vertailemaan Zalandon ja Stockmannin verkkokauppoja.

Ei varmasti ole yllätys kenellekään että Zalandolla on melkoinen etumatka online kaupassa.

Lähinnä minua kiinnosti tämän hetkinen tilanne, ja se miten asioita voisi parantaa.

Toisinsanoen, kuinka kaukana takana Stockmannin verkkokauppa on ja millaiset mahdollisuudet sillä on kasvaa Zalandon kaltaiseksi jättiläiseksi.

Tulokset on mielestäni yllättäviä ja mielenkiintoisia. Sanoisin että positiivisia Stockmannin näkökulmasta.

 

Hakukoneoptimoinnin, tai sanotaan nyt Google optimoinnin näkökulmasta pitää aina tutkia verkkosivusta monia eri asioita. Oheisessa kuvassa on vertailtu muutamia tärkeimpiä. Olen pyrkinyt yksinkertaistamaan vertailua huomattavasti jotta mahdollisimman moni ymmärtää eroavaisuudet ja toisaalta yhtäläisyydet.

Googlen mielestä Stockmann.com verkkokauppa on itse asiassa luotettavampi kuin zalando.com. Tämä johtu monesta eri tekijästä, mutta tärkeimpänä varmasti ainakin verkkosivun ikä.

Referenssilinkkejä on Zalandolla huomattavasti enemmän, mutta Stockmannilla on niitä myös aivan riittävästi ollakseen Googlen silmissä erittäin vakavasti otettava tekijä ja Googlen hakutuloksissa ensimmäisellä sijalla oikeastaan millä tahansa haluamallaan hakusanalla.

Googlen mielestä Stockmann.com on luotettavampi verkkosivu kuin zalando.com.

 

stockmann verkkokauppa

Miksi Zalando päihitää Stockmannin 6-0, tai tässä tapauksessa 1.5M – 0.148M, on Googlen kautta verkkosivulle tuleva ”ostava liikenne”, eli verkkokävijät jotka ovat etsimässä jotain ostettavaa.

Zalando on markkinoinnissa satsannut erittäin vahvasti brändimarkkinointiin ja sivulle tulijat tulevatkin sivulla 90%:sti nimenomaan etsimällä Zalandoa.

Stockmannin verkkokauppaan tulee myös paljon kävijöitä nimenomaan etsimällä Stockmannia (94.000/kk) mutta paljon ostajia tulee myös Googlaamalla tiettyä brändiä.

Haaste Stockmannin näkökulmasta on se että Suomalaiset etsivät ”Zalando” -hakusanalla 467.000 kertaa kuukaudessa, ja ”Stockmann” hakusanalla 94.000 kertaa kuukaudessa.” 

 

Mitä Stockmann voi tehdä voittaakseen Zalandon tässä verkkonäkyvyyden ja Googlen hallitsemassa verkkokauppa maailmassa?

Kuinka paljon Stockmannin verkkokaupan pitäisi laittaa rahaa brändiin ja mainontaan että Stockmannin brändi verkkokauppana olisi yhtä vahva kuin Zalando? Todennäköisesti miljoonia, ja riittäisikö sekään Zalandon voittamiseen?

Stockmannin verkkokaupalla on toinenkin mahdollisuus voittaa Zalando, tai ainakin kuroa etumatkaa kiinni.

Stockmann nimittäin myy todella merkittäviä määriä erilaisia brändejä ja jokainen näistä brändeistä on vahva jo itsessään. Stockmannin verkkokauppa voisi käyttää tätä hyväkseen tekemällä sisältöstrategian joka toisi brändien googlaajat Stockmannin sivuille.

Jo tällä hetkellä itse asiassa ”Marimekko” on brändi jota Suomessa Googlaillaan 45.000 kertaa kuukaudessa, ja Stockmann on hakutuloksissa neljäntenä, eli saa käytännössä noin 5% klikkauksista. Stockmannin verkkosivuille tulee itse asiassa lähes 1800 ostajaa kuukausittain etsimään Marimekkoa. Pienillä muutoksilla Stockmann voisi olla muutaman sijan ylempänä ja ostajia tulisi 1800:n sijaan 3.800 kuukaudessa. Mitä jos Stockmaan saisi saman aikaan kaikilla myymillään brändeillä?

Stockmannin valikoimissa on satoja, jossei tuhansia brändejä, monet huomattavasti tunnetumpia ja googlatumpia kuin Marimekko, ja joita googlailevat ihmiset voisivat löytää Stockmannin verkkokaupan.

Tämä vaatisi hyvän sisältöstrategian, ja strategian mukaista sisällöntuotantoa – ehkä sellainen on jo olemassa ja nousu on jo alkanut tai alkamassa!

Terveisin: SEO Strategia = ROCK & ROLL!

P.S.: WhatsApp: +358 40 779 3251 (Janne)

 

 

 

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website