1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Strategia – ei sanoja vaan tekoja!

Strategia – ei sanoja vaan tekoja!

Strategia vastaa tärkeään kysymykseen: Miten tavoite saavutetaan?

Sanaa strategia käytetään mielestäni liian monimutkaisesti. Strategia yksinkertaisesti määrittelee miten yritys, yhteisö tai yksilö pääsee asettamaansa tavoitteeseen, tai tavoitteisiin.

Yrityksellä on aina joku tavoite. Jotta yritys voi päästä tavoitteeseensa se tarvitsee strategian, eli suunnitelman tavoitteeseen pääsemiseen.

Strategia on hyvä silloin kun se on helppo ymmärtää ja tavoitteeseen pääsemistä voidaan mitata.

Strategian luonti

Käytännössäs yrityksen strategian luomissa on hyvä jakaa tavoite välitavoitteisiin. Muuten strategia voi olla liian vaikea ymmärtää tai sen etenemistä ei voida mitata.

Oheinen kuva pyrkii kuvamaan yksinkertaistettua esimerkkiä kansainvälistymisen strategiasta markkinoinnin näkökulmasta.

Tässä tapauksessa yrityksen strategia on kansainvälistyminen, ja oheinen kuva esittää yksinkertaistettuna markkinoinnin strategisia välitavoitteita.

 

strategia

 

Strategian tärkeys

Hyvällä strategialla kuka tahansa voi saavuttaa lähes mitä tahansa. Tai mikä tahanasa yritys voi päästä mihin tahansa tavoitteeseen. Lopputulos riippuu loppuen lopuksi strategian laadusta.

 

Ohjeita strategian luomiseen

  1. Pyri pitämään strategia, eli suunnitelma niin yksinkertaisena että kaikki varmasti sen ymmärtävät. Sellainen strategia on turha jota sitä toteuttavat ihmiset eivät ymmärrä.
  2. Yritys strategian ollessa kyseessä, jaa strategia pienempiin osiin niin että jokainen asianosainen ymmärtää oman osa-alueensa. Asiakaspalvelijan ei tarvitse ymmärtää mikä on markkinoinnin suunnitelma liidien generointiin, eikä markkinoinnin tarvitse ymmärtää miten asiakaspalvelu pystyy vastaamaan kaikkiin kyselyihin alle viidessä minuutissa.
  3. Älä hakkaa strategiaasi kivilaattoihin, vaan ole valmis muuttamaan suunnitelmaa hyvinkin nopeasti. Jos strategian mukaisesta kohdemarkkinasta ei yksinkertaisesti saada riittävästi kvalifioituja liidejä, ole valmis vaihtamaan strategiaa.
  4. Mittaa etenemistä ja strategian toteutumista. Josset mittaa, et voi olla varma menetkö eteen, vai taaksepäin, vai oletko ehkä paikallasi. Varmista siis että menet eteenpäin, ja ainoastaan mittaamalla voit olla varma.

 

Strategia ei ole opportunistinen

Jos sinulla on hyvin suunniteltu strategia tavoitteisiisi pääsemiseen, se tarkoittaa myös ”yllättävistä mahdollisuuksista” luopumista. Matkallasi tavoitteisiin voi tapahtua asioita jotka saavat sinut muuttamaan tavoiteitasi, tai ainakin välitavoitteita. Silloin voit harkitusti muuttaa strategiaa, pääasia on että muutokset tehdään harkitusti, ja että ymmärretään että esiin tulevien mahdollisuuksien seuraaminen tarkoittaa jonkun muun asian poisjäämistä.

 

Strategian jalkauttaminen

Parhaillaan strategia on riittävän yksityiskohtainen, niin että toteuttava osapuoli pystyy hyvinkin helposti strategian perusteella luomaan omat tavoitteensa ja edelleen työtehtävä listansa. Tällä tavalla toteutettu toisaalta riittävän yksinkertainen, ja samalla selkeä strategia, eli suunnitelma varmistaa että yrityksen strategia toteutuu aina viimeiseen työntekijään asti.

 

Ota yhteyttä

Janne Sivula

Puhelin: +358 40 779 3251

sähköposti: janne.sivula@novavara.com

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website