1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Unohda tekninen myyjä – tee liidigeneraattori!

tekninen myyjä

Unohda tekninen myyjä – tee liidigeneraattori!

Ei tekninen myyjä vaan pätevä asiantuntija

Myyntistrategian näkökulmasta on tehokasta ensin löytää potentiaaliset asiakkaat digimarkkinoinnin avulla, ja kun he ottavat sinuun yhteyttä, asiantuntija, eli tekninen myyjä, vastaa kyselyihin mahdollisimman nopeasti. Mahdollisimman nopeasti tarkoittaa 5 – 10 minuuttia.

Oikea vastausnopeus verkkosivuilta tuleville liideille on 5 - 10 minuuttia

Tekninen myyjä on tehokkaimmillaan kun hän pääsee puhumaan asiakkaille jotka ovat jo valmiiksi kiinnostuneita tuotteistasi tai palveluistasi.

Kun palkkaat teknisen myyjän, hän todennäköisesti käyttää suuren osan ajastaan etsimällä potentiaalisia asiakkaita kantojen ja kivien alta ja kallista aikaa kuluu. Samaan aikaan 1.000 potentiaalista asiakasta todennäköisesti etsii tuotteita ja palveluita Googlaamalla.

Teknisen asiantuntijan aika on tehokkaasti käytetty vain silloin kun hän vastaa teknisiin kysymyksiin!

On huomattavasti helpompaa myydä asiakkaalle joka on jo valmiiksi ostamassa, kuin mennä tarjoamaan tuotetta tai palvelua asiakkaalle jolla on aivan jotain muuta mielessä kuin sinun tuotteesi tai palvelusi.

Miten rakennetaan liidigeneraattori?

Käytännössä tehdään siis niin sanottu online liidigeneraattori, eli panostetaan siihen että kun potentiaaliset asiakkaat etsivät tuotetta tai palvelua jonka yrityksesi voi tarjota, niin he myös löytävät sinut.

Liidigeneraattori voidaan tehdä Suomeen, Ruotsiin, Venäjälle, Yhdysvaltoihin tai Meksikoon. Riippuu ihan siitä mihin olet myymässä.

Toki olisi suotavaa että asiantuntijasi puhuu kohdemaan kieltä koska Paco Meksikosta ei välttämättä ole sujuva Suomen kielen taitaja ja kommunikaatio voi olla haasteellista vaikka Suomen Riku tai Pekka olisi kuinka suvereeni asiakaspalvelija.

Kaikki tuotteet ja palvelut tänä päivänä etsitään Googlella, oli kyse sitten valtamerilaivan Diesel pumpusta tai kylpytynnyristä. Vain niihin yrityksiin otetaan yhteyttä, jotka löytyvät Googlaamalla.

Ne päätyvät voittamaan jotka vastaavat nopeasti ja asiantuntevasti potentiaalisten asiakkaiden yhteydenottoihin.

Kaikki tuotteet ja palvelut tänä päivänä etsitään Googlella, oli kyse sitten Diesel pumpusta tai kylpytynnyristä.

Liidigeneraattori voidaan rakentaa muutamassa viikossa ja prosessi on yksinkertaisimmillaan seuraava:

  1. Tehdään hakusanatutkimus eli tutkitaan mitä asiakkasi googlella etsivät
  2. Tuotetaan sisältöä joka on mielenkiintoista ja vastaa asiakkaiden hakuihin
  3. Tehdään mekanismi jonka avulla asiakas voi ottaa helposti yhteyttä ja hänelle voidaan valonnopeudella vastata
  4. Asiakaspalvelija tai tekninen myyjä hoitaa asian loppuun

Seuraavaksi, kun nähdään että liidit on hyviä, rakennetaan yleensä seuraava liidigeneraattori. Joko eri maahan, tai eri tuotteelle, tai mahdollisesti uudelle asiakassegmentille.

Kun liidigeneraaraattoreita on riittävästi, tarvitset lisää asiantuntijoita sillä potentiaalisten asiakkaiden yhteydenottoja tulee enemmän kun kerkiät hoitamaan. Tämä on niin sanottu positiivinen ongelma.

Kustannustehokasta myyntiä

Yhden digitaalisen liidigeneraattorin kertaluontoinen rakentamiskustannus  on tyypillisesti noin 2.500Eur ja ylläpito 300Eur/kk jonka jälkeen sama liidigeneraattori generoi laadukkaita liidejä kuukaudesta, ja vuodesta toiseen.

Jos liidigeneraattori tuottaa esimerkiksi viisi yhteydenottoa potentiaalisilta asiakkailta viikossa eli 20 potentiaalista asiakasyhtydenottoa kuukaudessa, niin montako uutta kauppaa syntyy kuukaudessa?

Seuraava laskelma  kertoo liidigeneraattorin tehokkuudesta.

Liidejä kuukaudessa: 20, liidejä vuodessa 12*20 = 220

Liideistä johtaa kauppaan: 15% = 0,15*220 = 33

Keskimyynti: 1000,00Eur

Myyynti yhteensä: 33*1.000Eur = 33.000Eur

Liidigeneraattorin kustannus: 2.500eur + 12*300eur = 6.100Eur vuodessa

Laskelmassa on oletettu että sinulla on jo teknisiä asiantuntijoita, niin teknistä myyjää ei tarvitse edes palkata, vaan sinulle riittää pelkkä digitaalinen liidigeneraattori, ja ehkä myyntibonus sopimus teknisen asiantuntijan kanssa, niin varmistut että puhelimeen vastataan aina ja nopeasti.

Teknisen myyjän palkka

Teknisen myyjän palkka on oikotien palkkavertailun mukaan 3.000 euroa kuukaudessa. Eli 36.000 euroa vuodessa. 39% sivukulut mukaanlukien teknisen myyjän kokonaiskustannus on 50.040 euroa. Tekninen myyjä palkka (oikotie).

Tehdäänkö sinulle liidigeneraattori? Ota yhteyttä!

Rakennan näitä liidigeneraattoreita työkseni sekä kotimaassa että kansainvälisesti eri markkinoille.

Ota rohkeasti yhteyttä, kun ymmärrän mikä on sinun tavoite, osaan ehkä auttaa.

 

 

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*
Website