DigitaalinenHakukoneoptimointiMarkkinointisisällöntuotantostrategia

Hakukoneoptimointi (SEO) eri kielialueilla on iso mahdollisuus

Hakukoneoptimointi, eli SEO tai sanotaan nyt yksinkertaisuuden vuoksi tässä yhteydessä hakukonenäkyvyys , on asia jota suomalaisissa yrityksissä toteutetaan lähes aina joko Suomeksi tai Englanniksi.

Ikävä kyllä Suomi on kovin pieni kielialue, ja Englanti on kansainvälisen hakukonenäkyvyyden näkökulmasta vaikein mahdollinen kieli. Englanninkielistä hakukoneoptimointia tehdään joka ikisessä maassa, Intiasta Yhdysvaltoihin. Erityisesti amerikkalaiset yritykset tuottavat hirvittävän määrän sisältöä ja palkkaavat SEO konsultteja, jopa useita per yritys.

Jos tämä tulee yllätyksenä, niin kyllä – hakukonenäkyvyyttä pitää tehdä erikseen jokaiselle kielialueelle. Oli kyse Google mainonnasta, tai hakukoneoptimoinnista niin parhaaseen tulokseen päästään aina paikallisella kielellä. Tekninen hakukoneoptimointi on tärkeää pohjatyötä, mutta se on eri asia. Pelkkä tekninen hakukoneoptimointi on noin 20% työstä, ja ei ikävä kyllä ole se 20% jolla saadaan tuloksia.

Hakukonenäkyvyyden iso mahdollisuus

Suomen- ja Englanninkielen väliin mahtuu paljon kielialueita joissa markkinapotentiaali on todella merkittävä, ja Google näkyvyys on huomattavasti helpompaa saavuttaa kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Esimerkkejä isoista kielialueista joissa hakukoneoptimointi sekä markkinointi (näkyminen) on helpompaa ja edullisempaa:

 • Espanja (n. 165 miljoonaa google käyttäjää)
 • Portugali (n. 83 miljoonaa Google käyttäjää)
 • Saksa (n. 75 miljoonaa Google käyttäjää)
 • Puola (n. 32 miljoonaa Google käyttäjää)

Alla olevasta kuvasta näkyy kuinka englanninkielistä sisältöä on internetissä ylivoimaisesti eniten. Espanja, Portugali, Saksa, Venäjä ja Ranska ovat suorastaan tyhjiöitä verrattuna englannin kieleen. Sama pätee hakukonenäkyvyydessä.

hakukoneoptimointi-seo-strategia-kansainvalinen

Ylivoimaisesti kilpailluin kieli Google näkyvyydessä on siis Englanti. Samalla rahalla, samassa ajassa saa esimerkiksi espanjankielisissä maissa noin 10-kertaisen näkyvyyden. Käytännössä iso on itse asiassa suurempi, yksinkertaisesti siitä syystä että monen amerikkalaisen yrityksen hakukonenäkyvyyteen sijoittama raha on yksinkertaisesti liian suuri monelle pienemmälle eurooppalaiselle yritykselle.

Ylivoimaisesti kilpailluin kieli Google näkyvyydessä on englanti. Samalla rahalla, samassa ajassa saa esimerkiksi espanjankielisissä maissa noin 10-kertaisen näkyvyyden

Esimerkkejä eri kielualueilta

En voi ikävä kyllä kertoa yritysten nimiä julkisesti. Hakukoneoptimointi ja näkyvyyden parantaminen on käytännössä  strateginen kohdemarkkinan valinta, eli suurimmalle osalle yrityksistä tietoa jota en voi julkisesti jakaa.

Etelä-Amerikassa ohi kilpailijoiden

Pienellä panostuksella noin 18 kuukaudessa yli 100 Googlen Top10 paikkaa ja tuhansia potentiaalisia asiakkaita sivulle kuukausittain. Kohdemarkkina on suurten yritysten tietyt strategiset päättäjät. Tuloksena n. 18kk aloituksesta saimme 30 arvokasta liidiä  kuukaudessa.

Normaalisti 30 liidiä kuukaudessa ei tietenkään ole paljon, mutta kun kyseessä on B2B Niche ja nimenomaan suurten yritysten tietyn osaston päättävät ihmiset, tulos on todella hyvä. Tällainen tulos Englanniksi olisi joko mahdoton, tai vaatisi 20 -kertaisen rahallisen panostuksen. Tekemisen keskiössä prosessi joka eteni näin:

 1. SEO Analyysi + Strategia
 2. Sisällöntuotantoa
 3. Jatkuva monitorointi ja optimointi

Hakukonenäkyvyys on liidien generointiin loistava väline koska rakennetaan kansainvälistä liidien generointi konetta joka ei käytännössä ikinä pysähdy. Saavutettu näkyvyys saavuttaa huippunsa tyypillisesti noin 24kk päästä sisällöntuotannosta.

liidien generointi

Espanjassa kaikkien tuntemaksi rakennusalan brändiksi

Haluttiin Googlen etusivulle nimenomaan arkkitehtien käyttämillä erikoistermeillä ja sitä kautta arkkitehtejä yrityksen verkkosivuille.

hakukoneoptimointi-kansainvälinen-seo

 

Sisällöntuotanto ja hakukoneoptimointi tuottivat jo kuudessa kuukaudessa kymmeniä Googlen etusivun paikkoja. Tunnettuutta vahvistettiin samaan aikaan kohderyhmälle suunnatulla mainonnalla. Koko projektiin panostettiin noin 20.000EUR. Kokonaistuotto vähintään satoja tuhansia euroja vuodessa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Teen hakukoneoptimointia usealle kansainväliselle yritykselle ja referenssejä on kertynyt vuosien mittaan paljon enemmän kuin mitä tässä on mukana. Viimeisimmät mielenkiintoiset esimerkit löytyvät Puolasta, Espanjasta ja Yhdysvalloista.

Teen paljon myös koulutusta, eli jos haluatte luoda yritykseenne prosessin joka tuottaa jatkuvasti lisää kansainvälistä verkkoliikennettä, olen mielelläni mukana auttamassa. Hakukoneoptimointi ei saisi olla ulkoistettu yksityiskohta jota kukaan ei ymmärrä. Hakukoneoptimointi ja näkyvyys on parhaillaan yrityksen sisällöntuotantoon rakennettu prosessi.

Tags: Digitaalinen, Hakukoneoptimointi, Markkinointi, sisällöntuotanto, strategia

Kiinnostuitko? Jätä soittopyyntö

  Vastaavat artikkelit
  Hakusanatutkimus – Mikä se on ja mitä se kertoo (esimerkki)
  Arvolupaus – Opas toimivaan arvolupaukseen! (5 loistavaa esimerkkiä)
  Valikko
  × How can I help you?