HakukoneoptimointiMarkkinointiMyyntisisällöntuotanto

Sisällöntuotanto on ennen kaikkea yhteistyötä

Kun sisällöntuotanto tehdään oikealla tavalla, yrityksen tuottamat artikkelit ja verkkosivut päätyvät Googlen etusivulle oikeilla hakusanoilla ja asiakashankinta helpottuu huomattavasti. Ostaja tekee ainakin periaatteellisen ostopäätöksen usein jo ennen yhteydenottoa, mutta vain jos verkkosivulla on aidosti kiinnostavaa sisältöä.

Oikealla tavalla tuotettu sisältö näkyy myynnisssä nopeastikin. Potentiaaliset asiakkaat googlailevat hakukoneista ratkaisuja ongelmiinsa päivittäin, meidän pitää tietää mitä he Googlailevat ja tarjota heille ratkaisu. Kun tämä ratkaisu esitetään mielenkiintoisella, uskottavalla tavalla ja niin, että se myös löytyy hakukoneilla, teemme itse asiassa asiakashankintaa. Sisällöntuotanto onkin erittäin olennainen osa asiakashankintaa. Nyt enemmän kuin koskaan.

Sisällöntuotanto on olennainen osa asiakashankintaa

Sisällöntuotannossa kyse on  tiimi työskentelystä, sisällöntuotannon prosessista sekä oikean strategian valinnasta. Kun kaikki osa-alueet ovat kohdallaan, jokainen artikkeli on asiakkaalle kiinnostava, päätyy Googlen etusivulle halutulla kielialueella, ja laadukkaita liidejä alkaa kiihtyvällä tahdilla syntymään.

Sisällöntuotanto on prosessi

Tehokas hakukoneoptimoidun sisällön tuotatoprosessi oikein tehtynä on alla olevan kuvan mukainen.  Vasemman laatikon mukaisesti, oletamme että kohdeasiakassegmentti, päätöksentekijöiden määrittely sekä ostoprosessi on valmiiksi määritelty.

sisällöntuotanto

Olemme tehneet tämän prosessin mukaisesti kymmeniä sisältöjä eri kielialueilla viimeisten vuosien aikana. Artikkelit ovat päätyneet 90%:sti Googlen etusivulle Top3 positioihin (Pyydä Referenssit)

Kun oikein toteutettu artikkeli päätyy Googlen etusivulle, se generoi potentiaalisten asiakkaiden yhteydenottoja useita vuosia. Sisällöntuotanto on siis pitkän aikavälin investointi myyntiin ja kasvuun.

Sisällöntuotanto on pitkän aikavälin investointi myyntiin ja kasvuun

 

Sisällöntuotannon resurssit

Sisällöntuotantoa tehdään tiimityönä. Seuraavat osaamisalueet on oltava mukana:

 • Myynti
 • Tuoteasiantuntija tai tuotehallinto (usein sama ihminen kuin myynti)
 • SEO Ammattilainen
 • Markkinointi

Koko sisällöntuotannon prosessia koordinoi tyypillisesti myynnistä tai markkinoinnista vastuussa oleva ihminen. Koordinointi vaatii digitaalisen markkinoinnin kokonaisuuden hallintaa. Koordinointi on usein ulkoistettu myös meille. Asiakas ostaa hakukoneoptimointia, mutta ymmärryksen kasvaessa ja yhteistyön syventyessä, päädymme aina tekemään sisältöstrategiaa ja koordinoimaan sisällöntuotantoa.

Sisältö saa lukijoita vuodesta toiseen vain jos se löytyy hakukoneilla. Hakukoneoptimointi on siis olennaista. Se mitä ei usein ymmärretä on oikea prosessi. Oikea, merkittävä hakukoneoptimointi tehdään ennen sisällöntuotantoa. Myyntiä ymmärtävä hakukone ammattilainen määrittelee osaltaan jopa sisältöjen rungot. Itse sisällöntuotannossa on mukana myynti, asiantuntija sekä markkinointi. Jos sisällöntuotannon prosessista tehdään kuva resurssien näkökulmasta, olisi se seuraavanlainen.

sisällöntuotanto-resurssit

 

Sisällöntuotanto tuo mitattavia tuloksia

Tämän päivän sisällöntuotanto kuten kaikki markkinointi ja myynti on tekemistä jonka pitää tähdätä mitattaviin, euromääräisiin tuloksiin. Kun prosessi on kunnossa, tämäkin on täysin mahdollista.

Ennenkuin päästään laskemaan euroja, on verkkosivulle saatava potentiaalisia asiakkaita, jotka ottavat yhteyttä. Seuraava kuva on erään suomalaisen yrityksen sisällöntuotannon tulos verkkosivujen kävijöinä. Olennaista ei itse asiassa ole se kuinka paljon ihmisiä sivulla käy, vaan se kuka siellä käy. Kuvan mukainen hakukoneista tuleva liikenne tulee sellaisilla hakusanoilla, joita käyttäisi vain kyseisen yrityksen potentiaalinen asiakas.

Olennaista ei itse asiassa ole se kuinka paljon ihmisiä sivulla käy, vaan se kuka siellä käy.

 

sisällöntuotanto

Tässä tapauksessa hakukoneoptimoitu sisällöntuotanto aloitettiin helmikuussa, liikenne alkoi kasvamaan jo maaliskuussa. Tälläiseen tulokseen päästään vain kun työtä tehdään yhdessä, saumattomana tiiminä, ja pysytään sisällöntuotannon prosessissa. Sisällöntuotanto joka tuo tuloksia ei ikävä kyllä ole sitä mukavaa, luovaa ja innovatiivista tekemistä, vaan usein joudutaan tekemään 80% perusasioita, ja 20% luovia asioita. (kuten minä tätä artikkelia kirjoittaessa). Luovuudelle on myös paikkansa, mutta se pitää olla harkittu, dataan perustuva paikka!

Sisällöntuotannon hinta

Ensinnäkin, sisällöntuotanto on investointi, ei kulu. Jos sisältöä tuotetaan oikein, on kyseessä hyvä investointi joka tuottaa tulosta. Jos tuotetaan sisältöä joka ei löydy hakukoneilla, on kyseessä huono investointi, koska se ei tuota rahaa.

Laadukkaan sisällöntuotannon hinta lasketaan tekijöiden tunneista, ei sanamääristä. Merkittävä, eeppinen sisältö ei synny kiireellä, eikä ilman strategiaa eikä ilman tiimityöskentelyä.

 • Sisältö joka löytyy hakukoneilla ei synny ilman kokenutta SEO ammattilaista.
 • Sisältö joka konvertoi liidejä ja asiakkaita ei synny ilman myyntiä.
 • Sisältö jonka kehtaa julkaista ilman julkistaa häpeää ei synny ilman markkinointia.

Sisällöntuotannon hinta ei yksinään ole merkittävä suure. Kyse on investoinnista jolle voidaan laskea ROI. Sisällöntuotantoa pitää tarkastella yhtenä integroituna osana myyntiä ja markkinointia. Huom: Myyntiä ja markkinointia, ei pelkästään markkinointia.

Yksi ainoa artikkeli voi tuottaa yritykselle miljoonien eurojen myynnin per vuosi. Toisaalta edes 100 artikkelia ei tuota mitään jos prosessi tai strategia on ollut väärä (Minulta löytyy oikean elämän esimerkkejä molemmista tapauksista).

Ota rohkeasti yhteyttä jos sinulla on tavoite tuottaa sisältöä joka generoi myyntiä.

Yksi ainoa artikkeli voi tuottaa yritykselle miljoonien eurojen myynnin per vuosi.

 

Yhteenveto

Koska potentiaaliset asiakkaat etsivät ratkaisuja ongelmiinsa Googlailemalla, ja koska Google nimenomaan keskittyy laadukkaan sisällön näyttämiseen, sisällöntuotanto tulisi olla ehdottomasti yrityksen myynnin kulmakivi.

Yhteenvetona asioita jotka sisällöntuotannossa on syytä muistaa:

 • Jos sisältö ei löydy hakukoneilla, potentiaalinen asiakas ei sitä löydä.
 • Sisällöntuotanto on investointi myyntiin ja kasvuun.
 • Sisällöntuotanto on yhteistyötä.
 • Yksi ainoa artikkeli voi tuottaa yritykselle miljoonien eurojen myynnin, vuodesta toiseen.

.

 

 

 

 

Tags: Hakukoneoptimointi, Markkinointi, Myynti, sisällöntuotanto

Kiinnostuitko? Jätä soittopyyntö

  Vastaavat artikkelit
  Näin onnistuu kansainvälistyminen uusille kielialueille digitaalisesti
  Myynnin KPI:t
  Valikko
  × How can I help you?