Hakukonenäkyvyys

Tuloksellista hakukoneoptimointia

Hakukoneoptimoinnin avulla yrityksesi löytyy oikealla hetkellä, eli silloin kun potentiaaliset asiakkaat etsivät tuotteita ja palveluita joita sinä tarjoat.

Teemme hakukoneoptimointia satojen Googlen etusivun paikkojen kokemuksella. Meidän ylivoimainen kilpailuetu on kokonaisuuden hallinta. Ymmärrämme myynnin, markkinoinnin sekä verkkosivun tekniset yksityiskohtat.

Novavara Marketing
Hakukoneoptimointi Prosessi

Mitä hakukoneoptimointi on?

Oikein toteutettu hakukoneoptimointi (eli SEO ”Search Engine Optimization”) varmistaa, että asiakkaat löytävät yrityksesi verkkosivut oikealla hetkellä. Hakukoneoptimointi sisältää useita tärkeitä osa-alueita, joista jokainen on oltava oikealla tavalla toteutettu, jotta päästään haluttuun lopputulokseen.

 

Hakukoneoptimointi on oikein toteutettuna ennen kaikkea tehokas sisällöntuotanto prosessi, jonka avulla tuotetaan sisältöä joka myös hakukoneiden kautta löydetään.

Hakukoneoptimointi on prosessi, joka sisältää viisi tärkeää osa-aluetta. Tekninen SEO ja SEO strategia ovat usein kertaluontoisia projekteja. Tosin myös strategia voi olla prosessi, jos esimeriksi yritys pyrkii kansainvälistymään – tulee SEO strategiaa kehittää jokaiselle kielialueelle erikseen.

Tekninen SEO

Tekninen hakukoneoptimointi on käytännössä verkkosivun toteutus niin, että hakukoneet voivat indeksoida verkkosivun helposti ja oikealla tavalla. Oikein toteutettu verkkosivu ei tarvitse erikseen teknistä optimointia sillä sivut toteutetaan alunperin hakukoneiden ymmärtämällä tavalla.

Optimaalisessa tapauksessa hakusanatutkimus ja SEO strategia toteutetaan jo verkkosivujen toteutusvaiheessa, tai verkkosivujen uusimisen yhteydessä.

Tekninen SEO: 110,00 €/h

Tekninen SEO
Hakusanatutkimus

Hakusanatutkimus

Hakukoneoptimointi alkaa aina hakusanatutkimuksella. Optimaalisessa tilanteessa hakusanatutkimus tehdään jo verkkosivua suunniteltaessa.

Hakusanatutkimus kertoo mitä, missä, millä kielillä ja kuinka paljon ihmiset hakukoneilla hakevat.

Hakusanatutkimus voi ja pitääkin tehdä eri kielillä. Yksinkertaisimmillaan hakusanatutkimus tehdään vain Suomeksi. Teemme paljon kansainvälisiä hakusanatutkimuksia kaikilla yleisimmillä kielillä.

Hakusanatutkimus voi vastata esimerkiksi seuraaviin asioihin:

 • Millä kielellä hakuja tehdään eniten?
 • Missä maassa hakuja tehdään eniten?
 • Mitkä ovat tarkat hakutermit ja kuinka monta hakua tehdään kuukaudessa?
 • Kuinka vaikeaa on päästä Googlen etusivulle eri markkinoissa?
 • Kuinka paljon maksaa ostettu liikenne?
 • Mitkä ovat kilpailijoiden parhaat hakutermit?

Hinta: 400 – 2.500 € riippuen laajuudesta

SEO Strategia

SEO Strategia on olennaisin ja myös vaikein osa hakukoneoptimointia. Toimivan SEO Strategian tekeminen vaatii tekijältään laajaa strategista osaamista asiakassegmentoinnista sekä myynnistä. Toimivan strategian tekeminen vaatii myös kokemusta käytännön hakukoneoptimoinnista, sekä useiden onnistuneiden projektien monitorointia vuosien ajalta. SEO Strategian onnistuminen määrittää tuletko saamaan sivullesi oikea-aikaisia potentiaalisia asiakkaita, vai et. SEO strategialla myös määritetään miten verkkosivu saadaan kansainvälisesti näkyväksi.

Oikein toteutettu SEO strategia toimii koko Google markkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin kulmakivenä, sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Vain hyvä strategia johtaa hyvään lopputulokseen.

Hinta: 500 – 4.500 € riippuen projektin laajuudesta

SEO Strategia
SEO sisällöntuotanto

SEO Sisällöntuotanto

SEO sisällöntuotanto yksinkertaisesti vastaa potentiaalisten asiakkaiden hakusanoihin. SEO Sisällöntuotanto poikkeaa monella tavalla monesta muusta sisällöntuotannosta. Sisältö pitää olla sekä tyyliltään että sisällöltään sellaista mikä parhaiten vastaa sitä mitä potentiaalinen asiakas hakee.

Oiken toteutetussa SEO sisällöntuotannossa ei arvata mitä Google tai asiakas haluaa, vaan jokainen toteutettu sisältö benchmarkataan, eli analysoidaan millaista sisältöä google arvostaa kohdemarkkinassa.

Kun SEO strategia on hyvin suunniteltu yrityksen resursseihin sopivaksi, ja SEO sisällöntuotanto tehdään huolellisesti, on Googlen etusivun paikat jo hyvin lähellä. Kansainvälisesti tai kotimaassa.

Jatkuva hakukoneoptimointi

Jatkuva monitorointi ja optimointi ovat tärkeä osa hakukoneoptimointia. Jos tuloksia ei mitata, on mahdotonta tietää mikä toimii ja mikä ei. Jatkuvan optimoinnin tarve on yrityskohtainen. Iso verkkokauppa tarvitsee useita täysipäiväisiä ihmisiä hakukoneoptimoinnissa. Yhden tuotteen niche B2B yritykselle saattaa riittää 4h/kk.

SEO monitoroinnilla voidaan seurata esimerkiksi seuraavia asioita:

 • Yrityksen sijoittuminen vs. kilpailijat.
 • Orgaanisen liikenteen kasvu
 • Mitkä ovat yrityksen parhaiten liikennettä tuottavat hakusanat
 • Millä hakusanoilla yritys on Googlen etusivulla kansainvälisesti
 • Millä hakusanoilla kilpailijat ovat Googlen etusivulla kansainvälisesti

Hinta: 500 – 1.500eur/kk

SEO Optimointi

Sisällön jakaminen

Sisällön jakaminen vaikuttaa hakukone näkyvyyteen positiivisesti. Jos ja kun asiakkaat kuluttavat sisältöäsi, näkyvyys paranee. Mitä enemmän backlinkkejä tai jakamisia sisältö saa, sitä positiivisempi vaikutus hakutuloksiin.

Sisällön jakaminen

Kiinnostuitko Hakukoneoptimoinnista?

Valikko