Sisällöntuotanto on yrityksen viestinnän ja näkymisen kivijalka. Sisällöntuotantoa tarvitaan hakukonenäkymiseen, some päivityksiin, sähköposteihin ja mahdollisesti muihinkin yrityksen käyttämiin markkinoinnin kanaviin.
Sisältö on se mitä potentiaaliset asiakkaat hakukoneila hakevat. Jos yrityksen sisältö on hakukoneoptimoitua ja laadukkaasti tuotettua, sisältö myös löytyy.
Sisältöstrategia
Sisältöstrategia toimii sisällöntuotannon ohjenuorana. Sisältöstrategia määrittää kenelle sisältöä tuotetaan, mitä sisältöä tuotetaan ja miten sisältöä tuotetaan.
Kun jokainen teksti, kuva ja artikkeli tuotetaan palvelemaan tiettyä myyntiin liittyvää tavoitetta, on sisällöntuotanto tehokasta. Sisältö voi olla SOME päivitys, SEO artikkeli tai verkkosivun etusivun copy teksti, joka tapauksessa sillä on tarkoitus.
Esimerkki sisälläntuotannon tehokkuudesta
Ihan lyhyesti oikean elämän esimerkki siitä miten tehokasta sisällöntuotanto voi yrityksen myynnin näkökulmasta olla. Teimme vuonna 2018 yritykselle nimeltä Viima Solutions espanjankielinen Blogi -sivusto. (viima.com/es/blog). Tavoite oli nimenomaan SEO optimoitu sisältö joka tuo Espanjankielisistä maista orgaanista, laadukasta liikennettä.
Kirjoitimme artikkeleita noin 2kpl /kk. Ensimmäisen 6kk aikana mitään ei tapahtunut. Sitten alkoi pikkuhiljaa liikenne kasvamaan, ja noin 8kk kohdalla alkoi tulemaan ensimmäisiä yhteydenottoja. Yhteydenotot olivat potentiaalisilta asiakkailta, kiinnostuneilta jakelijoilta, sekä alan julkaisuilta. Kaikki olivat oikeaa kohderyhmää. Yhteydenottoja tulee neljä vuotta hyöhemmin edelleen kymmeniä kuukausittain.
Miten?
Ensin tehtiin oikeaoppisesti hakusanatutkimus, SEO strategia sekä sisältöstrategia.
Sisällöntuotanto noudatti siis hyvin pitkälti seuraavaa kaavaa:
- Hakusanatutkimus (mitä ihmiset Googlaavat Etelä-Amerikassa liittyen aiheeseen).
- Kilpailija-analyysi (miten kilpailijat näkyvät, mikä on heidän sisältöstrategia?)
- SEO Strategia (millä hakutermeillä halutaan näkyä)
- Sisältöstrategia (miten se onnistuu?)
- Sisällöntuotanto
Jos halutaan aidosti tuottaa kansainvälisesti menestyvää ja näkyvää sisältöä, tämä on toimiva prosessi. Olemme toistaneet tätä samaa kaavaa vuodesta 2018, ja aina toimii. Jos sisällöntuotantoon ei käytetä aikaa ja resursseja ja oikeasti tuotetaan arvokasta sisältöä, kansainvälinen näkyvyys on mahdotonta.
Sisällöntuotanto – 5 käytännön vinkkiä
Minulla on näitä vinkkejä tai ohjeita itse asiassa 20, mutta jätetaan parhaat meidän asiakkaille :).
Vinkki #1: Älä yritä päästä Googlen etusivulle hakusanoilla joihin yrityksen resurssit ei riitä. Väärä sisälläntuotannon strategia tässä tapauksessa johtaa loputtomaan turhan työn tekemiseen, ilman tuloksia.
Vinkki #2: Opiskele aihetta ennenkuin kirjoitat. Parhaat artikkelit syntyvät suhteessa 3h opiskelua, 1h kirjoittamista.
Vinkki #3: Muista että sisältö luetaan vähän aihepiiristä riippuen jopa 80%:sti kännykällä. Tuota sisältöä joka on helppo lukea kännykällä.
Vinkki #4: Tee yhteistyötä myynnin kanssa. Ilman myynnin yhteistyötä ei merkittävää, myyntiä aidosti tukevaa sisältöä synny..
Vinkki #5: Keskity laatuun, älä määrään! Yksi hyvin tuotettu sisältö tuottaa enemmän myyntiä kuin 15 huonoa. Myös olemassa olevien sisältöjen päivitys on olennainen osa laatua.
Kansainvälinen sisällöntuotanto
Oli kohdemaan kieli sitten Ruotsi, Englanti tai Espanja niin hakusanatutkimus ja sisältöstrategia on tehtävä aina kohdemaa kerrallaan. Sisällöntuotanto seuraa ja tukee yrityksen liiketoiminnan strategiaa. Monen yrityksen kohdalla (ei kaikkien), tämä tarkoittaa myös erilaista viestinnän strategiaa eri maissa.
Ota yhteyttä
Mielelläni olen apuna erilaisissa myynnillisen sisällöntuotannon projekteissa. Sisällöntuotanto ja erityisesti sellainen sisällöntuotanto joka tähtää kansainväliseen myyntiin on ollut minulle intohimo viimeiset 25 vuotta :). Olen ollut mukana rakentamassa sekä pienten, että suurten yritysten sisältöä ja hakukonenäkymistä, sekä kotimaassa, että kansainvälisesti.