Markkinointistrategia

Miten rakennetaan arvolupaus

Yrityksen arvolupaus on yksinkertainen ja helposti ymmärrettävä lupaus siitä lisäarvosta mitä asiakas yritykseltä saa. Hyvin suunniteltu arvolupaus on osa yrityksen rakettimaista kasvua.

Arvolupauksen rakentaminen etenee seuraavan kaavan mukaisesti

 1. Tunnista hyödyt joita tuotteesi tarjoaa
 2. Kuvaa mikä tekee näistä hyödyistä arvokkaita.
 3. Tunnista asiakkaasi tärkein ongelma.
 4. Yhdistä tarjoamasi lisäarvo asiakkaan ongelmaan.
 5. Erottaudu parhaaksi kyseisen lisäarvon tarjoajaksi.

Arvolupaus on yrityksen kilpailuedun ydin. Se kuvaa mahdollisimman yksinkertaisesti miksi asiakas ostaa sinulta mielummin kuin kilpailijaltasi.

Arvolupaus voi olla juuri se yksittäinen tekijä miksi asiakas päättää ostaa sinulta eikä kilpalijaltasi. Ilman hyvää arvolupausta, asiakkaalle ei ole mitään erityistä syytä ostaa tuotetta sinulta, eikä kilpailijalta.

arvolupaus

Hyvän arvolupauksen tunnusmerkit

Hyvän arvolupauksen tunnusmerkit:

 • Helppo ymmärtää
 • Kuvaa asiakkaan saaman hyödyn
 • Kertoo miksi lupaus on erilainen ja parempi
 • On luettavissa ja ymmärrettävissä viidessä sekunnissa

Erityisen vaikeaa on asiakkaan saaman hyödyn kuvaaminen. Erityisesti B2B yritykset kuvaavat toiminnallisuuksia tai käyttävät positiivisia adjektiiveja kuten ”ketterä”, ”tehokas”, ”helppokäyttöinen”, samoja sanoja mitä kaikki kilpailijatkin käyttävät. Yksikään sana ei kuvaa sitä mitä asiakas saa, tai miksi kyseinen yritys on erilainen tai parempi kuin kilpailijat.

”Käyttöönotto viikossa”, ”Pystytä itse”, ”Säästä 50%” – ovat kaikki esimerkkejä konkreettisista lupauksista joilla voit myös erottua kilpailijoista.

5 loistavaa arvolupaus esimerkkiä

Seuraavassa nerokkaasti rakennettuja arvolupauksia kansainvälisiltä yrityksiltä. Otin mukaan vain otsikot, voit Googlata jokaisen yrityksen ”value proposal” ja lukea miten kyseisiin otsikoihin on päädytty.  Kävin läpi kymmeniä palkittuja esimerkkeä joista valitsin mielestäni viisi parasta yrityksistä joiden palvelun tunnen.

Shopify – ”Shopify is everything you need to sell everywhere”

Shopify on verkkokauppa-alusta johon on integroitu kaikki tarvittava verkkosivuista maksukortteihin ja kansainväliseen markkinointiin. Kaikki mitä tarvitset kuvaa hyvin juuri Shopifyn kaiken kattavaa tarjontaa verkkokauppiaalle. Kauppiais ei todellakaan tarvitse verkkosivujen kehittäjää, eikä markkinointi yritystä. Kaikkialla kertoo yhdellä sanalla että kyseessä on kansainvälinen palvelu. Kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas arvolupaus.

Slack – ”Be more productive at Work with less effort”

Slack pyrkii parantamaan työntekijöiden tehokkuutta parantuneen kommunikoinnin avulla. Yksinkertaisella ja tehokkaalla kommunikoinnilla parannetaan tehokkuutta. Aivan kuten arvolupaus antaa ymmärtää. Slack ei mainitse arvolupauksessa kommunikaatiota, koska se on osa strategiaa. Arvolupaus on lopputulos, ei strategia.

Apple iPhone – ”The Experience IS the product”

Kaikki jotka ovat käyttäneet iPhonea, ymmärtävät miksi heidän arvolupaus on erittäin kuvaava, kiinnostava ja yksinkertaisuudessaan nerokas. Kuka ei haluaisi hyvää kokemusta? Jos luet iPhonen mainosteksejä, huomaat helposti kuinka arvolupaus kulkee mukana kaikessa kommunikaatiossa.

Uber – ”The Smartest Way to Get Around”

Myös Uberin arvolupaus kuvaa palvelua tavalla jonka monet haluavat. Kaikki haluavat olla viisaita ja päästä paikkoihin. Uber palveluna myös lunastaa arvolupauksensa:

 • Et tarvitse omaa autoa etkä parkkipaikkoja
 • Palvelu on edullisempi kuin taksi
 • Et ole sidottu aikatauluihin
 • Maksaminen on lähes automaattista
 • Auto tietää automaattisesti missä olet
 • Näet automaattisesti missä auto on tulossa ja kauan aikaa vielä kestää.

Tärkeää on huomata, että ”Smart” todealla kuvaa Uberin tapaa tarjota palvelu, eli Uber myös lunastaa sen minkä lupaa.

Alla esimerkki kuinka Uberin arvolupaus näkyy kaikessa Uberin kommunikoinnissa.

 

arvolupaus-esimerkki-uber

 

Arvolupaus osana kansainvälistä kasvua

Arvolupaus on merkittävässä osassa kun pyritään parantamaan verkkosivujen konversio prosenttia. Potentiaaliset asiakkaat Googlailevat useita yrityksiä ennenkuin päättävät ottaa yhteyttä keneenkään. Yhteydenottovaiheessa päätös on jo usein tehty. Jos arvolupausta ei ole, tai jos se ei ole potentiaaliselle asiakkaalle mieleinen, voi hyvin olla, että hän päättää ottaa yhteyttä kilpailijaan. Arvolupaus on siis tärkeää myös digitaalisessa markkinoinnissa.

B2B liiketoiminnassa asiakassegmenttejä ja myyntiargumentteja voi olla paljon erilaisia, kuten myös arvolupauksia. Digitaalisessa markkinoinnissa on erilaisia keinoja näyttää potentiaaliselle asiakkaalle juuri sellainen arvolupaus minkä hän haluaa nähdä. Voit kysyä meiltä ”B2B niche” liidien generoinnista (Ota yhteyttä)

Tags: Markkinointi, strategia

Kiinnostuitko? Jätä soittopyyntö

  Vastaavat artikkelit
  Hakukoneoptimointi (SEO) eri kielialueilla on iso mahdollisuus
  B2B Myynti – Strategia, toteutus ja työkalut
  Valikko
  × How can I help you?