liiketoimintaMarkkinointistrategia

Myyjän palkka vs. myynnin tehostaminen!

Kokeneen myyjän palkka on helposti yli 5.000 EUR/kk. Kansainvälisen myynnin ammattilaisella palkka voi olla helposti jopa 8.000Eur/kk. Myyjän palkan sivukustannusten ollessa noin 39%, myyjän kokonaiskustannus vuodessa voi olla jopa 135.000EUR. Ilman matka- ja edustuskustannuksia.

Kun sanon myyjän palkka, tarkoitan nyt B2B myyjää joka on kykeneväinen viemään eteenpäin pitkiä myyntisyklejä, ja isoja kokonaisuuksia organisaatioille joissa ostopäätökset vievät aikaa ja vaativat useiden ihmisten hyväksynnän. En tarkoita Oikotien työpaikkailmoitusten mukaisia myyjiä: (Oikotie: Myyjän palkka)

myyjän-palkka

Mitä kallimpi ja monimutkaisempi tuote, sitä kokeneempi myyjän pitää olla. Kokeneet, osaavat ihmiset joilla on näyttöjä, tienaavat enemmän. On mielestäni aivan normaalia että tulosta tekevän myyjän palkka on iso.

Myyjän palkkaamista mietitään yrityksissä kun halutaan lisää myyntiä. Usein kansainvälistä myyntiä.

Onko myyjän palkkaaminen varmasti ainoa vaihtoehto myynnin kasvattamiseen? Olisiko myynnin prosessia ehkä mahdollista tehostaa kustannustehokkaammin?

Väitän, että aika usein prospektoinnin tehostaminen toisi paremman tuloksen kuin uuden myyjän palkkaaminen! Myyjän palkka on usein noin kolminkertainen kustannus verrattuna liidien generoinnin tuplaamiseen tai triplaamiseen

Jos yrityksessäsi olemassa olevat myyjät saavat markkinoinnilta laadukkaita B2B liidejä niin paljon, etteivät ehdi kaikkia kunnolla palvelemaan, silloin on ehdottomasti palkattavava uusia asiakaspalvelijoita.

Asiakaspalvelija ei ole myyjä. Asiakaspalvelijan palkka ei myöskään ole tyypillisesti yhtä korkea kuin myyjän palkka. Tosin, usein B2B yrityksen paras ”asiakaspalvelija”, on itse asiantuntija. Asiantuntijan palkka on tietysti korkeampi, mutta kun liidien generointi toimii hyvin, hänen aikansa on erittäin tehokkaasti käytettyä.

Kannattaisiko mahdollisesti investoida myyjän palkkaan, vai ehkä digitaaliseen liidien generointiin?

Myyjän palkka vai digitaalinen liidien generointi?

Kuten sanottu, koneneen, kansainvälisen myyjän palkkakustannus voi olla jopa 150.000EUR vuodessa. Paljonko maksaa digitaalinen liidien generointi esimerkiksi ulkoistettuna?

B2B liidien generointi onnistuu yleensä parhaiten Google näkyvyyden kautta. Kansainvälinen liidien generointi Googlen kautta kustannus rakentuu seuraavasti:

 • Google markkinointi – 2.000EUR /kk (sisältää strategian, kampanjahallinnan useilla kielillä sekä click -hinnat)
 • Google optimointi ja sisältöstrategia (SEO) – 1.200 EUR /kk
 • Sisällöntuotanto ja konversiostrategiat. 2.500 EUR /kk

Jos ulkoistat koko kansainvälisen Google näkymisen a liidien generoinnin strategiasta toteutukseen, kustannus voi olla siis luokkaa 4.000 – 6.000EUR/kk. Vuodessa siis 48.000EUR – 72.000EUR.

Kustannus on mielestäni naurettava kun otetaan huomioon, että yritykselle rakennetaan kansainvälistä näkyvyyttä ja liidien generointia, joka tulee tuottamaan liidejä vuosia eteenpäin. Jos yrityksessäsi on jo omia resursseja valmiina esimerkiksi sisällöntuotantoon, kansainvälinen liidien generoinnin ja näkymisen rakentaminen on entistä edullisempaa.

Onko myyjän palkka varmasti oikea investointikohde sinun yrityksessäsi? Myyjän palkka ei ole investointi, vaan kustannus. Jos käy huonosti ja palkkaamasi myyjä lähtee 6kk:en päästä pois, ei yrityksellesi jäänyt todenäköisesti mitään muuta kuin myyjän palkan kustannus.
Kun investoit digitaaliseen markkinointiin ja Google näkyvyyteen perustuvaan liidien generointiin, teet investoinnin joka parantaa yrityksesi tunnettuuttaa ja luo uusia prospekteja ensimmäisestä kuukaudesta lähtien.

Ulkoistetussa liidien generoinnissa saat jo pienellä vuosikustannuksella käyttöösi seuraavaa osaamista:

 • Kokenut kansainvälisen myynnin ammattilainen (strategia)
 • Kymmenien yritysten kanssa vastaavien prosessien rakentaminen ja kokemus
 • Digitaalisen markkinoinnin ammattilainen.
 • Sisällöntuotannon ammattilainen

Kukaan edellisistä ei tee yrityksesi markkinointia ja myyntiä täysipäiväisesti, mutta sinulla on heidän kokemus ja paras osaaminen käytössäsi.

Ja kuten sanottu, kustannus on alle puolet siitä mitö olisi vain yhden  myyjän palkka.

 

 

Tags: liiketoiminta, Markkinointi, strategia

Kiinnostuitko? Jätä soittopyyntö

  Vastaavat artikkelit
  Myyntistrategia on suunnitelma jolla tavoitteet saavutetaan!
  Valikko
  × How can I help you?