DigitaalinenliiketoimintaMarkkinointiMyynti

Sisällöntuotanto – Näin tehdään miljoonan euron artikkeli! (Esimerkki)

Jos kirjoitat yrityksellesi blogia, tai teet muuta sisällöntuotantoa, mutta et pysty 100%:si arvioimaan, saatikaan mittaamaan, kuinka paljon liikevaihtoa sisällöntuotanto, tai jopa yksittäinen artikkeli yrityksellesi tuo – lue tämä artikkeli.

Sisällöntuotanto on tehokkain yksittäinen keino kasvattaa yrityksen myyntiä. Yksi ainut artikkeli voi tuottaa jopa miljoona euroa – vuodesta toiseen.

Miljoonan euron artikkeli ei synny sattumalta vaan takana on SEO analyysi ja sisältöstrategia. Sisällöntuotanto, joka tuottaa yritykselle huomattavaa liikevaihtoa, perustuu huolelliseen sisällöntuotannon prosessiin. Seuraava kuva valaisee asiaa:

sisällöntuotanto

Analyysi ja strategia ovat avainasemassa kun haluat tehdä sisältöä joka tuottaa liikevaihtoa. Kun molemmat vaiheet tehdään huolellisesti, pystyt jo etukäteen arvioimaan kuinka paljon liikevaihtoa jokainen artikkeli tuottaa.

Kaupallinen, dataan perustuva sisällöntuotanto, jonka tarkoitus on vakuuttaa asiakas ostamaan tuote tai palvelu, alkaa siis analysoimalla sisällön tarve. 

Sisällön tarve on helppo analysoida tekemällä hakusanatutkimus, eli analysoimalla mitä ihmiset Googlaavat liittyen tuotteeseen tai palveluun jota olet myymässä.

Hakusanatutkimus usein myös kertoo millä tavalla kilpailijasi löytyvät hakukoneilla eri maissa.

Hakusanatutkimus siis vähintäänkin kertoo mitä ihmiset etsivät, kuinka monta kertaa kuukaudessa he etsivät, ja tarvittaessa vielä eri maissa ja eri kielillä. Nyt tiedät minkälaista sisältöä ihmiset kaipaavat! 

Jos hakusanatutkimus on huolellisesti tehty, näet nökyy myös sisällön tarjonnan. Eli kuinka paljon aiheesta on jo laadukasta sisältöä olemassa. Mitä enemmän sisältöä on olemassa, sitä vaikeampi on päästä Googlen etusivulle (tarjonta).

Seuraava vaihe, eli STRATEGIA, on tärkein vaihe! Liiketoimintaasi liittyviä Google -hakuja on vähintäänkin kymmeniä, todennäköisesti satoja, usein tuhansia. Kuka on ostamassa, ja kenellä on budjetti? Kuinka iso budjetti? Kuinka paljon on olemassa olevaa tarjontaa?

Sisältöstrategia

Hakusanastrategia, digitaalisen markkinoinnin strategia, asiakassegmentointi, SEO Strategia, sisältöstrategia…? Nimellä ei ole väliä – kyse on loppuen lopuksi siitä että hakusanatutkimus on tehty huolellisesti ja siitä että ymmärrät jokaisen hakusanan merkityksen.

Muutama yksinkertainen esimerkki:

 • Jos joku etsii “aurinkopaneeli”, hän etsii aurinkopaneelia. Hakijan budjetti voi olla 2.000EUR.
 • Joku etsii: “aurinkopaneeli järjestelmä”. Hän ei etsi enää yksittäistä paneelia, budjetti voi olla 20.000EUR
 • Joku varmasti etsii myös: “solar power systems manufacturer“. Nyt ollaan kiinni miljoonan euron hakusanassa. (Jos haluat täyden hyödyn sisällöntuotannosta, tutkit samanlaiset hakusanat eri kielillä)

(Jos et ole ihan varma millä työkaluilla tai miten huolellinen hakusanatutkimus tehdään, et ole yksin. Me teemme hakusanatutkimuksia usein jopa isoille pörssiyrityksille – huolellinen, laadukas tutkimus ei suinkaan ole yksinkertainen asia. )

Seuraavaksi tehdään Google analyysi ja sisältöstrategia.

Google analyysi ja sisältöstrategia… Ai mikä?

Googlen indeksiä huolellisesti analysoimalla voidaan hyvin tarkasti määritellä millaista sisältöä pitää tuottaa jotta päästään Googlen kärkisijoille halutussa kohdemarkkinassa.

En sano tätä huvikseni tai juuri luetun kirjan perusteella, vaan yli  100 kansainvälisen artikkelin kokemuksella. Vain tekemällä huolellisen analyysi jokaisen artikkelin kohdalla pääset haluttuun lopputulokseen!

Ei ole merkitystä mikä on tuotteesi tai kohdemarkkina – tulos on aina sama. Tämän analyysin perusteella syntyy miljoonan euron artikkeli

Sisällöntuotanto

Hyvin suunniteltu strategia pitää tietysti myös viedä käytäntöön. Sisältö pitää siis tuottaa. Sisällöntuotannossa tärkeää on myös oikeanlainen linkitys, ulkoasu, sekä käyttäjäkokemus.

Tekstin tyyli, “tone of voice”, artikkelin pituus, väliotsikot, kuvat sekä muut yksityiskohdat on kuvattu valmiiksi analyysin perusteella – sisältöstrategiassa.

Parhaillaan sisällöntuottajan työ on valmiin reseptin noudattamista.  Kun prosessi on tällä tavalla suunnitteltu, sisällöntuottajan työ on hyvin samanlaista kuin kokin. Resepti on olemassa ja raaka-aineet on olemassa, mutta lopputulos on kiinni kokista.

Miljoonan euron artikkelissa  tähdään maaliin jonka sisältöstategia kuvaa. 

Sisällöntuotanto ja kierrätys

Kierrätys on hyvä idea myös sisällöntuotannossa. Jos yritykselläsi on esimerkiksi Linked-in sivut, Facebook -sivut, Youtube kanava, tai käytätte ehkä jotain muuta sosiaalisen median kanavaa, sisällöntuotannossa on hyvä ottaa tämä huomioon. Sisältöartikkelin otsikko houkuttelee klikkaamaan, artikkelin alussa voi olla Intro -teksti joka sopii hyvin esimerkiksi Twitter -viestiksi, ja niin edelleen.

Sisällöntuotanto vie paljon aikaa ja on siten myös kallista. Sisällöntuotannossa kyse ei oikein tehtynä ole kustannuksesta vaan investoinnista, mutta koska haluamme sijoitetulle pääomalle maksimaalisen tuoton, tuotamme sisältöä jota voidaan kierrättää.

Sisällöntuotannon tehtävä – 1 MEur myyntiä

Kun jokainen artikkeli tuotetaan tarkan analyysin perusteella, saadaan aikaan kasvava potentiaalisten asiakkaiden virta yrityksen verkkosivulle. Kun halutaan tehdä miljoona euroa tuottava artikkeli, on loogista laskea artikkelin myyntivaikutus jo etukäteen. 

(Oikeassa elämässä olemme onnistuneet tekemään jopa 1.8MEUR artikkelin – lähetä sähköpostia, saat meiltä case studyn. Laita otsikkoon: 1ME Case Study).

Sisällöntuotannon myyntivaikutus tai ROI voidaan laskea seuraavasti:

 1. Kuinka monta Google hakua kaupallisella hakutermillä on kuukaudessa? Otetaan esimerkiksi hakusana “forest machines for sale“. Kyseisellä hakusanalla ja sen varianteilla on noin 100 Google hakua/kk pelkästään Yhdysvalloissa.  Ostajalla on aika hyvällä todennäköisyydellä aikomuksena ostaa metsäkone, jonka keskimääräinen hinta käytettynäkin on n. 80.000EUR.
 2. Googlen #1 saa keskimäärin 35% kaikista klikkauksista kyseisellä hakusanalla. Toisinsanoen vuodessa Googlen #1 paikka tuo omistajalleen (12kk * 0,35 * 100) kävijää = 420 kävijää vuodessa, kaikki potentiaalisia metsäkoneen ostajia
 3. Näin kaupallisella hakusanalla, jos yrityksen liiketoiminta ja verkkosivu ja tuote ovat säädyllisessä kunnossa, noin 4% kävijöistä päätyy ottamaan yhteyttä.
 4. Käytännössä siis 0,04 * 420 yhteydenottoa vuodessa, eli 16,8. Pyöristetään alaspäin, eli 16 yhteydenottoa vuodessa.
 5. Loppu on kiinni myynnistä, asiakaspalvelusta ja yrityksen liiketoimintamallista. Jos tuote, hinnoittelu ja asiakaspalvelu toimii hyvin, ei pitäisi olla ongelma päätyä myymään 25%:lle potentiaalisista yhteydenotoista. Muistetaan että hakija jo etsi metsäkonetta ostettavaksi! Hänellä oli tarve ja budjetti valmiina.
 6. Lopputulos: 4 myytyä konetta vuodessa = 320.000EUR. Miljoonan euron myyntiin tällä artikkelilla menisi siis 3,1 vuotta.
 7. Totuus on itse asiassa vielä parempi. Kun sisältöstrategia ja toteutus on huolellisesti tehty, sama artikkeli tulee löytymään huomattavasti useammin kuin mitä analyysi antoi osoittaa. Ei ole harvinaista että yksi ainoa huolellisesti suunniteltu artikkeli löytyy Googlella jopa 150:llä eri hakusanalla.

Tällaisia miljoonan euron mahdollisuuksia löytyy lähes jokaisesta B2B liiketoiminnasta, vaikka kyse olisi kuinka niche alasta.

Meillä on useita oikeita esimerkkejä, jossa olemme onnistuneet tekemään yhdessä asiakkaan kanssa tällaisen miljoonan euron tai jopa huomattavasti arvokkaamaan artikkelin.

Sisällöntuotannon onnistuminen perustuu aina huolelliseen analyysiin ja sisältöstrategiaan ennen artikkelin kirjoittamista – tai vaihtoehtoisesti tuuriin. Kumpaan haluat teidän liiketoiminnan kasvun perustuvan?

Teemme paljon kansainvälisiä hakusanatutkimuksia, kilpailija-analyysejä, sisältöanalyysejä, sisältöstrategioita, sekä sisällöntuotantoa. Asiakkaitamme ovat sekä pienemmät kotimaiset, että isot kansainväliset pörssiyritykset. Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä meidän rooli on yleensä enemmän tai vähemmän avaimet käteen toimitukset – eli teemme kaiken kasvuun tarvittavan markkinointityön:

 • Sisältöanalyysin (+ SEO Audit),
 • Sisältöstrategia, joka perustuu 100%:sti dataan, ja  jonka tavoite on aina myynti.
 • Sisällöntuotanto
 • Konversiostrategia
 • Monitorointi + optimointi (harhaluuloista huolimatta, artikkeli ei ole valmis kun se lanseerataan.  Monitoroimme jatkuvasti artikkeleiden liikettä kohti Googlen etusivua ja optimoimme tarvittaessa).

Sisällöntuotannolla on meidän näkökulmasta katsoen vain yksi tavoite: Myynnin kasvattaminen.

Sisällöntuotanto esimerkkejä

Meillä on muutamia asiakasesimerkkejä, joissa olemme tuottaneet asiakkaalle miljoona euroa yhdellä ainoalla artikkelilla. Voimme jakaa nämä esimerkit sekä jokaiseen artikkeliin liittyvän analyysin. Lähetä minulle vaikka sähköpostia ja laita otsikoksi: “Miljoonan euron artikkeli“.

Lähetän sinulle esimerkin joka on mahdollisimman lähellä sinun yrityksesi toimintaa. Meillä on tällaisia kansainvälisiä esimerkkejä ainakin seuraavilta eri aloilta:

 • Ohjelmistot (SaaS)
 • Rakennusala
 • Teollisuuden high-tech

Yhteystiedot: janne.sivula[at]novavara.com

Sisällöntuotannon hinta

Ensinnäkään sisällöntuotanto oikein tehtynä ei ole yritykselle kustannus vaan investointi. Investointi, jolla voidaan laskea ROI.  Sisällöntuotannon hinta on silti kysymys joka meille aina ensimmäisenä esitetään. On olemassa paljon sisällöntuotanto yrityksiä, jotka tekevät sisältöä /sana hinnoittelulla.

Yksikään yritys ei voi kuitenkaan tehdä laadukasta, analyysiin perustuvaa sisältöä /sana hinnoittelulla. Ainoa oikea tapa hinnoitella sisällöntuotanto minun näkemyksen mukaan on /h hinnoittelu.

Laadukas sisällöntuotanto vaatii useita eri vaiheita, ja mitään muuta kuin laadukasta sisältöä ei kannata tuottaa. Meillä sisällöntuotanto sisältää useita eri vaiheita:

 1. Yrityksen liiketoiminnan kokonaisvaltainen ymmärtäminen
 2. Kilpailija-analyysi
 3. Sisältöstrategia
 4. Sisällöntuotanto (Hakukoneoptimoitua sisältöä)
 5. Tarkastuskierros
 6. Sisällön oikeaoppinen lanseeraus (hakukoneoptimointi)

 

Emme tuota sisältöä yrityksille joiden sisältöstrategia ei perustu huolelliseen analyysiin ja yrityksen myynnin kasvattamiseen

Jos haluat, että yrityksesi sisältöartikkelit päätyvät Googlen kärkipaikoille, me voimme kertoa miten se onnistuu. Voit itse tuottaa artikkelit, tai me voimme tuottaa ne puolestasi.

Tags: Digitaalinen, liiketoiminta, Markkinointi, Myynti

Kiinnostuitko? Jätä soittopyyntö

Vastaavat artikkelit
digitaalinen markkinointi
Digitaalinen markkinointi – asiakashankinta kuntoon (esimerkkejä)
sisältöstrategia
Sisältöstrategia ja sisällöntuotanto automatisoivat myynnin
Valikko