1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

Helsinki, Finland Vattuniemenkuja, 5 00210

Top

Mikä ihmeen liidi ja miten liidejä hankitaan tehokkaasti?

liidi hankinta

Mikä ihmeen liidi ja miten liidejä hankitaan tehokkaasti?

Liidi sanaa käytetään usein kun puhutaan mistä tahansa kontaktista jonka yrityksen myynti tai markkinointi on saanut käsiinsä. Mikä liidi tarkemmin ottaen on? Onko liidi sama asia kuin potentiaalinen asiakas tai prospekti?  Miten liidit jaotellaan ja miten liidejä hankintaan? Paljonko liidien hankinta maksaa?

 

Suspekti, liidi vai prospekti?

Suspektin määritelmä

Suspekti on kontaktitieto asiakkaaseen joka on todennäköisesti kiinostunut tuotteestamme tai palvelustamme. Suspekti on potentiaalinen liidi. Suspekti voisi siis olla kiinnostunut, mutta ei ole antanut siitä indikaatiota.

Liidin määritelmä

Liidi on antanut jonkunlaisen indikaation kiinnostuksesta tuotteeseemme tai palveluumme. Liidi on potentiaalinen prospekti. Ostaminen ei välttämättä vielä aktiivista, budjettia ei välttämättä vielä ole. Esimerkiksi verkkosivulta kerätyt kontaktit ovat liidejä.

Prospektin määritelmä

Jokainen yritys määrittelee prospektin haluamallaan tavalla. Prospekti on aidosti kiinnostunut asiakas. Ostaminen on aktiivista. Budjetti tuotteen tai palvelun ostamiseen on yleensä jo olemassa.

Liidi myyntiprosessissa

Riippuen yrityksen myyntiprosessista, liidi voi olla määritelty hieman eri tavalla. Melko yleinen tapa erotella liidejä on esimerkiksi seuraavan kuvan mukainen, eli

  1. liidit verkkosivulta
  2. Markkinoinnin validoimat liidit
  3. Prospektit
  4. Uudet asiakkaat

liidi-myyntiprosessi

Verkkosivulta saatu liidi saattaa olla vielä hyvinkin kaukana ostamista, saattaa hyvin olla että verkkosivulta saatu liidi ei ole laadukas, eli kontaktin profiili ei sovi asiakkaaksi tuotteelle tai palvelulle.

Verkkosivulta tullut liidi saattaa olla opiskelija tai pienen yrityksen edustaja. Jos valittu asiakassegmentti on suuryritykset, niin opiskelija tai mikroyrityksen edustaja ei ole meille mielenkiintoinen liidi.

 

Liidin määritelmä myyntiprosessissa

Oli liidin määritelmä sinun yrityksessäsi mikä tahansa, pääasia että määritelmä liidille on olemassa. Liidin määritelmä kulkee aina käsi kädessä asiakassegmentoinnin kanssa. Laadukas B2B liidi on käytännössä kontakti yrityksessä joka edustaa sinun valittua asiakassegmenttiä

Blog: Asiakassegmentoinnin perusteet

 

B2B liidien hankinta eli generointi

Laadukkaiden liidien generointi on monen yrityksen myynnin kompastuskivi tai vähintäänkin skaalautumisen este.

Liidien generointiin on paljon erilaisia menetelmiä ja liidejä voidaan generoida jopa lähes automaattisesti. Liidien generointi on markkinoinnin ydinosaamista, ja kun myynnin prosessi on oikein rakennettu, myynnillä tai asiantuntijoilla on täysi työ markkinoinnin tuottamien laadukkaiden liidien parissa.

Yleinen ja usein toimiva tapa hankkia liidejä on yrityksen verkkosivut. Laadukkaalla, asiakkallesi kiinnostavalla sisällöllä voit generoida verkkosivulta liidejä.

Jos sinua kiinnostaa laadukkaiden liidien generointi, uskon että seuraava artikkeli on sinulle mielenkiintoinen:

Blog: B2B prospektointi

 

Liidien generoinnin kustannus

Ulkoistettuna liidien generoinnin hinta vaihtelee. Yksinkertaisen liidien generoinnoin kustannus saattaa olla jopa vain 500,00eur/kk, mutta

yleisemmin avaimet käteen kustannus on 2.000 – 5.000eur /kk.

Minun tekemänä avaimet käteen liidigeneraattorin kustannus on keskimäärin noin 2.000eur/kk.

Lue lisää: Avaimet käteen liidigeneraattori 

 

B2B liidi, liidien generointi, markkinointi – lukemista

Jos olet kiinnostunut liidien generoinnista ja B2B markkinoinnista, seuraava kirja on sinulle mielenkiintoista luettavaa:

https://www.amazon.es/Maximizing-Lead-Generation-Complete-Marketers/dp/0789741148

Share
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.