strategia

Visio määrittelee yrityksen strategian suunnan!

Vision synonyymi voisi arkikielessä olla ”unelma”. Ilman visiota, yritykseltä puuttuu suunta. Joku voisi sanoa, että yritykseltä puuttuu sielu.

Aivan kuten ihminen tarvitsee unelmia, myös yritys tarvitsee vision. Visio on ikäänkuin kaukana häämöttävä, jollain tasolla tiedostettu maali, johon yrityksen kaikki työntekijät kaikella tekemisellään pyrkii.

Yrityksen strategia on konkreettisempi suunnitelma jossa määritellään miten yritystä viedään kohti visiota vuosi kerrallaan.

visio-strategia-yrityksen

Miksi yrityksellä pitää olla visio?

Visio yhdistää: Visio toimii yrityksessä kaikkia työntekijöitä yhdistävänä tekijänä. Visio on kaiken tekemisen perusta, kaikille työntekijöille. Ihmisen perustarpeisiin kuuluu tarve kuulua johonkin suurempaan kuin ihminen itse. Yrityksen visio määrittelee yhteisen suuren tavoitteen.

Visio inspiroi: Vahva visio inspiroi ihmisiä vahvasti. Visiolla on selvä motivoiva vaikutus kaikkiin organisaation ihmisiin. Motivaatio tuo mukanaan energiaa ja intoa. Erityisesti vaikeina aikoina vahva visio sitoo ja motivoi työntekijöitä. Yrityksen omistajalle ja johdolle visio voi muistuttaa miksi kaikki alkoi.

Visio toimii liiketoiminnan strategian kiintopisteenä. Strategian ja tavoitteiden määrittely on huomattavasti helpompaa kun yrityksellä on selvä visio siitä missä se haluaa olla esimerksiksi 5 vuoden päästä. Yritys ilman visiota on enemmän tai vähemmän tuuliajolla.

 • Johtajalla on visio ja vahva usko, että se on saavutettavissa
 • Hyvä johtaja inspiroi omalla energiallaan ja innostuksellaan muita. Hänellä on visio!

 

 

 

 

Tags: strategia

Kiinnostuitko? Jätä soittopyyntö

  Vastaavat artikkelit
  Yrityksen kansainvälistymisen strategia – esimerkki
  Myynnin KPI:t
  Valikko
  × How can I help you?